Bedrijven zonder cloud applicaties raken achterop bij concurrentie - ICTberichten.nl

Bedrijven zonder cloud applicaties raken achterop bij concurrentie

ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum |

Wie in ieder geval voor tenminste één belangrijke applicatie gebruik maakt van cloud technologie heeft al snel een voorsprong de concurrentie, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Frost & Sullivan.

Een van de aanleidingen voor die conclusie is dat dergelijke bedrijven makkelijker blijken door te groeien in de wereldmarkt. Het gaat daarbij niet zozeer om de kostenbesparingen, maar veel meer om de strategische impact van het gebruik van cloud technologie, ziet Alexander Michael, Director of Consulting, Frost & Sullivan. Volgens hem wordt cloud technologie gezien als een manier om mee te kunnen gaan in de dynamiek van de hedendaagse economie, ook op wereldschaal.

Cloud als oplossing

Cloud computing wordt van huis uit het meest gebruikt in omgevingen als CRM en productiviteit. Vandaag de dag komen daar de toepassingen voor ondersteuning van financiële processen bij. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer bedrijven hun toevlucht nemen tot de cloud om bij te blijven. Niettemin ziet 65 procent vervolgens dat de integratie met bestaande lokaal geïnstalleerde applicaties problemen geeft.

Vooral de schaalbaarheid en flexibiliteit van cloud applicaties maakt dat bedrijven sneller kunnen schakelen en meekunnen met de concurrentie. Dat geeft ze meer ruimte tot vernieuwing in hun producten- en dienstenaanbod. NetSuite, opdrachtgever van het onderzoek, ziet naar aanleiding van dit onderzoek de bevestiging van de ingeslagen weg met haar cloud toepassing voor onder meer financiën, voorraadbeheer, CRM, e-commerce en warehouse management. De openheid van haar ontwikkelplatform maakt bovendien integratie met andere systemen eenvoudiger.

Eigenlijk houden alle IT beslissers zich bezig met deze problematiek, zo blijkt uit het onderzoek. Zeker diegene die internationale expansie nastreven. Driekwart van die mensen gelooft in de cloud als oplossing voor die zorgen.

Het complete onderzoek kunt u hier lezen.