april 2020 - ICTberichten.nl

Archive for april, 2020

Vier tips voor verbeterde klantervaringen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Vier tips voor verbeterde klantervaringen

Vier tips voor verbeterde klantervaringen

Pegasystems heeft onderzoek gedaan naar klantervaringen bij 5.000 bedrijven in twaalf landen waaronder Nederland. Daaruit komen de volgende conclusie en aanbevelingen naar voren:

  • IT neemt doorgaans het voortouw bij initiatieven om de klantervaringen te verbeteren. Er moet meer samengewerkt worden met de business, omdat die de meeste kennis heeft over de wensen van klanten.
  • De management support voor de initiatieven beperkt zich tot slechts 35 procent van de organisaties. Daardoor kan het belang ervan door de betrokkenen op een lager niveau in twijfel getrokken worden.
  • Bedrijven gebruiken vooral e-mail en digitale advertenties om hun doelgroep te bereiken, terwijl deze outbound kanalen steeds minder responderen. Slechts een kwart is van plan om te investeren in inbound kanalen als chatbots of contactcentra.
  • Men vertrouwt nog teveel op traditionele methoden, bijvoorbeeld customer journey mapping en A/B testing. Nieuwe methoden voor klantgerichte analyses worden veel minder ingezet. Denk hierbij aan propensity modelling, voorspellen van de customer lifetime value en performance simulatie.


Meer interessante kennis en informatie voor u:

  • Met een CRM systeem kunt u snel, goed en op het juiste moment handelen in het verkoopproces, analyses maken en optimaal inspelen op veranderingen in de behoefte van uw klanten en de markt. Staat u aan de vooravond om een CRM systeem aan te schaffen of te vervangen? De gratis CRM box kan u daarbij helpen.
  • Het verbeteren van klantervaring is natuurlijk altijd een vereiste, maar zijn alle klanten wel even belangrijk? In dit whitepaper leest u daar meer over.

De risico’s van SaaS zijn meestal niet bekend

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor De risico’s van SaaS zijn meestal niet bekend

De risico’s van SaaS zijn meestal niet bekend

De Universiteit van Utrecht heeft samen met ACC ICT onderzoek gedaan naar de perceptie rondom veiligheid en beschikbaarheid van SaaS oplossingen. Zowel leveranciers als hun klanten zijn ondervraagd. Maar liefst 66% van de bedrijven is niet op de hoogte van risico’s en consequenties als er zaken misgaan. De belangrijkste risicofactoren bij het faillissement van een leverancier is dat klanten geen eigenaar zijn van de software en geen toegang meer hebben tot hun eigen data. Dat kan leiden tot stagnatie van bedrijfsprocessen, aansprakelijkheidsstellingen in het kader van de AVG en weglopende klanten. Dit alles heeft uiteraard ook financiële consequenties die vooraf vaak niet zijn in te schatten. Het onderzoek wijst ook uit dat SaaS leveranciers zich positief willen onderscheiden door certificaten te behalen voor het leveren van continuïteitsoplossingen.


Meer interessante kennis en informatie voor u:

  • In het e-boek ‘Cloud computing, migratie‘ leest u alles over de keuze van cloudoplossingen en leveranciers.
  • Wat is SaaS nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen? In dit whitepaper krijgt u het antwoord.
  • IT contracten zijn belangrijk bij IT projecten en tijdens de gebruiksperiode van bedrijfssoftware. Lees in dit gratis whitepaper wat een IT contract is, waaruit deze bestaat en waar u op moet letten.

BIT toetst risico’s en slaagkans van ICT projecten

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor BIT toetst risico’s en slaagkans van ICT projecten
BIT toetst risico’s en slaagkans van ICT projecten
Het Bureau ICT toetsing (BIT) heeft een nieuwe toets ontwikkeld om de risico’s en slaagkans te toetsen van ICT gerelateerde projecten bij overheden en ZBO’s. De toets van het BIT geeft antwoord op twee vragen:

  • Streeft het project een helder doel na of lost het een probleem op? Deze vraag heeft betrekking op het doel van het project ofwel de business case.
  • Wordt het project zo ingericht dat er vertrouwen is dat het doel ook wordt gehaald? Met het antwoord op deze vraag is de slaagkans te bepalen.
Het BIT gebruikt een toetskader dus niet alleen om een beeld te krijgen van alle aspecten en onderdelen van het project, maar ook van de risico’s die daarmee samenhangen. Wanneer er risico’s blijken te zijn die een gevaar vormen voor de slaagkans van het project, dan volgt een advies waarin maatregelen worden voorgesteld om deze te beperken. Het toetskader bestaat uit dertien onderwerpen.

