oktober 2017 - ICTberichten.nl

Archive for oktober, 2017

In 8 stappen naar een succesvolle strategie voor uw IT-investeringen

Management
Reacties uitgeschakeld voor In 8 stappen naar een succesvolle strategie voor uw IT-investeringen
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Altijd lastig, een beslissing over IT-investeringen. Deze 8 tips helpen u verder:

1. Blijf realistisch: Veranderen is nooit makkelijk, maak doelen duidelijk. Geef uw medewerkers bruikbare en praktische instrumenten die ze verder helpen.

2. Richt u op de echte pijnpunten: Het moet gaan over echte problemen oplossen. Software kan inzichten bieden om uw organisatie beter te laten functioneren. Het kan echter ook leiden tot meer behoefte aan automatisering. Snelheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht zijn de belangrijkste argumenten voor uw klanten om te blijven. IT helpt u daarbij.

3. Leer van anderen: Als u zich verdiept in de wegen die anderen al voor u hebben bewandeld, wordt het vaak eenvoudiger om de juiste afwegingen te maken. Klinkt logisch, maar wordt vaak over het hoofd gezien.

4. Basis is belangrijk: Veel informatie is er al, maar u weet niet precies wat er is en waar het is. En dus benut u die informatie niet ten volle. Bijvoorbeeld de informatie uit uw ERP systeem. Investeer eerst tijd en energie in wat er is. De basis moet op orde zijn, dan pas kunt u verder.

5. Stel upgrades niet uit: Het is gebleken (Aberdeen Group) dat bedrijven in de top van hun marktsegment vaker de meest recente software gebruiken of hooguit één versie achterlopen. Als u te ver achterloopt, verliest u de grip op uw bedrijf. Elke upgrade biedt in de regel nieuwe functionaliteit, gebaseerd op praktijkervaring bij gebruikers. Die mag u niet missen.

6. Overweeg de cloud: Die updates en upgrades mist u niet als u gebruik maakt van cloud oplossingen. Delen en integreren wordt veel eenvoudiger met de cloud. Dat geeft voordelen op bijvoorbeeld leveringstijden.

7. Klanten zijn nummer één: Klanten zijn altijd nummer één. Zeker in deze tijd is het heel eenvoudig voor ze om over te stappen. U kunt zich geen missers permitteren op het gebied van snelheid, service en kwaliteit. Procesondersteuning en -automatisering geeft u meer mogelijkheid voor persoonlijke aandacht (lees: producten) voor uw klant.

8. Blijf op de hoogte: Eenmaal geïmplementeerd is het belangrijk bij te blijven. Er doen zich altijd weer nieuwe mogelijkheden voor; technologie staat nooit stil. Blijf daarop alert.

Bron: Jan van Dellen, country manager bij Infor Benelux

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rondom belangrijke ICT thema’s? Schrijf u dan nu in voor de ICT nieuwsbrief.

Inspringen op de kansen van SaaS

Cloud Computing internet
Reacties uitgeschakeld voor Inspringen op de kansen van SaaS

Verizon|

SaaS groeit uit tot de nieuwe norm. En deze technologie verandert de manier waarop u werkt. Hieronder vijf tips die bijdragen aan een succesvolle inzet van SaaS.

1. Geef een nieuwe invulling aan uw werk als ICT-professional
SaaS zorgt voor een nieuwe definitie van ICT. Daar is op zich niets nieuws aan. ICT afdelingen moeten zich aan de lopende band aanpassen aan nieuwe technologieën. Om optimaal van SaaS te kunnen profiteren moet u verandering omarmen. Want als u het op de juiste wijze benut, krijgt u extra tijd om u op uw kerntaken te richten. Het is waar dat u met SaaS minder mogelijkheden heeft om wijzigingen aan applicaties aan te brengen. Maar is dat niet juist een voordeel? U wilde toch sowieso minder tijd aan maatwerk besteden?

2. Neem uw vaardigheden opnieuw onder de loep
U zult alleen baat bij SaaS oplossingen hebben als mensen daar ook werkelijk gebruik van maken. Werknemers kunnen natuurlijk niet om uw cloud gebaseerde e-mailoplossing heen. Maar hoe zit het met al die andere communicatietools die beloven om de samenwerking een boost te geven? Gelukkig beschikt u over een leger aan voorvechters in de vorm van millennials die dit soort oplossingen ook in hun privéleven gebruiken.

