november 2021 - ICTberichten.nl

Archive for november, 2021

Digitale transformatie in 5 stappen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Digitale transformatie in 5 stappen
Digitale transformatie
Digitale transformatie is veel meer dan het inzetten van nieuwe technologie. Het is geen doel op zich, maar een middel voor bijvoorbeeld het verbeteren van bedrijfsprocessen, het verstevigen van uw concurrentiepositie, het verlagen van kosten of het optimaliseren van uw klantgerichtheid. Bedenk daarom goed wat u wilt bereiken en welke stappen naar succes leiden. De volgende stappen zijn nodig om de vruchten te plukken van verdere digitalisering:

  • Breng de pijnpunten in kaart – Zijn er processen die niet efficiënt genoeg verlopen? Komt dat omdat ze te traag zijn, fouten opleveren of ondoorzichtig zijn? Waarover klagen klanten en medewerkers het vaakst? Uw antwoorden geven richting aan de digitale transformatie.
  • Zorg voor draagvlak bij medewerkers – Laat mensen die open staan voor verandering het voortouw nemen en neem alle medewerkers mee in het proces. De transformatie vraagt namelijk ook een cultuuromslag.
  • Maak voldoende budget vrij – Kijk niet alleen wat de transformatie gaat kosten, maar vooral wat de baten zijn. Soms zijn die niet direct in geld uit te drukken, maar bijvoorbeeld wel in een toenemende klanttevredenheid of een hogere leversnelheid.
  • Kies bruikbare technologie – Bepaal aan welke nieuwe technologie uw organisatie het meeste behoefte heeft en of die is te integreren met uw huidige IT faciliteiten. Ook is het zaak om vooraf te inventariseren welke data u nodig heeft voor de nieuwe software.
  • Blijf transformeren – Producten, diensten en klantenwensen veranderen. Dus moet uw IT mee veranderen. Zorg daarom dat u niet vastzit aan een bepaalde technologieleverancier.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Digitale transformatie – E-boek over hoe nieuwe IT en technologie uw business en bedrijfsprocessen beïnvloeden (gratis download)
De zes IT succesfactoren – Whitepaper over de kansen van digitale transformatie (gratis download)
Groeispurt naar digitale volwassenheid – Veelgelezen artikel

Digitale transformatie
De zes IT succesfactoren

ERP systemen van complex naar wendbaar

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor ERP systemen van complex naar wendbaar
ERP systemen
ERP implementaties waren altijd complex, maar worden steeds wendbaarder. Nieuwe ontwikkeltools automatiseren workflows sneller en goedkoper, waardoor ERP systemen gemakkelijker kunnen meebewegen met veranderende bedrijfsprocessen.

ERP systemen ondersteunen de kernprocessen van een bedrijf. De ontwikkeling, implementatie en aanpassing van deze systemen was altijd complex, tijdrovend en duur. De nieuwste mogelijkheden voor softwareontwikkeling en integratie brengen hierin verandering. Dankzij deze ontwikkeltools zijn ERP systemen en de oplossingen waarmee gekoppeld wordt, steeds dynamischer aan te passen en uit te breiden.

Gebruikers van bedrijfssoftware verwachten in toenemende mate dat hun IT systemen helemaal afgestemd kunnen worden op individuele wensen en behoeften. Daar zijn ERP systemen van origine niet op gebouwd. Door low code en no code technologieën te gebruiken kunt u een dynamische ontwikkelomgeving creëren waarin ook de functionaliteit van ERP systemen is te integreren. Bovendien zijn er allerlei nieuwe tools om workflows te automatiseren en te vereenvoudigen.

Resultaat is een enterprise mesh (netwerk) waarin alle applicaties met elkaar verbonden zijn en nieuwe functionaliteit voor medewerkers en externe gebruikers (zoals klanten) in een handomdraai te ontwikkelen is. Traditionele, relatief complexe ERP systemen zullen op den duur verdwijnen en plaats maken voor oplossingen met een kern van stabiele bedrijfssoftware en een flexibele schil daaromheen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

ERP kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over ERP software
Gratis ERP box – Complete informatie over ERP software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Zo pakt u uw ERP project aan – Belangrijke adviezen bij de start van uw ERP project (gratis download)

ERP systemen

Beter zicht op uw supply chain

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Beter zicht op uw supply chain
supply chain
Bedrijven die compleet zicht hebben op hun supply chain kunnen sneller schakelen om kansen te benutten en bedreigingen te pareren. Daar zijn een paar methoden voor.

De eerste vraag bij het in kaart brengen van uw supply chain is hoe breed u wilt kijken. U kijkt dan bijvoorbeeld niet alleen naar uw leverancier, maar ook naar de leveranciers van uw leveranciers. En naar de klanten van uw klanten. Volgende vraag is wat de onderlinge verhoudingen tussen partners zijn, zoals welke partij heeft de meeste macht in de keten?