Drie geboden om de waarde van applicaties te maximaliseren

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Drie geboden om de waarde van applicaties te maximaliseren

Drie geboden om de waarde van applicaties te maximaliseren

Bedrijven moeten het ontwikkelen en beheren van hun applicatieportfolio nog professioneler aanpakken, zo blijkt uit onderzoek van F5. Dat geldt met name als ze werken in een hybride of multi-cloud omgeving. Voor de professionalisering gelden drie geboden:

  • Werk met gespecialiseerde ontwikkelaars. Bijvoorbeeld een groep die zich uitsluitend richt op business innovatie en een andere groep die zaken als beschikbaarheid, stabiliteit, veiligheid of beheer regelt.
  • Voorkom vendor lock-in. Kies voor een open infrastructuur, API’s en commoditisering om een afgewogen mix te kunnen maken van oplossingen, diensten en functionaliteit bij het bouwen, uitrollen en ondersteunen van applicaties.
  • Zorg voor consistente applicatieservices. Diensten voor delivery en beveiliging van applicaties kunnen leiden tot extra complexiteit of inconsequent toegepast worden. Zorg daarom dat ze geen frictie veroorzaken en efficiënt te beheren zijn.


Meer interessante kennis en informatie voor u:

Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen

Vier factoren die het succes van AI-projecten bepalen

Het Amsterdamse AI bedrijf DEUS sprak met ruim dertig AI directeuren bij toonaangevende Nederlandse bedrijven als TomTom, Randstad, ABN Amro, Shell, Picnic en DSM. Daaruit kwamen de volgende vier inzichten naar voren over de implementatie van kunstmatige intelligentie.

Ten eerste hebben bedrijven mensen nodig met kennis van zowel AI technologie als de zakelijke toepassingen ervan. Verder is het belangrijk om in korte cycli te bepalen of een AI initiatief levensvatbaar is en vast te stellen hoe je dat kunt meten. Daarnaast zijn diversiteit in het AI team en een onafhankelijke beoordelingscommissie nodig om te voorkomen dat het AI model ethisch onaanvaardbare beslissingen neemt. In het verlengde hiervan moet de organisatie ook aan eindgebruikers kunnen uitleggen hoe het algoritme tot een beslissing komt.


Meer interessante kennis en informatie voor u:

  • Eyeopeners en praktische adviezen over de selectie en implementatie van bedrijfssoftware leest u in het gratis e-boek ‘Haal alles uit uw softwareprojecten‘. Dit boek is onderdeel van de bedrijfssoftware box.
  • Vind hier snel de informatie over bedrijfssoftware en zakelijke ICT oplossingen die u kunnen helpen bij uw IT project.

ICT vernieuwingen uitstellen of juist nu voorbereiden?

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor ICT vernieuwingen uitstellen of juist nu voorbereiden?
ICT vernieuwingen
De economische impact van de coronacrisis is in het bedrijfsleven even onzeker als het verloop van de crisis zelf. Om kosten te beheersen worden ICT vernieuwingen uitgesteld. Daar zitten voordelen en nadelen aan. Er zijn redenen om juist nu vooruit te kijken en een oriëntatie te starten.

Digitalisering noodzakelijk

In een recent interview benadrukt econoom en Rabobank directeur Barbara Baarsma dat de coronacrisis het noodzakelijk maakt dat bedrijven, die dat nog niet of in beperkte mate gedaan hebben, versneld digitaliseren. “Bedrijven die hun werknemers niet thuis kunnen laten werken, hun transacties met klanten en bijbehorende facturen niet digitaal kunnen afhandelen en geen online-etalage hebben waar potentiële kopers kunnen kijken, staan met 10-0 achter. Voor de crisis was die achterstand misschien 5-0, maar deze crisis heeft geleerd dat die achterstand veel groter is. Het is hard nodig dat bedrijven die onvoldoende gedigitaliseerd zijn daar werk van maken.

