Beginnen met RPA - ICTberichten.nl

Beginnen met RPA

Beginnen met RPA
Bij robotic process automation (RPA) wordt vaak gedacht aan complexe oplossingen. Maar u kunt veel beter beginnen met simpele tools om processen te ondersteunen. Dit zijn de logische stappen om uw eerste ervaringen op te doen met praktijktoepassingen met RPA.

Het basisidee van RPA is eenvoudig: automatiseer specifieke en repetitieve processen, bijvoorbeeld controle op declaraties bij uw financiële administratie. Dat kunt u eerst simpel aanpakken: de robot moet dan alleen eventuele dubbele declaraties herkennen en daarvan een lijst uitdraaien die vervolgens handmatig wordt nagelopen. Een volgende stap zou kunnen zijn dat de robot ook kan checken of de werknemer in kwestie recht heeft op een reiskostenvergoeding of een leasevoorziening (en of dit door de leidinggevende goedgekeurd moet worden). Door de betreffende HR medewerkers bij de robotisering te betrekken, kunnen zij een geschikte business case aandragen en kennismaken met de praktische aspecten van deze data technologie.

Het bouwen van eenvoudige RPA oplossingen kan een eerste stap zijn in digitale transformatie. Later kunt u daar meer geavanceerde toepassingen aan toevoegen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Kennismaken met RPA – Gratis e-boek
Wat is RPA? – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Toepassingen van RPA – Gratis e-boek