Zó voorkom je dat IoT in de pilotfase blijft - ICTberichten.nl

Zó voorkom je dat IoT in de pilotfase blijft

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Internet of Things (IoT) is allang realiteit, zeker in de industrie. Meestal is het bedoeld om de efficiëntie in de processen te verbeteren. Maar er is meer winst te halen met IoT. Transformatie en klantbetrokkenheid vergroten blijken echter lastige hobbels om te nemen. IoT as a Service kan wellicht uitkomst bieden.

Geen ROI, geen IoT

Investeringen roepen direct de vraag op: wanneer heb ik dat geld terugverdiend? Bij investeringen in IoT is dat niet anders. De ROI is echter een stuk lastiger te berekenen en soms zelfs helemaal niet duidelijk.

Investeringsdrempels

Als nu de IoT voordelen kunnen worden afgenomen via een dienstverlening, dan wordt het snel interessanter: IoT as a Service. Niet zelf investeren, wel profiteren. Dat zal wennen zijn, vooral voor de IT aanbieders. In plaats van leverancier van een afgebakend een project worden die nu eigenaar van een dienst met abonnementsservice.

Het zal in ieder geval wel de adoptie van IoT in snel tempo vergroten. Het aantal toepassingen zal ook verbreden en zich niet beperken tot louter efficiëntieverbetering.

Bron: Martin van der Pol