september 2019 - ICTberichten.nl

Archive for september, 2019

Tien tips bij de aanschaf van financiële bedrijfssoftware

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Tien tips bij de aanschaf van financiële bedrijfssoftware

Financiële bedrijfssoftware

Als ERP te breed is en Excel echt niet meer kan, is er voor financials uit genoeg software te kiezen die speciaal voor hen is ontworpen . Maar wat is de beste oplossing voor u? Onlangs discussieerden controllers over de stelling ‘Een professional werkt niet in Excel maar met echte financiële bedrijfssoftware’. Het merendeel van hen was het hiermee eens. Maar bezinning is geboden bij de aanschaf van deze software. Tien tips daarbij:

 • Betrek de eindgebruikers bij de selectie (in plaats van alleen af te gaan op de tip van een vriend op de golfbaan).
 • Eis direct alle benodigde functionaliteit (want leveranciers beweren vaak dat missende functies in de volgende versie beschikbaar komen).
 • Laat u niet overdonderen (bijvoorbeeld door het prachtige bedrijfspand en de egards waarmee u door de leverancier ontvangen wordt).
 • Maak een testcasus met eigen gegevens (anders krijgt u een gelikte demoversie te zien die geen betrekking heeft op uw eigen situatie).
 • Neem uw huidige situatie als vertrekpunt (dan weet u welke functies u nu mist en wat er juist bevalt aan de software waarmee u werkt).
 • Bepaal wat u werkelijk nodig heeft (in plaats van u te laten inpakken met extra functies die leuk zijn, maar misschien nooit gebruikt worden).
 • Excel is geen lapmiddel (om taken uit te voeren waarvoor de functionaliteit in het aangeboden pakket mist. Dat geldt bijvoorbeeld voor een Tax Control Framework).
 • Vraag naar koppelingen met andere systemen (bijvoorbeeld software waarin journaalposten en basisgegevens van klanten worden bijgehouden).
 • Regel de conversie (al is het maar vanwege openstaande posten of wettelijke bewaarplicht. Vraag eventueel om een proefconversie).
 • Maak afspraken over de implementatie (anders loopt u de kans om naast tienduizenden euro’s voor het pakket een veelvoud aan implementatiekosten te moeten betalen).

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
De belangrijkste software selectie adviezen (PDF)
Handboek softwareselectie (Gratis e-boek)
Vijf voor- en nadelen van gratis boekhoudsoftware (Whitepaper)
Alle berichten over Financiële software

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI en Financiële software oplossingen)

Populariteit blockchain groeit, ondanks kritiek

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Populariteit blockchain groeit, ondanks kritiek

Populariteit blockchain groeit

De populariteit van Blockchain groeit want steeds meer Nederlandse bedrijven gaan aan de slag met blockchaintechnologie, ondanks de waarschuwing van analisten dat de technologie snel veroudert. Wat is wijsheid?

Nederlandse bedrijven investeren fors in blockchainprojecten. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Blockchain Innovation Conference. Inmiddels wordt bijvoorbeeld 40 procent van de Noordzeeolie verhandeld via een blockchainplatform van onder meer ABN, Shell en ING. Een ander initiatief is een derdengeldrekening op basis van blockchaintechnologie. Gartner verwacht echter dat 90 procent van de huidige technologische platforms in 2021 vervangen moet worden.

Veel CIO’s overschatten de capaciteit en kortetermijnvoordelen van de technologie. Dat komt omdat platformleveranciers en serviceproviders onrealistische verwachtingen scheppen. Ook andere analisten zijn kritisch. Zo ontbreekt het volgens McKinsey nog aan bewijs voor een praktische en schaalbare toepassing van blockchain. Forrester verwacht zelfs dat het merendeel van de huidige projecten nooit de eindstreep zal halen. Toch voorspelt Gartner dat blockchain in 2025 meer dan 176 miljard dollar aan waarde zal toevoegen en dit bedrag in 2030 gegroeid zal zijn naar 3,1 biljoen. Punt is dat men zich in deze markt moet voorbereiden op een snelle evolutie en dus een vroegtijdige veroudering van de technologie.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Kennismaking met blockchain en uitleg over de blockchaintechnologie (Artikel)
De toepassing van blokchain (Artikel)
Het zakelijk gebruik van blockchain (Whitepaper)
Meer nieuws over blockchain

