augustus 2022 - ICTberichten.nl

Archive for augustus, 2022

Lees gratis boek

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Lees gratis boek
ICT boek
De (na)zomer biedt bij uitstek de kans om ‘achterstallig kennisonderhoud’ weg te werken. Een goed moment dus om u met een gratis boek voor te bereiden op uw ICT plannen voor het najaar. Als u nu een gratis bedrijfssoftware box aanvraagt, kunt u kiezen welke boek u nog deze zomer wilt lezen.

De zomerperiode biedt gelegenheid voor een beetje afstand van de dagelijkse drukte en iets meer tijd om plannen te maken voor ICT thema’s die wellicht in uw organisatie actueel zijn. Zoals meer klantgerichtheid met een nieuwe CRM oplossing, beter warehouse management met een modern WMS, een efficiënter HR platform, BI voor meer managementinformatie, vervanging van (veel te oude) ERP software, verdere digitalisering, cloud migratie, beter datagebruik of noem maar op.

Welk ICT thema staat op uw agenda?

Als u na de zomer aan de slag gaat met één of meer van deze thema’s en start met het zoeken naar een oplossing daarvoor, kunt u nu alvast een bedrijfssoftware box (of andere box) aanvragen. De gratis (!) bedrijfssoftware box bevat complete informatie over het thema waarover u na de zomer in uw organisatie beslissingen wilt of moet nemen. De box stemmen we af op dat thema, inclusief boeken. Een extra boek kiest u zelf.

Een eyeopener!

Eén boek dat onderdeel is van deze box is sowieso interessant om deze zomer te lezen: ‘Komt een CEO bij de IT dokter’. Een uniek en enorm herkenbaar boek over waarom IT projecten vaak zo moeizaam verlopen. Of – helaas – zelfs helemaal mislukken. Dat hoeft u niet te gebeuren, want hoe u de problemen tijdig herkent en voorkomt, staat er natuurlijk ook in!

Nu aanvragen

De bedrijfssoftware box kunt u gratis aanvragen op ictinformatiecentrum.nl/bedrijfssoftware-box

Een inspiratievolle (na)zomer!

Van data-afdeling naar expertcomité

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Van data-afdeling naar expertcomité
Expertcomite
Bedrijven met een aparte afdeling voor data science merken dat analyses en innovaties onvoldoende landen in de organisatie. Een expertcomité biedt uitkomst. Dat is een belangrijke realisatie als uw organisatie en bedrijfsprocessen meer datagedreven moeten worden.

Probleem van een data science afdeling is dat daar meestal mensen werken die alles van data en datatechnologie weten, maar de bedrijfsprocessen onvoldoende kennen. Bovendien hebben ze een andere cultuur en spreken ze een andere taal.

Om de data-afdeling dichterbij de organisatie te brengen, is het allereerst raadzaam om data stewards aan te stellen die kunnen bepalen welke analyses zinvol zijn en wat je in de praktijk met de resultaten daarvan kunt doen. Uiteraard moet de bedrijfsleiding uiteindelijk beslissen over de strategische inzet en innovatie van het datagebruik. Wanneer hiervoor onvoldoende technologische kennis aanwezig is, kan een expertcomité worden geformeerd met data scientists én met mensen van de betrokken operationele afdelingen.

Wanneer de leiding besluiten heeft genomen over nieuwe initiatieven zorgt de data-afdeling voor het inbouwen van innovaties (bijvoorbeeld AI oplossingen) en het beschikbaar stellen van analyse-resultaten. Daarnaast is iemand nodig die de ethische kant van het datagebruik onderzoekt.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Data analytics – Uitleg, informatie en oplossingen
DATA box – Voor de selectie van oplossingen voor business intelligence en data analytics
Data analytics – Gratis e-boek

Datagedreven organisatie worden

HR software heeft topprioriteit

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor HR software heeft topprioriteit
HR software topprioriteit
Hogere efficiency, meer winstgevendheid, betere compliance en lagere kosten zijn de voornaamste argumenten waardoor bedrijven stappen gaan zetten op het gebied van digitale transformatie. Vooral investeringen in HR software staan op de agenda, zegt een onderzoek van Proactis.

Uit het onderzoek blijkt dat grotere Nederlandse bedrijven dit jaar ruim 4% van hun omzet gaan investeren in digitalisering. Het afgelopen jaar lag de focus nog op software voor productie en document management. Nu wordt relatief veel geïnvesteerd in software voor personeelszaken, communicatie, inkoop en leveranciersbeheer.

Deze investeringen in digitale transformatie hebben als doel om de winstgevendheid te verhogen (21%), de compliance te verbeteren (19%) en te besparen op de kosten (ook 19%). Daarbij zijn veel bedrijven met on-premise systemen van plan om over te stappen naar de cloud. Ook de digitale samenwerking met leveranciers staat volop in de belangstelling, onder meer omdat inkoopafdelingen de risico’s beter willen beheersen. Verder is er meer aandacht voor data security en de omgang met privacygevoelige gegevens.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Alles over HRM software – HRMsystemen.nl
Vijf richtlijnen voor een rimpelloze IT implementatie – Veelgelezen artikel
Komt een CEO bij de IT dokter – Gratis boek over de grootste fouten bij softwareprojecten

Vier security strategieën voor mobile devices

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Vier security strategieën voor mobile devices
Security mobile devices
Wereldwijd worden elke maand zes miljoen smartphones en tablets geïnfecteerd met malware. Met de juiste strategische beveiligingsmaatregelen is dat te voorkomen. De hieronder genoemde maatregelen kunt u treffen.

