Wat hybride cloud doet met connectiviteit - ICTberichten.nl

Wat hybride cloud doet met connectiviteit

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Belangstelling voor hybride cloud is sterk toegenomen sinds 2010. Zo’n 53% van de bedrijven gebruikt hybride cloud of overweegt het. Voordeel is vooral meer controle op IT-bedrijfsmiddelen. Vooral voor betere klantbeleving. Een hybride cloud is een combi van een datacenter of privé-cloud met een publieke cloud van een commerciële provider. Connectiviteit is daarin een belangrijk onderdeel. Activiteiten daartussen vinden daarom versleuteld plaats in hybride cloud. Welke invloed heeft hybride cloud op connectiviteit?

Voordelen van hybride cloud

Hybride cloud is een beetje het beste van beide werelden: het combineert veiligheid en controle van privé-IT met de wendbaarheid en flexibiliteit van de publieke cloud. Bovendien is hybride een strategische keuze: om bijvoorbeeld makkelijker samen te kunnen werken. Het derde voordeel is die verbeterde connectiviteit.

Colocatie maakt connectiviteit mogelijk

Colocatie is een essentieel onderdeel hybride cloud: providers bieden de beste omgeving voor gegarandeerde hoogwaardige connectiviteit tussen privé- en publieke cloud, inclusief de bijbehorende snelle verbindingen en keuzevrijheid in provider. Publiek internet biedt daarvoor minder snelheid en slechtere beveiliging. Met de juiste datacenterstrategie kunnen digitale-mediabedrijven zorgen dat het virtuele realiteit wordt.

Bron: Interxion

Meer informatie over cloud computing?

Over cloudoplossingen, migratie en de keuze van een cloudleverancier
Cloud computing boeken
Cloud computing whitepapers
ICT nieuwsbrief