Tips voor master data management - ICTberichten.nl

Tips voor master data management

Master data management tips
Master data management of MDM heeft tot doel om verspreid in uw organisatie opgeslagen relatiegegevens samen te brengen in één database. Deze fungeert daarmee als ‘single source of truth’. Deze vijf tips helpen u bij de implementatie van zo’n MDM systeem.

    Creëer een wendbaar model – Als veranderingen worden doorgevoerd in complexe systemen mag dat niet leiden tot problemen in de informatiehuishouding.

    Leg de master dataset vast – Bepaal in goed overleg met de afdelingen welke elementen u opneemt in de standaard set en hoe de relaties hiertussen worden vastgelegd.

    Bepaal de data governance structuur – De rollen in deze structuur moeten duidelijk zijn om het beleid, de werkzaamheden en verantwoordelijkheden te kunnen controleren.

    Integreer ook de data applicaties – Dit kan behoorlijk wat tijd kosten, maar het is noodzakelijk om data te kunnen overzetten, de MDM functionaliteit te waarborgen en fouten te voorkomen.

    Verbeter de datakwaliteit – Hiervoor kunt u ‘data stewards’ binnen uw organisatie aanwijzen die verantwoordelijk zijn voor het opschonen en actueel houden van de gegevens.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Master data management – Uitleg en informatie
DATA box – Complete informatie over het starten en uitvoeren van dataprojecten
Data management vraagt om uw aandacht – Veelgelezen artikel