Kiezen voor een multicloud - ICTberichten.nl

Kiezen voor een multicloud

Kiezen voor een multicloud
Multicloud strategieën komen steeds vaker voor. Op zich kunnen dat prima werkende strategieën zijn. Maar veel bedrijven realiseren zich niet welke consequenties verschillende clouds kunnen hebben voor de workloads. Want dan kan het ook mis gaan.

Bij beslissingen over bedrijfsapplicaties en het onderbrengen daarvan in verschillende cloudomgevingen wordt vooral gekeken naar functionaliteit, kosten en implementatiesnelheid. De interoperabiliteit met andere clouds wordt maar zelden meegenomen in de overweging. Dat is best merkwaardig, omdat het beheer en de service van cloudproviders sterk kan verschillen en niet altijd matcht met de eigen aanpak. Daardoor moet een team van experts klaarstaan voor netwerkstandaardisatie. Denk aan specialisten in Kubernetes en SDN om het beheer van respectievelijk netwerkworkloads en internetworking te vereenvoudigen.

Applicaties naar de cloud

Een mix van leveranciers en omgevingen is op zich niet verkeerd, maar er is aandacht geboden voor de manier waarop netwerk- en applicatiebehoeften zijn te vervullen in een gedistribueerde omgeving. Workloads moeten eenvoudig zijn te verplaatsen naar de meest effectieve locatie, zonder dat u hiervoor een leger aan specifieke deskundigen in dienst hoeft te hebben.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

CLOUD box – Over de keuze van cloudoplossingen, cloudservices en leveranciers
Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel
5 stappen voor cloudtransitie – Veelgelezen artikel