De supply chain kent verschillende processen die lineair of parallel plaatsvinden. Ook dat moet duidelijk zijn. De bouwstenen van de supply chain zijn de fysieke infrastructuur, planning- en controlemechanismen, maar ook de informatievoorziening en de organisatorische inrichting. Bij de besluitvorming over de supply chain is het zinvol om onderscheid te maken tussen operationele beslissingen op de korte termijn, tactische beslissingen op de middellange termijn en strategische beslissingen op de lange termijn.

Tot slot zijn er allerlei vormen van supply chain mapping, waaronder een netwerkstroomdiagram, gis-diagram en processtroomdiagram. Met beter zicht op de supply chain kan sneller gereageerd worden op invloeden van buitenaf. Het wordt eenvoudiger om kansen te benutten en gevaren de herkennen en te omzeilen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Klantgericht werken is het nieuwe normaal

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Klantgericht werken is het nieuwe normaal
Klantgericht werken
Tijdens de coronacrisis deed PwC onderzoek onder 500 Europese bedrijven. Daaruit blijkt dat klantgedreven werken tijdens de pandemie de beste overlevingsstrategie was. Bedrijven die door hun digitale transformatie klanten digitale of virtuele topervaringen bieden, presteren momenteel het beste.

Bijna de helft van alle deelnemende bedrijven geeft aan dat ze vol inzetten op het verkrijgen van meer zicht op de klantbehoeften en zo’n 40% stelt dat deze behoeften voortdurend veranderen. De meest genoemde best practices om hierop in te spelen zijn:
  • Regelmatig en datagestuurd updaten van klantreizen (customer journeys).
  • Continu meten van de klanttevredenheid en verzamelen van feedback.
  • Beoordelen van de customer journey vanuit het perspectief van de klant.
Meest gebruikte technologieën voor klantgedreven werken zijn artificial intelligence, data analytics en automated customer journeys. Uiteraard met goede CRM software als basis.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

CRM kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over CRM software
Gratis CRM box – Complete informatie over CRM software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Succesvol klantgericht ondernemen – Alles over het toepassen van CRM en CX (gratis boek)
Digitale transformatie – E-boek over hoe nieuwe IT en technologie uw business en bedrijfsprocessen beïnvloeden (gratis download)

Klantgericht werken
Klantgericht werken

Veilig thuiswerken in 4 stappen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Veilig thuiswerken in 4 stappen
Overal werken
Overal werken is de nieuwe norm. Volgens Gartner staat ruim 80% van de leidinggevenden in het post-corona tijdperk toe om ook vanuit huis te werken. Dat vraagt om structurele aanpassing van de beveiliging. Maar hoe regelt u die veiligheid? Hybride werken vraagt om een zero-trust beveiligingsraamwerk, dat wordt opgebouwd in de volgende fasen:

    Vastleggen en bijhouden van de infrastructuur – U zult op elk moment moeten weten welke apparatuur beheerd moet worden en waarvoor deze gebruikt wordt. Denk daarbij ook aan smartphones, laptops en oudere thuis-PC’s.

    Management van devices – Wanneer er meer apparatuur op afstand gebruikt wordt, is de context belangrijker. Denk aan het type apparaat, de locatie en de interactie met de infrastructuur. Wanneer u dit weet, is het beheer te optimaliseren, bijvoorbeeld door de nieuwste patches te implementeren.

    Beveiligen van endpoints en bedrijfsmiddelen – Wachtwoorden beschermen bedrijfsgegevens steeds minder effectief. Daarom wordt volop geïnvesteerd in nieuwe verificatietechnologieën, multi-factorauthenticatie en zelfs wachtwoordloze authenticatie voor mobiele gebruikers.

    Gebruikersgerichte service – Backend-applicaties en processen moeten zich aanpassen aan behoeften van de gebruikers en veranderende bedrijfsomstandigheden. Gebeurt dat niet, dan daalt de productiviteit en motivatie van gebruikers.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Zo krijgt u draagvlak voor nieuwe ICT systemen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Zo krijgt u draagvlak voor nieuwe ICT systemen
nieuwe ICT systemen
Ook als nieuwe ICT systemen technisch en functioneel perfect zijn, is dat geen garantie voor een succesvolle implementatie. Er is ook draagvlak voor de medewerkers nodig. Om draagvlak voor een nieuw systeem te creëren zijn deze drie factoren van cruciaal belang:

    Communiceer doorlopend met de eindgebruikers – Door van start tot finish met hen te communiceren over de implementatie vergroot u hun betrokkenheid en raken ze geleidelijk gewend aan de veranderingen.

    Identificeer en betrek de key users – Zij kunnen de hakken in het zand zetten, omdat ze gewend zijn aan het oude systeem. Laat hen daarom input leveren en meebeslissen bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem en zorg ervoor dat zij voldoende getraind worden in het werken ermee.

