Master data management (MDM) uitgelegd in boekje - ICTberichten.nl

Master data management (MDM) uitgelegd in boekje

ICT boek eigen redactie

ICT informatiecentrum |

Het ICT informatiecentrum publiceert een gratis boekje over master data management (MDM). Master data management streeft de eenduidigheid na van de belangrijkste data in bedrijfsprocessen, als deze voorkomt in verschillende systemen voor bijvoorbeeld relatiebeheer, inkoop, verkoop, boekhouding en productie. Alleen als de data eenduidig is, kunnen deze systemen optimaal samenwerken. Het boekje legt uit wat MDM is, wat het belang ervan is, welke oplossingen er zijn en op basis van welke criteria deze gekozen kunnen worden. De uitgave is in gedrukte vorm of als e-book kosteloos beschikbaar op ICTboekensite.nl, het boekenoverzicht van het ICT informatiecentrum.

Over de inhoud
Master data betreft de gegevens over dingen, mensen en plaatsen die essentieel zijn voor een optimale bedrijfsvoering. Deze zogenoemde stamdata is vaak ondergebracht in verschillende bedrijfsapplicaties. Voor een goede samenwerking tussen deze applicaties is het nodig dat alle belangrijke data hierin eenduidig is opgeslagen en met elkaar in verband kan worden gebracht. ERP software kan hiervoor de oplossing bieden, maar ook andere softwareoplossingen kunnen helpen bij het beheren van master data. Naast uitleg over master data management en de rol die ERP oplossingen hierbij kunnen spelen, wordt ook de relatie tussen MDM en business intelligence (BI) toegelicht en komen de overeenkomsten en verschillen van product information management (PIM) en MDM aan de orde.

ICT informatiecentrum
Het onafhankelijke ICT informatiecentrum publiceert sinds 2001 boeken, websites, whitepapers, checklists, gidsen en andere media rondom de toepassing en keuze van bedrijfssoftware en andere zakelijke ICT oplossingen. Jaarlijks maken meer dan 200.000 (mee)beslissers gebruik van deze media bij het opzetten en uitvoeren van hun ICT projecten. Het ICT informatiecentrum is volledig zelfstandig en onafhankelijk. Het heeft daarom geen enkel belang bij de keuze van ICT oplossingen of leveranciers daarvan.