Dataverlies in de cloud | Door menselijke fouten - ICTberichten.nl

Grote kans op dataverlies in de cloud door menselijke fouten

Grote kans op dataverlies in de cloud door menselijke fouten

Volgens recent onderzoek in de VS en Groot-Brittannië heeft twee op de vijf bedrijven te maken (gehad) met diefstal van Microsoft Office 365 data. Met name het aantal gestolen Office-gebruikersgegevens blijkt bijzonder hoog. Menselijke fouten zijn de hoofdoorzaak van dataverlies bij het gebruik van clouddiensten. Denk aan het openen van phishingmails of het downloaden van malware. SaaS aanbieders bieden weinig tot geen bescherming tegen menselijke fouten en werken volgens het ‘shared responsibility model’. Ze nemen verantwoordelijkheid voor het deel waarover ze controle hebben, waaronder de beschikbaarheid van hun applicaties. Verder garanderen ze oplossingen bij rampscenario’s binnen hun eigen infrastructuur. Maar ze stellen dat eindgebruikers te allen tijde zelf verantwoordelijk zijn voor de data die ze creëren binnen de applicaties.

Lees het artikel

Meer interessante kennis en informatie voor u

Voorkom ransomware  |  Ransomware is in korte tijd uitgegroeid tot een enorm succesvol businessmodel voor cybercriminelen en een serieus probleem voor zowel consumenten als bedrijven. Hoe u voorkomt dat uw gegevens gegijzeld worden, leest u in dit whitepaper.


Risico’s van SaaS  |  Twee derde van de bedrijven weet niet welke risico’s ze lopen bij het gebruik van SaaS oplossingen. Wat de risico’s zijn en hoe ze zijn te beperken, leest u in dit bericht.