Waar u ooit mensen nodig had die mailservers konden beheren, heeft u nu professionals nodig die verstand hebben van API’s en manieren om applicaties te integreren. En laten we wel wezen: het aantrekken van deze nieuwe vaardigheden kan toch niet veel moeilijker zijn dan het vinden van Exchange-beheerders?

3. Laat in uw plannen ruimte over voor verandering
De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Er tekenen zich voortdurend nieuwe trends aan de horizon af. Flexibiliteit is daarom van levensbelang. Daar kunt u onder meer voor zorgen door alleen te kiezen voor SaaS contracten met een looptijd van twee tot drie jaar. Maar daarmee bent u er nog niet. Uw strategie zou een volledige evaluatie van al uw infrastructuurbehoeften moeten omvatten.

De ICT-omgevingen van organisaties omvatten steeds vaker een mix van bestaande systemen op locatie, SaaS oplossingen, zakelijke cloud diensten en cloud platforms. Om grip te houden op deze complexiteit moet u hybride ICT omarmen. Met behulp van API’s en SDN kunt u een complexe, heterogene omgeving naar uw hand zetten.

4. Verlies de beveiliging niet uit het oog
De beveiliging zou uw organisaties nergens in de weg moeten zitten, maar mag ook geen sluitpost vormen. Laat u niet meeslepen door de wilde beloftes van leveranciers van beveiligingsoplossingen. Verwerf inzicht in de gevolgen voor de informatiebeveiliging en privacy. Geen enkele beveiligingsoplossing is waterdicht. Daarom is het belangrijk om met partners samen te werken die weten hoe u de risico’s kunt terugdringen en snel actie kunnen ondernemen als uw organisatie door een cyberaanval wordt getroffen.

5. Profiteer van de kansen die SaaS te bieden heeft
SaaS vertegenwoordigt uitgelezen kansen voor ICT-organisaties. U bent minder tijd kwijt met het in de lucht houden van systemen, zodat u meer tijd kunt wijden aan het creëren van zakelijke meerwaarde. Met SaaS-oplossingen kunt u alle afdelingen geven wat ze nodig hebben, met alle productiviteitsverbeteringen van dien. Met de juiste infrastructuur, mensen en ondersteuning benut u de nieuwe kansen die SaaS u te bieden heeft.

Wilt u meer lezen over SaaS, andere cloudoplossingen, migratie en de keuze van een cloudleverancier? Bekijk dan de speciale cloud computing pagina op ICTinformatiecentrum.nl of lees meer op overcloudcomputing.nl. Via de ICT nieuwsbrief kunt u maandelijks op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom cloud computing en SaaS. Inschrijven kan hier.

AI-investeringen leiden tot groei verkoop en nieuwe banen

Artificial Intelligence AI
Reacties uitgeschakeld voor AI-investeringen leiden tot groei verkoop en nieuwe banen
ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

Onderzoek (Capgemini) wijst uit dat Artificial Intelligence (AI) nieuwe banen oplevert en verkoop bevordert. Bijna 83% van de ondervraagde bedrijven geeft dat aan. Zo’n 63% geeft aan dat AI zelfs geen banen heeft gekost. Daarnaast zegt driekwart meer te verkopen door inzet van AI.

Voordelen AI-investeringen

AI voorkomt vooral plichtmatig werk waar medewerkers toch al geen behoefte aan hebben. Competenties van medewerkers worden optimaal benut als AI wordt ingezet voor routinewerk. Medewerkers krijgen daardoor meer toegevoegde waarde. Machines zullen straks naast mensen werken, denkt 88%.

AI levert meer inzichten, versterkt de business en bindt klanten. Dat bevordert verkoop en voorkomt dat klanten weglopen.

Wie nu verantwoordelijk is voor (invoering van) AI is wel wat lastig. Iets meer dan de helft gaat om complexe projecten met relatief lage winsten; iets minder dan de helft om eenvoudigere projecten met veel hogere winst. Dat is wel iets voor bedrijven die nog met AI moeten beginnen om mee te nemen in hun afwegingen.

Bron: Capgemini

Wilt u meer lezen over AI of andere relevante ICT thema’s? Meld u dan aan voor de ICT nieuwsbrief en ontvang maandelijks al het laatste nieuws rondom ICT.

Werknemer gaat onverantwoord om met bedrijfsinformatie

Onderzoeken, Security
Reacties uitgeschakeld voor Werknemer gaat onverantwoord om met bedrijfsinformatie
ICT onderzoek externe bron

BIT|

Uit onderzoek van BIT blijkt dat werknemers onverantwoord omgaan met bedrijfsinformatie. De meeste werkcomputers en -laptops zijn beveiligd met een wachtwoord (92%). In de praktijk is het echter de vraag hoe effectief deze beveiliging is. 28 procent van de werknemers geeft namelijk aan dat het wachtwoord van deze computer bekend is bij minimaal één ander persoon in de privé-omgeving. 8 procent geeft zelfs aan dat dit bekend is bij twee of meer mensen. Met deze inloggegevens hebben deze derden in 40 procent van de gevallen ook toegang tot bedrijfssystemen en -informatie.

Prive vs. werk

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat maar liefst driekwart van de respondenten het erger vindt dat zijn of haar externe harde schijf met privéfoto’s, bestanden en documenten wordt gestolen dan dat de werkcomputer met bedrijfsgevoelige informatie wordt gestolen. Nederlanders controleren ook eerder of alle ramen en deuren goed gesloten zijn wanneer zij weggaan van huis (71%) dan dat zij controleren of de toegang tot de werklaptop/pc vergrendeld is wanneer zij de werkplek verlaten (29%).

bedrijfsinformatie

Het gebeurt steeds vaker dat bedrijfslaptops mee naar huis gaan en vervolgens ook door familieleden en vrienden gebruikt worden. De risico’s die hiermee gepaard gaan, zijn enorm. Bedrijfsinformatie kan ineens op straat komen te liggen. Neem daarom maatregelen die het risico beperken. Bespreek het gebruik door derden van de bedrijfslaptop met de medewerkers of installeer gastaccounts om derdengebruik te faciliteren.

Het hele rapport kunt u hier lezen.

Automatisering steeds belangrijker bij recruitment

HRM / eHRM
Reacties uitgeschakeld voor Automatisering steeds belangrijker bij recruitment
ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

Volgens onderzoek van CareerBuilder denkt bijna driekwart van de werkgevers dat binnen tien jaar automatisering grote delen van recruitment en talentmanagement heeft overgenomen.

Vooral bij bedrijven die flink groeien, is het snel interessant om (een aantal) functies te automatiseren. HR is voor de strategische, motiverende en sociale kant. Automatisering vooral voor de uitvoering/operationele kant.

Automatisering

Automatisering wordt vooral gebruikt voor het oriëntatieprogramma op de eerste werkdag, medewerkersbetrokkenheid en beoordeling, inclusief feedback. Die bedrijven die het gebruiken zijn daar in het algemeen tevreden over. Het bespaart tijd, procedures worden korter en er worden minder fouten gemaakt. De medewerkersbeleving is positief.

Zeker niet iedereen automatiseert functies van recruitment. 60% gebruikt geen technologie voor human capital management.

Bron: CareerBuilder.
Het hele artikel is hier te lezen.

Meer over HR software en de succesfactoren en valkuilen van HRM selectie, leest op de pagina HRM software van het ICT informatiecentrum. Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van al het nieuws rondom verschillende ICT thema’s? Meld u dan aan voor de ICT nieuwsbrief.

Wel of geen mobiel CRM voor uw organisatie?

CRM
Reacties uitgeschakeld voor Wel of geen mobiel CRM voor uw organisatie?
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Mobiele CRM toepassingen laten betere resultaten zien, volgens diverse onderzoekers. Waar ligt dat aan en is het ook voor u weggelegd?

Mobiel CRM geeft onder meer:

  • Kortere salescyclus
  • Directe toegang tot klant en/of productinformatie
  • Eenvoudig kunnen samenwerken, vanaf elke locatie
  • Stijgende productiviteit na toepassing mobiele CRM

Wat is de juiste keuze?

Om tot een juiste keuze voor mobiele CRM te komen moet u een paar zaken in acht nemen; Is er al een CRM? Zo ja, hoe kunt u die integreren met mobiele CRM? En met andere systemen? En moeten ze wel integreren? Webbased versies van CRM kennen vaak al een mobiele versie en anders is een overstap wat eenvoudiger gemaakt vanwege de maandelijkse opzegtermijn. Ook dan moet u echter nog steeds kiezen.