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Deze HR trends domineren het komende jaar

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Deze HR trends domineren het komende jaar

HR trends

Vorig jaar stond privacy nog bovenaan de lijst met HR trends, vooral door de invoering van de GDPR/AVG. Onderzoek van Berenschot wijst uit dat werving & selectie nu bovenaan staat. En hoewel het onderzoek zich daar niet specifiek op richtte, is duidelijk dat dit geholpen wordt door goede HRM software.

Adviesbureau Berenschot onderzoekt jaarlijks de belangrijkste trends in HR. Dit jaar hebben circa 2.000 HR-professionals aangegeven welke ontwikkelingen ze in hun vakgebied waarnemen. Werving & selectie staat op de eerste plaats. Begrijpelijk, want de arbeidsmarkt wordt krapper. Niet alleen het wervingsproces moet optimaal zijn ingericht. Ook de aandacht voor ‘onboarding’ en een perfecte employee experience groeit. Binden van personeel wordt dus belangrijker.

Op de tweede plaats staat het ontwikkelen van personeel. Daarbij gaat het niet alleen om het aanleren van nieuwe skills en vaardigheden. Ook duurzame inzetbaarheid en tegengaan van verzuim zijn aandachtspunten, omdat mensen langer moeten doorwerken. Op de derde plaats in de lijst staat het beleid rond arbeidsvoorwaarden. De ene werknemer wil bijvoorbeeld zoveel mogelijk verdienen, terwijl de ander misschien juist meer tijd wil kunnen besteden aan het gezin of hobby’s. Flexibilisering van de voorwaarden is het uitgangspunt.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
HRM software – Alles over de selectie en implementatie van een personeelsinformatiesysteem
Zo voorkomt u dat uw IT project ook mislukt (Artikel)
De belangrijkste adviezen bij HRM software selectie (whitepaper)
Alle berichten over HRM / eHRM

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)

Gartner: investeringen in CRM software groeien razendsnel

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Gartner: investeringen in CRM software groeien razendsnel

Investeringen in CRM software

Gartner signaleert een explosieve groei van investeringen in software voor CRM en met name de software voor een betere customer experience. Er wordt zelfs al meer geld hieraan uitgegeven, dan aan database management systemen.

In 2018 bedroegen de investeringen in CRM 15% van de totale softwaremarkt en bijna een kwart van de enterprise application markt, zo heeft Gartner becijferd. Binnen het CRM segment groeit het gebruik van de software voor marketing het snelst. Daarbij ligt de focus op de customer experience via alle gebruikte kanalen. Bijna driekwart van de CRM budgetten is geïnvesteerd in Software-as-a-Service (SaaS). Drijvende kracht hierachter is het vergroten van de flexibiliteit en wendbaarheid. Ook het bedienen van mobiele gebruikers is een belangrijk argument.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
CRM systeem kiezen: let hier op (Artikel)
Zo pakt u uw CRM project aan (Whitepaper)
Relatiebeheer of administratie in Excel kan echt niet meer (Artikel)
Alle berichten over CRM software

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)

Zo moderniseert u oude IT infrastructuur

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Zo moderniseert u oude IT infrastructuur

IT infrastructuur

De IT infrastructuur van veel bedrijven is niet ontworpen om een digitale transformatie door te maken. Dat is een risico voor de klantenbinding, productie en logistiek. Het verbeteren van deze digitale infrastructuur begint met een inventarisatie van de bedrijfsdoelen. Vervolgens moeten alle onderdelen van de IT infrastructuur in kaart gebracht worden. Deze vragen helpen u daarbij:

