Succesvolle cloudstrategie in 4 stappen - ICTberichten.nl

In 4 stappen naar een succesvolle cloudstrategie

succesvolle cloudstrategie
Eind 2020 maakte al zo’n 90% van de bedrijven gebruik van cloud-technologie, volgens onderzoek van IBM. Wat is de beste strategie om de cloud in te zetten?

Bedrijven die redelijk technisch onderlegd zijn (’tech savvy’) zien de cloud als springplank om opkomende technologieën als AI, blockchain en IoT maximaal te kunnen benutten. Dat vraagt om een doordachte strategie die is gebaseerd op vier pijlers:

    1. Ontwikkel disruptieve cases die bewijzen welke waarde nieuwe technologie kan toevoegen. Identificeer daarbij ook de verwachte klantervaringen, risico’s en kosten.
    2. Stel prioriteiten bij de migratie, omdat niet alle processen en applicaties direct overgebracht kunnen worden naar de cloud.
    3. Creëer een innovatieve cultuur door innovators te belonen en hun successen te benadrukken. Zorg dat data scientists, developers en business users samenwerken.
    4. Pluk de vruchten met partners door samen nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, de efficiency te verhogen en de klantenservice te verbeteren.

Lees verder

Met de gratis bedrijfssoftware box weet u hoe u cloudoplossingen het best kunt inzetten om kansen te benutten en concurrenten voor te blijven.
Multi-cloud: kloof tussen ambitie en adoptie
Cloud security houdt IT managers uit de slaap