Vijf technische tips voor de datastrategie - ICTberichten.nl

Vijf technische tips voor de datastrategie

Vijf technische tips voor de datastrategie

Data is de olie van de 21ste eeuw. Daardoor groeien bij bedrijven het aantal toepassingen van data management en data analytics explosief. En het wordt steeds moeilijker om een goede datastrategie te formuleren.

Bijna 70% van de organisaties zegt een uitgebreide datastrategie nodig te hebben om de strategische doelen in de komende drie jaar te bereiken. Toch beschikt slechts 35% over voldoende capaciteiten voor analyse en datamanagement om die doelen te bereiken. Om die kloof te dichten zouden CIO’s de volgende vijf technische tips kunnen meenemen in hun datastrategie.

  • Kies voor een multi-cloud omgeving en maak hierbij gebruik van tools om deze integraal te beheren en de data te delen.
  • Gebruik verschillende big data platformen bijvoorbeeld Hadoop, Apache Spark of Hive en Snowflake die elk hun eigen mogelijkheden en voordelen hebben.
  • Investeer in een datacatalogus om de data in een multi-cloud omgeving beschikbaar te stellen voor analyse, (AI-)experimenten en applicatieontwikkeling.
  • Kies het juiste data-integratieplatform met de juiste tool voor de juiste taak, want er is geen one-size-fits-all platform.
  • Investeer in proactieve data governance om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de platforms en om procedures op te stellen voor het toevoegen en wijzigen van databronnen.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Data management: Over oplossingen voor het beheer van data in uw organisatie
Data management boeken (Gratis e-boeken)
Weinig vertrouwen in eigen data (Artikel)
Alle berichten over data management

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)