In 6 stappen cloud ready - ICTberichten.nl

In 6 stappen cloud ready

Cloud ready
Alles gaat in de cloud tegenwoordig, zo lijkt het: ERP in de cloud, CRM in de cloud, HRM in de cloud en alle andere bedrijfssoftware idem. Dat geldt ook voor dataopslag, werkplekken en telefonie. Cloud computing is het nieuwe normaal geworden. De vraag daarbij blijft: hoe vult u dat op een verstandige manier in? Kijk bij het ontwikkelen van een cloudstrategie dan ook niet alleen naar functionaliteit en tools, maar ook naar de beheerdiensten.

Om u organisatie cloud ready te maken, cloudservices optimaal in te kunnen zetten en problemen te voorkomen zijn de volgende stappen aan te raden:
  • Evalueer uw IT servicebeleid – Om te voorkomen dat u de controle verliest op workloads in de cloud is het misschien nodig om uw beleid rond IT servicemanagement aan te passen.
  • Inventariseer al uw data en applicaties – Dit is noodzakelijk om te waarborgen dat gebruikers en applicaties toegang houden tot bedrijfskritische informatie, als die is overgezet naar de cloud.
  • Denk vanuit uw bedrijfsbehoeften – Kijk bij de selectie van clouddiensten niet naar specifieke oplossingen, maar zorg dat ze generiek bijdragen aan het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.
  • Zorg voor naadloze cloudintegratie – Onderzoek of de clouddiensten onderling goed zijn te integreren en of u deze kunt koppelen aan uw servicemanagement processen.
  • Schep ruimte voor machine learning en AI – Ga na hoe u data science kunt inzetten om het beheer en de beveiliging te optimaliseren en sneller te reageren op incidenten.
  • Automatiseer serviceactiviteiten – Ontwikkel een raamwerk voor het automatisch identificeren en oplossen van beheerproblemen.
Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

CLOUD box – Over de keuze van cloudoplossingen, cloudservices en leveranciers
Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel
5 stappen voor cloudtransitie – Veelgelezen artikel