Drie oplossingen voor verouderde software - ICTberichten.nl

Drie oplossingen voor verouderde software

oplossingen voor verouderde software
Als u verouderde applicaties heeft draaien, dan verhoogt dat niet alleen uw kosten en veiligheidsrisico’s. Het kan ook de groei en ontwikkeling van uw organisatie in grote mate beperken. Op deze drie manieren kunt u oude applicaties moderniseren.

  • Verbeteren – In dit geval wordt een deel van functionaliteit van uw oude applicatie verbeterd en geïntegreerd met de bestaande kern. Denk aan een nieuwe interface. De gebruikelijk term hiervoor is ‘upcycle’. De kern – met de data en bedrijfslogica – blijft ongewijzigd, maar de applicatie kan wel overgezet worden naar de cloud.
  • Herbouwen – Hierbij wordt de applicatie volledig opnieuw ontworpen, maar de scope en specificaties blijven grotendeels gelijk. Zo ontstaat een applicatie met nieuwe technologie en vergelijkbare functionaliteit.
  • Vervangen – In dit scenario wordt uw applicatie (of cruciale onderdelen ervan) compleet vervangen, bij voorkeur door gebruiksklare standaardsoftware. Daarbij kunnen ook nieuwe requirements worden gesteld. Het is immers meestal niet mogelijk om software te vinden de aan alle oude én nieuwe eisen voldoet. Denk aan een migratie van SAP naar S/4Hana. Bij dit alles is het gebruik van low code te overwegen, omdat de ontwikkelsnelheid daarmee veel hoger is dan bij traditionele ontwikkelmethoden.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief