Directie moet hoognodig bijspijkeren op IT gebied - ICTberichten.nl

Directie moet hoognodig bijspijkeren op IT gebied

bijspijkeren op IT gebied
In twee derde van de boardrooms is hooguit één persoon aanwezig met voldoende kennis om beslissingen over IT te nemen. Wat moet er gebeuren? Om de leiding van de organisatie beter onderlegd te laten beslissen over IT zaken zijn vier stappen vereist:

  • Onderzoek en vergroot de huidige digitale kennis in de board: maak hiervoor één bestuurder verantwoordelijk, bijvoorbeeld de CIO.
  • Begin met de top: als de CEO bijvoorbeeld bijscholing nodig heeft, is die als eerste aan de beurt. Zoek hiervoor samenwerking met startups en accelerators waar het technologische peil al op orde is.
  • Breid de kring uit: als de board is bijgespijkerd moet de IT kennis van managementlagen daaronder getoetst en zo nodig aangevuld worden. Laat deze managers bijvoorbeeld eens kijken hoe andere bedrijven dat hebben aangepakt.
  • Kijk kritisch naar (offertes voor) geplande IT investeringen: de kans is groot dat u daarover als managementteam nu een heel ander oordeel heeft.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

GRATIS boek – Lees alles over de redenen dat veel IT projecten mislukken en hoe u dat voorkomt
Digitale transformatie – E-boek over hoe nieuwe IT en technologie uw business en bedrijfsprocessen beïnvloeden (gratis download)
Business en IT naderen elkaar snel – Veelgelezen artikel
CFO’s moeten doorvragen over IT investeringen – Veelgelezen artikel

bijspijkeren op IT gebied
bijspijkeren op IT gebied