Regeren is vooruitzien

Toch lukt het niet iedere organisatie om al plannen voor verdere digitalisering te maken. Nu het verloop van de crisis, de duur ervan en de totale impact die deze heeft op de economie nog erg onzeker zijn, schakelen veel bedrijven juist terug naar een veilige modus. Schaalbare kosten worden teruggeschroefd. Het behoud van personeel en omzet heeft prioriteit. Allemaal logische, terechte en begrijpelijke keuzes. ICT vernieuwingen en plannen daarvoor krijgen daardoor automatisch minder aandacht, omdat het rendement daarvan pas op langere termijn verwacht wordt. Op de korte termijn zien bedrijven de overgang naar bijvoorbeeld nieuwe bedrijfssoftware als een investering en een extra inspanning van de organisatie. Daar lijkt het nu niet het moment voor. Mogelijk inspireren de onderstaande drie invalshoeken u.
    Oriëntatie
    Veel bedrijfsprocessen worden verstoord. Sommige medewerkers hebben het extra druk, bij anderen is het juist wat rustiger. Misschien is er juist nu tijd voor een oriëntatie op de mogelijkheden van nieuwe bedrijfssoftware, zoals ERP, CRM of HRM software. Of voor een onderzoek naar wat u met data kunt doen en hoe business intelligence u daar in de toekomst bij kan helpen. Kortom, u kunt voorzichtig plannen maken voor het optimale gebruik van ICT oplossingen als straks de crisis voorbij is.

    Toepassen
    Sommige ICT vernieuwingen vragen geen grote investeringen. Voor CRM of HRM en heel veel andere software zijn online oplossingen. U investeert niet in de software en het onderhoud ervan, maar u betaalt voor het gebruik ervan; vaste bedragen per gebruiker per maand, vaak niet meer dan enkele tientjes. Misschien heeft u juist nu tijd voor het uitzoeken van een goede oplossing en de implementatie ervan, zodat u er direct de vruchten van plukt als alles weer normaal wordt.

    Aanpassen
    Bedrijven die eerder begonnen zijn met de digitale transformatie, ervaren daar nu dagelijks de enorme voordelen van. Zij hebben al grote delen van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en maken optimaal gebruik van cloudoplossingen. Kenmerk daarvan is dat het gebruik overal mogelijk is. Thuiswerken, samenwerken op afstand en documenten delen is allemaal normaal voor hen. Het is nu een goed moment om te onderzoeken waar in uw bedrijf qua sales, financiële administratie, orderverwerking, facturering, uitlevering, voorraadbeheer of klantcontact beperkingen zitten in de door u gebruikte ICT oplossingen. Zou het op een andere manier beter zijn, is de vraag. Alle informatie die u dat nu oplevert, kunt u straks gebruiken voor een (misschien wel noodzakelijke) inhaalslag.

Online ERP software nodig? ERP box
Op zoek naar een CRM oplossing? CRM box
Van oude HRM software, moderne e-HRM maken? HRM box

Lees het artikel

Voordelen van content en process intelligence

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Voordelen van content en process intelligence

Voordelen van content en process intelligence

Content intelligence stelt organisaties in staat om data die is ingesloten in ongestructureerde content te vertalen naar bruikbare inzichten. Die inzichten hebben organisaties onder meer nodig om de klantenservice en bedrijfsvoering te verbeteren, maar ook om omzetkansen te identificeren. Door optische tekenherkenning (bijvoorbeeld optical character recognition, OCR), machine learning en AI technologieën te combineren, is ongestructureerde content te transformeren tot gestructureerde informatie.

Process intelligence maakt het onder meer mogelijk om potentiële knelpunten in processen en de oorzaken ervan te identificeren of de impact van procesvariaties te kwantificeren. Doordat deze technologie de performance realtime beheert en voorspelt, zijn medewerkers direct op de hoogte van eventuele protocolafwijkingen. Dit technologieplatform maakt gebruik van process mining, gespecialiseerde analytics, geautomatiseerde procesbewaking en artificial intelligence. Daarmee is duurzame en bedrijfsbrede procesverbetering te bereiken.

