Digitalisering stimuleren in 5 stappen - ICTberichten.nl

Digitalisering stimuleren in 5 stappen

Digitalisering
Met de adoptie van cloud computing gaat het goed en snel. Met het toepassen van geavanceerde digitale technologieën gaat het een stuk minder vlot. Volgens de Digital Economy and Society Index staat digitalisering nog te laag op de agenda bij veel organisaties. In deze vijf stappen kan digitalisering gestimuleerd worden en versnelt u ook de adoptie daarvan.

  • Identificeer uw digitale kansen met een business assessment dat duidelijk maakt hoe uw bedrijf de wendbaarheid kan vergroten en kosten kan besparen.
  • Transformeer IT van een interne beheerfunctie naar een echte business enabler voor de digitaliseringsstrategie van uw core business.
  • Koppel de bedrijfsdoelen aan de digitaliseringsstrategie door duidelijke kpi’s te definiëren die zorgen dat de cloudstrategie ingezet wordt om het IT model te optimaliseren.
  • Maak het management leidend bij de implementatie van de digitaliseringsstrategie, betrek alle medewerkers erbij en zorg voor een heldere communicatie.
  • Zorg bij de beveiliging voor een ‘zero-trust’ aanpak met een holistische en op regels gebaseerde security oplossing voor gedigitaliseerde bedrijfsprocessen en datastromen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Digitale transformatie – Gratis e-boek
Wat is digitale transformatie? – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Digitaliseren begint met inventariseren – Veelgelezen artikel

Digitale transformatie