Potentie van de cloud onvoldoende benut - ICTberichten.nl

Potentie van de cloud onvoldoende benut

potentie cloud
Bedrijven halen nog onvoldoende rendement uit hun migratie naar de cloud. Dat komt onder meer omdat ze hun data niet centraal stellen in de architectuur. Maar er zijn meer remmende factoren.

Uit onderzoek blijkt dat migratie naar de cloud voor ruim 70% van de organisaties innovatie triggert. Verder meldt ruim 60% concurrentievoordeel te behalen door taken in de cloud te automatiseren. Dat leidt bij ruim de helft tot dalende beheerkosten. Toch denkt 70% de potentie van de cloud nog niet ten volle te benutten. Bij 46% komt dit omdat de IT afdeling te weinig kennis en mankracht heeft. Inmiddels heeft bijna de helft het beheer van de IT infrastructuur geheel of gedeeltelijk uitbesteed aan een externe partner.

Verder heeft een derde van de organisaties onvoldoende grip op security. Kernprobleem is echter de uitwisseling van data tussen applicaties: bijna 60% zou liever de data in plaats van de applicaties centraal stellen in de architectuur. Om bruikbare inzichten te genereren zou alle data op één centrale plek beschikbaar moeten zijn. Het gros van de organisaties heeft moeite om de technologie toe te passen die deze integratie mogelijk maakt.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

CLOUD box – Over de keuze van cloudoplossingen, cloudservices en leveranciers
Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel
5 stappen voor cloudtransitie – Veelgelezen artikel