Tijdswinst

Kijk eens of uw medewerkers echt baat bij mobiele CRM hebben: zijn ze veel op pad, moeten ze veel gegevens opschrijven en later invoeren, wat kost de meeste tijd etc. Zit er echt winst in, dan moet u de keuze maken voor een tool die aansluit op uw wensen. Let op de functionaliteit. Test het eerst en bedenk nieuwe functies die mogelijk zijn met mobiel, zoals integratie met Google Maps. Mits de winst in verhouding is met de kosten.

Koppelen mobiel CRM aan bestaande systemen

Omdat het lastig is alles te weten zijn er adviessites, zoals appwiki, die veel inzichten verschaffen over bijvoorbeeld integraties van mobiel CRM met bestaande systemen. Dat kan veel extra inzichten geven en kosten besparen.

Bron: Appwiki / Techzine

Wilt u meer lezen over de visies op actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van CRM software en mobiel CRM? Vraag dan het gratis boekje CRM software aan. Via de ICT nieuwsbrief kunt u maandelijks op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van CRM software. U kunt zich hier inschrijven.

Hybride systemen in de logistiek: waar moet u op letten?

Cloud Computing internet, ICT en logistiek
Reacties uitgeschakeld voor Hybride systemen in de logistiek: waar moet u op letten?
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Steeds meer bedrijven staan open voor hybride systemen: een centraal ERP systeem dat draait op een eigen server (on-premise), aangevuld met cloud oplossingen voor gespecialiseerde functies. Maar wanneer is het zinvol om hiervoor te kiezen. En waarop moet je letten bij het selecteren van een leverancier?

Vooral voor wie internationaal werkt is volgens logistiek specialist AEB een aantal specifieke aandachtspunten te benoemen. Neemt u die in acht, dan zijn er substantiële voordelen uit die hybride situatie te halen.

1. Total cost of ownership
Voor on-premise zijn er implementatiekosten, hardware-kosten, licentiekosten, transactiekosten, onderhoudskosten en operationele kosten. Bij elkaar de Total Cost of Ownership. De term zegt het al: u bent de eigenaar. Voorafgaand zijn er dan meestal nog de kosten voor systeemontwerp.

2. Integratie in ERP systeem
Het gaat meestal niet om één systeem dat in gebruik is. Soms gaat het om vijf versies of meer. Hoe meer, hoe lastiger te integreren en te consolideren. In de cloud speelt dat nadeel niet. Maar er spelen op de achtergrond wel allerlei andere integraties met ketenpartners mee. Functionaliteit moet wel aansluiten. Het moeten bovendien toekomstbestendige oplossingen zijn: alles – cloud en on premise – moet (blijvend) met elkaar samenwerken.

3. Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
Gebruikers hebben veel invloed op de gewenste functionaliteit. Dat moet mogelijk blijven. Flexibiliteit in procesinrichting en functionaliteit zijn cruciaal, ook als het om unieke processen en functionaliteit gaat. Internationale operabiliteit is noodzakelijk. Net zo zeer bij cloud oplossingen. Passen interfaces? Kunnen masterdata eenvoudig worden onderhouden? Zijn er internationale dataservices? En alles moet gebruiksvriendelijk zijn. Eenvoudige zaken in het gebruik als ‘single login’ zijn belangrijk voor succesvolle toepassing.

4. Service en expertise van de leverancier
Naast de aanschaf spelen ook support en service van de leverancier een belangrijke rol. Het gaat niet over een termijn van maanden, maar jaren. Kennis van zaken in deze specifieke markt is een voordeel. Dat hoeft u zich alleen bezig te houden met úw business.

5. Data privacy en security
Wet- en regelgeving op het gebied van data privacy en data security worden steeds strenger. Iets waar u terdege rekening mee moet houden bij uw keuze voor een oplossing en/of leverancier. Datacenters in Europa maken het leven al een stuk eenvoudiger voor cloud oplossingen. Daarnaast is een beveiligde dataverbinding cruciaal.

Bron: AEB Nederland / AG connect

Wilt u meer lezen over cloudoplossingen, migratie en de keuze van een cloudleverancier? Bekijk dan de speciale cloud computing pagina op ICTinformatiecentrum.nl. U kunt zich ook maandelijks laten informeren over de laatste trends op het gebied van cloud computing of andere ICT thema’s via onze ICT nieuwsbrief