Data integratie in een hybride omgeving - ICTberichten.nl

Data integratie in een hybride omgeving

Data integratie
Door de opkomst van de cloud hebben steeds meer bedrijven een hybride applicatielandschap. Daarbij bevinden applicaties zich deels intern en deels in de cloud. Dat stelt nieuwe eisen aan de integratie van data.

Bedrijven verzamelen tegenwoordig grote hoeveelheden data. Ook externe bronnen worden meer gebruikt. Denk aan klantinformatie van social media of procesdata van IoT-sensoren. Die data kan intern worden opgeslagen, maar ook in een multicloud omgeving. Daarom is een goede integratielaag cruciaal voor de ontwikkeling van een datagedreven organisatie. Voor die laag zijn de volgende aspecten van belang:

  • De infrastructuur die op een multicloud omgeving moet zijn ingericht, bijvoorbeeld met applicatie-containers.
  • De architectuur die moet evalueren van een centrale enterprise service bus of een service oriented architecture naar een agile integration architecture (AIA).
  • De tooling die groeit naar een hybride integratieplatform (HIP), dat meerdere tools combineert en inzetbaar maakt op basis van rollen, kennisniveau en de use case.
  • De expertise die samengebracht moet worden in een center of excellence voor integratie met eigen taken en verantwoordelijkheden.

Door DevOps teams op deze manier te ondersteunen wordt de organisatie wendbaarder en verdwijnen bottlenecks bij het integreren van data.

Bent u al op de hoogte van de mogelijkheden en voordelen van datagedreven werken? Het ICT informatiecentrum introduceert 3 nieuwe boeken die u alles uitleggen over data, data management, analytics en datagedreven werken. Lees hier hoe u deze gratis kunt aanvragen.