Succesvol databeleid door verjonging - ICTberichten.nl

Succesvol databeleid door verjonging

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Data en data-analyse zijn dé trends. Maar waar begint u? Hoe komt u tot een realistisch en werkbaar databeleid? Tijdens Experts On Data (Yellow Communications) probeerden de aanwezigen antwoord te geven. De mening van twee van die deelnemers, Spencer Hinzen, EMEA Director Business Development bij Ruckus en Andreas van Wingerden, Regional Manager Systems Engineering bij Citrix, staat hieronder.

Een gedegen databeleid is niet het enige: het gaat om een combinatie van organisatie, digitalisering en een sterk merk. Belangrijkste problemen: het afstemmen van het aanbod op de vraag/behoefte en vereiste serviceniveau voor de klant. Dergelijke problemen kunnen worden onderkend en opgelost door inzichten in data. Innovatie op basis van data als succesfactor voor nieuw beleid.

Innovatie en verjonging

Maar hoe doe je dat? Vaak zitten voor échte innovatie de verkeerde mensen in de boardroom: 50 jaar en ouder. Die zijn nodig om te coachen, maar niet om te innoveren. Dat is in allerlei onderdelen van de maatschappij te zien: van techniek tot politiek tot onderwijs.

Bewustwording

Consumenten moeten ook de waarde van data leren beseffen. Consumenten willen wel gratis wifi, maar niets aan informatie delen. Dat kan niet. Data heeft waarde voor elkaar. Maar dat kan alleen als het wordt gedeeld. Kleinere bedrijven zijn daarin veel flexibeler. De toekomst ligt voor groot deel bij MKB.

Bron: IT executive

Meer over oplossingen voor het beheer van data in uw organisatie leest u op de pagina ‘Data management’ van het ICT informatiecentrum. Via de ICT nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van al het laatste nieuws rondom data, datamanagement, big data en andere relevante ICT thema’s. Inschrijven kan hier.