Low code kent ook beperkingen - ICTberichten.nl

Low code kent ook beperkingen

Low code kent ook beperkingen
De euforie rond low code platforms en applicaties is al een tijdje groot. De media en uiteraard ook aanbieders van low code oplossingen zijn lyrisch over de toepassingsmogelijkheden, voordelen en resultaten. Zeker is dat low code platforms en applicatieontwikkeling veel nieuwe mogelijkheden bieden. Maar beperkingen zijn er ook. Die temperen de hoge verwachtingen een beetje. Wat is de werkelijke waarde voor de applicatieontwikkeling?

Volgens sceptici zijn er drie redenen die het nodig maken om goed na te denken voordat u besluit low code applicaties toe te passen:

  • Meer ingewikkelde programmering blijft toch nodig als u een laag van ’business logic’ moet genereren. Daar is toch nog specialistische kennis voor nodig.
  • U kunt niet alle werknemers via low code tools onbelemmerde toegang geven tot gevoelige bedrijfsinformatie. Zeker niet als de tools vanuit de cloud worden geleverd door verschillende leveranciers.
  • U heeft medewerkers nodig met verstand van programmeren én van business logic. Die kennis is nodig om de meta-laag bovenop bestaande applicaties te bouwen en die te verbinden met de onderliggende data.

Lees verder

Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Zakelijke voordelen van low code tools – Veelgelezen artikel
Boeken over low code – Gratis downloads

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief