Datagebruik in de toekomst | Vijf voorspellingen - ICTberichten.nl

Vijf voorspellingen over datagebruik

datagebruik
De distributie, dynamiek en diversiteit van data in een hybride cloudomgeving stelt nieuwe eisen aan de IT infrastructuur. Volgens chief technology officers (CTO’s of technisch directeuren) heeft dat vijf consequenties.

  Geautomatiseerd datamanagement
  Door het toevoegen van een metadata laag, kunnen gegevens zichzelf proactief verplaatsen, categoriseren, analyseren en beschermen. Hierbij bepaalt het systeem wie welke data mag bekijken, aanpassen en delen.

  Leasen van virtual machines
  Gebruikers kunnen voor een specifieke taak toegang krijgen tot een virtual machine (VM), zonder dat ze deze hoeven aan te schaffen. De cloudleverancier verzorgt het beheer van de VM, die draait op een web infrastructuur.

  Dataverwerking aan de edge
  Omdat gegevens zeer dynamisch zijn en in hoger tempo worden gegenereerd, is het slimmer om de applicaties en resources voor de verwerking ervan naar de edge over te brengen. Dat is beter dan ze in de core te houden.

  Zakelijke kansen creëren
  Steeds meer bedrijven creëren nieuwe business opportunities met behulp van de data die via sensoren en apparaten wordt verzameld. Dit vraagt om nieuwe applicatie-architecturen die worden ondersteund door technologieën als persistent memory. Hiermee legt u de basis voor ultra-low latency computing zonder dataverlies.

  Betere borging van het databeheer
  Mechanismen als blockchain gaan gebruikt worden voor betrouwbaar en gedistribueerd databeheer met onveranderbare data. Ze bieden in de vorm van microservices een aanvulling op de huidige datacenters en applicaties die vanuit een centraal controlepunt beheerd worden.

Lees verder

De beste en verstandigste beslissingen over BI neemt u met de BI box
Aandacht geboden voor beveiliging data analytics
Download het gratis e-boeken over data management, data analytics en digitale transformatie

datagebruik
datagebruik
digitale transformatie