Hybride cloud is de trend - ICTberichten.nl

Hybride cloud is de trend

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Op een blog van Zsolt Szabo (vice-president Capgemini Nederland) over de cloud journey barometer is een interessant rapport over de adoptie van op cloud gebaseerde oplossingen te vinden die wordt behandeld in twaalf onderwerpen. Belangrijkste conclusie van het rapport: ‘Koudwatervrees cloud lijkt verdwenen’.

Hybride cloud favoriet

Organisaties lijken steeds meer te bewegen in de richting van een publieke cloud. De hybride cloud blijkt daarmee de favoriete cloud oplossing bij de respondenten. Dat komt mede door het gegroeide vertrouwen. Het is wel aan te bevelen om business en IT stevig met elkaar in contact te laten blijven, voor een blijvend goede belangenafweging. Een van die belangen is bijvoorbeeld de plaats waar de informatie wordt opgeslagen. Een andere constatering in het rapport is dat kosten leidend zijn bij de keuze voor de cloud leverancier. Er moet echter ook een culturele match zijn. Lage kosten zonder match zijn funest, misschien wel net zo zeer als een match met hoge kosten. Voorspelbaarheid van de kosten is in ieder geval cruciaal. Blijven afstemmen dus. Dat is ook belangrijk voor de besluitvorming die steeds verder verschuift van IT naar Business. Dat afstemmen werkt door in nagenoeg alle aspecten rondom cloud en -diensten.

Bron: AG kennisbank

Wilt u tips en adviezen van specialisten over de keuze van IT oplossingen in de cloud, vraag dan het gratis boek Cloud Computing van het ICT informatiecentrum aan.