Populariteit blockchain groeit, ondanks kritiek - ICTberichten.nl

Populariteit blockchain groeit, ondanks kritiek

Populariteit blockchain groeit

De populariteit van Blockchain groeit want steeds meer Nederlandse bedrijven gaan aan de slag met blockchaintechnologie, ondanks de waarschuwing van analisten dat de technologie snel veroudert. Wat is wijsheid?

Nederlandse bedrijven investeren fors in blockchainprojecten. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Blockchain Innovation Conference. Inmiddels wordt bijvoorbeeld 40 procent van de Noordzeeolie verhandeld via een blockchainplatform van onder meer ABN, Shell en ING. Een ander initiatief is een derdengeldrekening op basis van blockchaintechnologie. Gartner verwacht echter dat 90 procent van de huidige technologische platforms in 2021 vervangen moet worden.

Veel CIO’s overschatten de capaciteit en kortetermijnvoordelen van de technologie. Dat komt omdat platformleveranciers en serviceproviders onrealistische verwachtingen scheppen. Ook andere analisten zijn kritisch. Zo ontbreekt het volgens McKinsey nog aan bewijs voor een praktische en schaalbare toepassing van blockchain. Forrester verwacht zelfs dat het merendeel van de huidige projecten nooit de eindstreep zal halen. Toch voorspelt Gartner dat blockchain in 2025 meer dan 176 miljard dollar aan waarde zal toevoegen en dit bedrag in 2030 gegroeid zal zijn naar 3,1 biljoen. Punt is dat men zich in deze markt moet voorbereiden op een snelle evolutie en dus een vroegtijdige veroudering van de technologie.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Kennismaking met blockchain en uitleg over de blockchaintechnologie (Artikel)
De toepassing van blokchain (Artikel)
Het zakelijk gebruik van blockchain (Whitepaper)
Meer nieuws over blockchain

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)