  • Kies voor een fabrikant die regelmatig die regelmatig beveiligingsupdates levert – liefst maandelijks – óók na de gebruikelijke levenscyclus van 2 á 3 jaar.
  • Maak gebruik van een oplossing voor enterprise mobility management (EMM) om zicht te houden op alle gebruikte toestellen.
  • Zorg dat je weet wie met welk toestel via de cloud verbinding kan maken met welke onderdelen van het bedrijfsnetwerk.
  • Vergroot met trainingen het veiligheidsbewustzijn van medewerkers, zodat ze niet zomaar bijlagen openen en bedrijfsinformatie op sociale netwerken zetten.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Vier stappen om cyberaanvallen te pareren– Veelgelezen artikel
Cybersecurity – Uitleg en informatie
Vijf vertrekpunten voor een veilige IT infrastructuur – Veelgelezen artikel

Digitale transformatie begint met MDM

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Digitale transformatie begint met MDM
MDM
Master data management is een essentiële basis bij digitale transformatie. Die kan immers pas echt van de grond komen als data uit meerdere bronnen samengebracht wordt in één master data repository. Maar hoe bouwt en beheert u die?

Veel bedrijven werken met gescheiden informatiesilo’s, bijvoorbeeld voor inkoop, productie, verkoop, logistiek, service, relatiebeheer en personeelszorg. Dat maakt het lastig om de digitale ondersteuning van bedrijfsprocessen end-to-end aan te pakken. Een platform voor master data management brengt dan uitkomst. Daarmee zijn data-assets samen te stellen die bedrijfsbreed gedeeld kunnen worden. Uiteraard moeten de master data wel correct, compleet en consistent zijn.

Pas als het databeheer van alle databronnen op orde is, kunnen resultaten geboekt worden. Die zijn bijvoorbeeld dat u veel beter in staat bent om bedrijfsprocessen en supply chains te optimaliseren of dat u beter inzage heeft in wat de meest lucratieve klantsegmenten zijn en waar nieuwe verkoopmogelijkheden liggen. Master data management stimuleert uw digitale transformatie en kan maar beter eerst op orde zijn, voordat digitalisering verder in uw organisatie wordt uitgerold.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Digitale transformatie – Gratis e-boek
Wat is digitale transformatie? – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Master data management – Uitleg op ICTInformatiecentrum.nl

Beginnen met RPA

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Beginnen met RPA
Beginnen met RPA
Bij robotic process automation (RPA) wordt vaak gedacht aan complexe oplossingen. Maar u kunt veel beter beginnen met simpele tools om processen te ondersteunen. Dit zijn de logische stappen om uw eerste ervaringen op te doen met praktijktoepassingen met RPA.

Het basisidee van RPA is eenvoudig: automatiseer specifieke en repetitieve processen, bijvoorbeeld controle op declaraties bij uw financiële administratie. Dat kunt u eerst simpel aanpakken: de robot moet dan alleen eventuele dubbele declaraties herkennen en daarvan een lijst uitdraaien die vervolgens handmatig wordt nagelopen. Een volgende stap zou kunnen zijn dat de robot ook kan checken of de werknemer in kwestie recht heeft op een reiskostenvergoeding of een leasevoorziening (en of dit door de leidinggevende goedgekeurd moet worden). Door de betreffende HR medewerkers bij de robotisering te betrekken, kunnen zij een geschikte business case aandragen en kennismaken met de praktische aspecten van deze data technologie.

Het bouwen van eenvoudige RPA oplossingen kan een eerste stap zijn in digitale transformatie. Later kunt u daar meer geavanceerde toepassingen aan toevoegen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Kennismaken met RPA – Gratis e-boek
Wat is RPA? – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Toepassingen van RPA – Gratis e-boek

Digitalisering stimuleren in 5 stappen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Digitalisering stimuleren in 5 stappen
Digitalisering
Met de adoptie van cloud computing gaat het goed en snel. Met het toepassen van geavanceerde digitale technologieën gaat het een stuk minder vlot. Volgens de Digital Economy and Society Index staat digitalisering nog te laag op de agenda bij veel organisaties. In deze vijf stappen kan digitalisering gestimuleerd worden en versnelt u ook de adoptie daarvan.

  • Identificeer uw digitale kansen met een business assessment dat duidelijk maakt hoe uw bedrijf de wendbaarheid kan vergroten en kosten kan besparen.
  • Transformeer IT van een interne beheerfunctie naar een echte business enabler voor de digitaliseringsstrategie van uw core business.
  • Koppel de bedrijfsdoelen aan de digitaliseringsstrategie door duidelijke kpi’s te definiëren die zorgen dat de cloudstrategie ingezet wordt om het IT model te optimaliseren.
  • Maak het management leidend bij de implementatie van de digitaliseringsstrategie, betrek alle medewerkers erbij en zorg voor een heldere communicatie.
  • Zorg bij de beveiliging voor een ‘zero-trust’ aanpak met een holistische en op regels gebaseerde security oplossing voor gedigitaliseerde bedrijfsprocessen en datastromen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Digitale transformatie – Gratis e-boek
Wat is digitale transformatie? – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Digitaliseren begint met inventariseren – Veelgelezen artikel

Digitale transformatie