Voorkom dat u vastzit aan uw cloudleverancier - ICTberichten.nl

Voorkom dat u vastzit aan uw cloudleverancier

cloudleverancier
Zowel traditionele IT leveranciers als ‘native’ cloudaanbieders maken het u vaak lastig om uw cloudtoepassingen over te hevelen naar een andere cloudserviceprovider. Hoe kunt u zo’n vendor lock-in voorkomen, zodat u flexibel blijft in waar uw bedrijfssoftware, data of andere applicaties gehost worden?

Om een vendor lock-in te voorkomen adviseert Gartner om eerst per applicatie te beoordelen of portabiliteit wel echt nodig is. En zo ja, op welke termijn en in welk tempo u daar behoefte aan heeft. Maak daarnaast niet te snel gebruik van handige, maar leverancierspecifieke API’s (application program interfaces).

Echte onafhankelijkheid bereikt u volgens ICT onderzoeksbureau Forrester door het gebruik van containertechnologie. Denk hierbij aan open source software als Docker en Kubernetes. Maar houd er in dat geval weer rekening mee dat specialisten in deze technologie schaars zijn. Overigens zien ook de grote cloudaanbieders zich inmiddels gedwongen om de wensen van hun klanten op het gebied van verplaatsbaarheid beter te vervullen

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Waarom mislukken IT projecten (en hoe voorkomt u dat?) – Gratis boek
CLOUD box – Complete informatie over het starten en uitvoeren van cloudprojecten

Cloudleverancier