Wat is een data management platform? - ICTberichten.nl

Wat is een data management platform?

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Een data management platform (DMP) is voor data gestuurde marketeers de ultieme droom. Met een DMP krijgt u een integraal klantbeeld, gebaseerd op alle beschikbare eigen data en data van derden. Deze data is te gebruiken om eigen doelgroepen nauwkeurig en real time te bereiken, via diverse marketingkanalen, met inzicht op uw klant en de campagne performance.

Hoe werkt een Data Management Platform

Een data management platform verzamelt data van digitale en offline klantcontactmomenten, eventueel aangevuld met data van derde partijen. Daarnaast biedt het DMP inzichten in doelgroepen vergelijkbaar met uw beste klanten. Dat biedt goede kansen bij nieuwe klanten. Dit proces wordt steeds herhaald, met als resultaat steeds meer inzicht in uw klantgroepen.

Waarom een DMP?

Volgens onderzoek van Infogroup investeert 62% van de marketeers in data marketing oplossingen. Nog eens 26% gaat dat in de komende twee jaar doen. Het voordeel is dus wel bekend. Het is echter een uitdaging om al die (snelgroeiende) data effectief toe te passen. Bob Fair, president marketing applications bij Teradata, legt uit dat het de klanten zijn die zeggen of en hoe zij met bedrijven willen communiceren. Daarom is een DMP nodig. Dan bent u in staat om al die data te consolideren en in te zetten.

Een DMP biedt grote kansen voor:

  • Het verzamelen van data uit een groot aantal on- en offline bronnen
  • Het rubriceren en structureren van data
  • Ingegratie met mediaplatforms
  • Integratie met dataleveranciers
  • Gecentraliseerde doelgroep analyse en rapportages op campagne- en doelgroep niveau

Samenvattend
Een DMP biedt een unieke mogelijkheid om een totaalbeeld van uw klant te krijgen en daarmee de klant de aandacht te geven die hij of zij verdient!

Meer informatie vindt u ook in één van de boeken van het ICT informatiecentrum: master data management. U kunt het boek hier gratis aanvragen.

Bron: marketingonline.nl