    Zorg voor borging van de nieuwe processen – Begin met een strak geregisseerde livegang van het nieuwe systeem. Leg vervolgens goed vast hoe de processen met het nieuwe systeem verlopen en zorg dat medewerkers er volledig zelfstandig mee kunnen werken bij de overstap.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Komt een CEO bij de IT dokter – Lees alles over de redenen dat veel IT projecten mislukken en hoe u dat voorkomt (gratis download)
Directie moet hoognodig bijspijkeren op IT gebied – Veelgelezen artikel
Business en IT naderen elkaar snel – Veelgelezen artikel
Weerstand tegen nieuwe bedrijfssoftware – Veelgelezen artikel

nieuwe ICT systemen

Data management vraagt om uw aandacht

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Data management vraagt om uw aandacht
Data management
U heeft steeds meer data tot uw beschikking. Operationele systemen, zoals uw ERP of CRM software, hebben hun eigen databases met commerciële en financiële data. Daaromheen komt veel data beschikbaar via andere systemen, websites en digitale communicatie. Ook voor deze data zult u over databases moeten beschikken.

U kunt uw data gebruiken voor analytische doeleinden, zodat u bedrijfsprocessen kunt verbeteren en beter onderbouwde beslissingen kunt nemen. Maar ook als u niet direct een analytische toepassing heeft, moet u een oplossing hebben om uw data op te slaan, te verwerken, terug te vinden én te beveiligen. Cybercriminelen zitten niet stil en wettelijk gelden er steeds meer verplichtingen om de veiligheid van met name persoonsgegevens te waarborgen. Al deze aspecten liggen op het terrein van data management.

Data vraagt altijd om goed beheer

Beschikt u over data, dan heeft u dus altijd te maken met het beheer daarvan. Het is uw verantwoordelijkheid dat goed te regelen. Wat daarbij komt kijken, leest u in het boekje ‘Data management’ van het ICT informatiecentrum. U leest over wat data management is, over master data, opslag, databases, data lakes en de integratie van data uit verschillende bronnen. Datakwaliteit komt uitgebreid aan de orde, evenals data security.

Kennis en informatie dus, die nodig is als u projecten rondom data management start, het beheer van data in uw organisatie wilt verbeteren of als u zich wilt voorbereiden op de volgende stap: het toepassen van data analytics en business intelligence. Het boekje kunt u gratis downloaden.

 

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

IT selfservice portals moeten beter

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor IT selfservice portals moeten beter
IT selfservice portal
Onderzoek toont aan dat slechts 12,5% van de organisaties die gebruik maken van een IT selfservice portal hun investeringen terugverdienen. De gewenste kostenbesparing wordt niet gerealiseerd. Dat heeft een aantal oorzaken.

Via een selfservice portal kunnen medewerkers allerlei IT zaken zelf regelen. Bijvoorbeeld een nieuw wachtwoord instellen, software installeren, storingen melden of een printer koppelen. Dat zou de helpdesk moeten ontlasten. Dat blijkt echter vaak niet het geval. Soms weten medewerkers niet eens dat er een serviceportal is, laat staan hoe ze deze kunnen gebruiken. Dus blijven ze voor ieder wissewasje de IT afdeling bellen of mailen.

Om daar verbetering in te brengen moet meer gefocust worden op de acceptatie van het portal door het personeel en minder op de kostenbesparing die het moet opleveren. De behoefte van de gebruikers en het gebruiksgemak dienen centraal te staan. Dat is volgens onderzoek van Forrester meestal niet het geval. Daardoor zijn medewerkers veel meer productieve uren kwijt als ze een selfservice portal gebruiken, dan dat ze contact opnemen met de IT afdeling. Tijd voor gebruikersgerichte verbetering dus.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Zo bouwt u een datawarehouse: begin met de data automation tools

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Zo bouwt u een datawarehouse: begin met de data automation tools
datawarehouse
Veel bedrijven die meer met hun data willen doen, beginnen de bouw van een datawarehouse met het vastleggen van standaarden. Vervolgens blijken de meeste tools deze niet te ondersteunen. Een situatie die u moet zien te voorkomen.

U kunt de ontwikkeling van een datawarehouse architectuur vastleggen door standaarden tot in de puntjes te specificeren. Denk hierbij aan naamgevingsconventies en lagen, ontwikkelings- en implementatieprocessen en codepatronen. Helaas blijkt daarna doorgaans dat veel tools onbruikbaar zijn, omdat ze lang niet alle gewenste standaarden ondersteunen.

Daarom is het slimmer om te starten met de selectie van een tool voor data automation en data analytics. Zeker omdat moderne tools ingebouwde standaarden bieden. Die dekken doorgaans al 90% van de behoeften en de architectuur is veel stabieler dan wanneer u vasthoudt aan de eigen standaards en met tools werkt die hiervoor matige support leveren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Wat is een datawarehouse en wat is de functie bij data management? – Veelgelezen artikel
Datawarehousing en big data voor het MKB – Waarom een centrale opslagplaats voor alle bedrijfsdata krachtig is als het wordt gekoppeld aan leesbare, realtime KPI’s (gratis download)
Vijf voorspellingen over datagebruik – Veelgelezen artikel

datawarehouse