 • Applicatie- en dataomgeving – Welke applicaties zijn nodig om de zakelijke doelstellingen te bereiken? Hoe belangrijk zijn deze voor bedrijfsprocessen en welke belasting voor het netwerk brengen ze mee? Wie heeft toegang nodig tot welke data en hoe is de toegang geregeld?
 • Cloud computing en on-premise – Waar bevinden zich de data en workloads? Wat moet in de openbare cloud of juist in een datacenter dan wel private cloud worden geplaatst? En wat is er nodig om deze hybride omgeving integraal te beheren?
 • End user connectivity – Wat zijn de gewenste mogelijkheden voor vaste en draadloze connectiviteit via desktops en mobile devices? Hoe geeft de infrastructuur gebruikers toegang tot bedrijfsfaciliteiten?
 • Wide Area Networking – Hoe zijn de workloads te distribueren binnen het bedrijf en over verschillende vestigingen? Kunnen medewerkers gegevens uitwisselen over alle aspecten en processen van het bedrijf?

Bedenk bij het uitvoeren van verbeteringen dat het netwerk niet alleen de eerste verdedigingslinie is van een complexe infrastructuur, maar ook moet kunnen leren van verkeerspatronen en idealiter zelf problemen kan oplossen.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
9 signalen van een slechte IT infrastructuur (Artikel)
IT beheer checklist (Artikel)
Welke IT specialist kan u verder helpen? (Overzicht)
Alle berichten over infrastructuur & beheer

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI en Cloud oplossingen)

Ook interessant
Alle gratis boeken (ICTboekensite.nl)
Alle whitepapers (ICTwhitepapers.nl)

Maak kennis met CIAM op het (kosteloze*) congres op 2 oktober

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Maak kennis met CIAM op het (kosteloze*) congres op 2 oktober

CIAM

Via uw websites, webwinkels of andere online platformen verzamelt u op steeds meer manieren data van en over uw klanten. Zij registreren zich, maken accounts aan, bestellen producten of hebben een andere reden om gegevens bij u achter te laten. Formeel gezien stelt de privacywetgeving (AVG) al eisen aan de manier waarop u met deze klantdata omgaat. Maar uw klanten hebben zelf ook verwachtingen, wensen en eisen met betrekking tot de wijze waarop u hun data verwerkt, beheert en beveiligt. Dit is het terrein van Customer Identity & Access Management (CIAM). Heeft u dit goed op orde, dan beïnvloedt u de klantervaring positief. Ofwel, uw klanten hebben een extra reden om klant van u te zijn.

CIAM congres

Op 2 oktober staat dit thema centraal tijdens het Customer Identity & Access Management congres, dat wordt gehouden in het Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch. Tijdens het congres wordt gekeken naar de techniek en mensen die voor een gedegen CIAM beleid nodig zijn. Naast deze ICT aspecten gaat het congres ook over de proces- en cultuurveranderingen binnen organisaties.

Klanten en klantvertrouwen

Customer Identity & Access Management sluit helemaal aan op de trends en ontwikkelingen rondom actuele begrippen als ‘customer experience’ en ‘customer journey’. Klantvertrouwen wordt daarbij steeds belangrijker. De centrale vraag waarop u tijdens het congres antwoord krijgt, is dan ook: ‘Hoe kan mijn klant op een eenvoudige en plezierige manier zijn weg vinden op mijn platform, terwijl zijn of haar identiteit optimaal beschermd en beveiligd is?’

Aanmelden / inschrijven

U kunt dit interessante congres kosteloos* bezoeken. Vul bij uw inschrijving de relatiecode 9M5544AS in om aan te geven dat u via ICT informatiecentrum komt. Meer daarover leest u op de website van het congres.

*Deelname is alleen kosteloos voor (senior) specialisten werkzaam bij een eindgebruikersorganisatie.