Lees het artikel


Suggesties om verder te lezen:
Zo voorkomt u dat uw IT project ook mislukt (Artikel)
Tips voor datagedreven werken (Artikel)
Proces intelligence wint snel terrein (Artikel)
Alle berichten over data management
Alle berichten over digitale transformatie

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, WMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)

Online continuïteit in tijden van corona

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Online continuïteit in tijden van corona

Online continuïteit in tijden van corona

Leveranciers en afnemers van SaaS diensten (software as a service) maken zich zorgen over de vraag of het niveau van de diensten de komende tijd op peil blijft en gewaarborgd kan worden.

SaaS leveranciers kunnen allereerst de risico’s voor de continuïteit van hun diensten in kaart brengen. Het moet duidelijk zijn welke processen, derde partijen en werknemers essentieel zijn voor het leveren van hun diensten. Vervolgens kunnen ze een plan opstellen om de essentiële onderdelen van de dienst tijdelijk te vervangen of de gevolgen van een uitval te beperken. Zo is bij uitval van personeel een derde partij in te schakelen die de taken tijdelijk overneemt. Die partij moet dan wel bereid zijn om het auteursrecht op wijzigingen in de broncode over te dragen aan de oorspronkelijke SaaS leverancier, om naderhand claims te voorkomen. Verder moet het contract zo nodig aangepast worden om ontbinding ervan bij overmacht te voorkomen.

Lees het artikel


Suggesties om verder te lezen:
IT contracten opstellen (Artikel)
Extra oplossingen om ICT projecten te laten slagen (Artikel)
Vijf valkuilen bij de migratie naar de cloud (Artikel)
Negen ICT vragen die de directie moet kunnen beantwoorden (Artikel)
Meer nieuws over management
Alle berichten over cloud

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, WMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)

Industrie niet klaar voor technologische ontwikkelingen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Industrie niet klaar voor technologische ontwikkelingen

Industrie niet klaar voor technologische ontwikkelingen

De industriële sector is niet toekomstbestendig, volgens een onderzoek van de Rabobank onder 464 bedrijven. De Nederlandse industrie remt af, na jaren van groei. Er is dus geen reden om achterover te leunen, zeker gezien de technologische ontwikkelingen. Uitdagingen als het inzetten van kunstmatige intelligentie en het gebruik van big data worden gemiddeld genomen niet goed opgepakt. Bedrijven die juist veel investeren in technologie groeien sneller. Er is ook een duidelijk verband tussen goede managementpraktijken en omzetgroei. Als de bedrijfsvoering op orde is, blijkt dat maar liefst 35% extra groei op te leveren.

Lees het artikel


Suggesties om verder te lezen:
Nieuwe software is nieuwe kennis (Artikel)
Hoe nieuwe IT en technologie markten, businessmodellen en bedrijven beïnvloeden (Gratis e-boek)
Vier aanbevelingen voor de digitale transformatie (Artikel)
Artificial Intelligence bewijst zich in de maakindustrie (Artikel)
Alle berichten over digitale transformatie

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, WMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)

Spilfunctie van finance voor marketing en sales

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Spilfunctie van finance voor marketing en sales

Spilfunctie van finance voor marketing en sales

Marketing en sales hebben behoefte aan rapportages om betrouwbare voorspellingen te doen over de pipeline en omzet per product of dienst. De gegevens hiervoor halen ze doorgaans uit CRM- en marketing automation systemen. Maar daarmee zijn prognoses niet altijd voldoende te onderbouwen. Ook finance heeft veel data beschikbaar. Daar zien ze immers alle verkoopcijfers voorbijkomen. Ze weten ook welke investeringen door andere afdelingen worden gedaan en wat die opleveren. Het is dus belangrijk dat finance bij marketing en sales aanschuift om te inventariseren welke cijfers nog missen. Om die cijfers snel en secuur te kunnen leveren, moeten de processen van finance geautomatiseerd verlopen. Denk daarbij aan de facturatie en contractadministratie.

Lees het artikel


Suggesties om verder te lezen:
Nieuwe software is nieuwe kennis (Artikel)
Uitstelgedrag bij IT projecten. Herkenbaar? (Artikel)
Tien tips bij de aanschaf van financiële bedrijfssoftware (Artikel)
CRM software steeds aantrekkelijker om te moderniseren (Artikel)
Alle berichten over CRM software
Alle berichten over financiële software

Gratis voor u beschikbaar:
CRM box – Voor iedere organisatie die bezig is of gaat met nieuwe CRM software

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)