Moderne digitale werkplekken - ICTberichten.nl

Moderne digitale werkplekken

Moderne digitale werkplekken
Eindgebruikers hebben steeds nieuwe informatiebehoeften en de hoeveelheid online applicaties blijft groeien. Dat maakt werkplekbeheer dynamisch en soms lastig, vergelijkbaar met het schieten op bewegende doelen. Hoe kunt u grip houden op de digitale werkplek?

Idealiter start werkplekbeheer met een strategische aanpak voor identity & access management en data management. Door daarbij te werken met één identity provider kunt u eenvoudig controleren wie toegang heeft tot welke applicaties en data. Het koppelen van applicaties is ook noodzakelijk nu deze steeds meer als cloudoplossingen worden afgenomen en op afzonderlijke systemen draaien. Verder moet er een raamwerk komen dat de beschikbaarheid van data, richtlijnen, certificeringen en de api-toegankelijkheid waarborgt. Dat voorkomt wildgroei in het applicatielandschap en het gebruik van shadow IT.

Tot slot is het verstandig om het raamwerk flexibel in te richten, zodat de werkplekken kunnen meebewegen met nieuwe informatiebehoeften en de wisselende vraag naar verwerkingscapaciteit. Door vervolgens op de achtergrond eindgebruikerservaringen te monitoren en controleren, kunt u de werkplekken in perfecte conditie houden.

Lees verder

Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Meer over werkplekbeheer – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Gratis CLOUD box – Complete informatie voor optimale cloudmigraties

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief