augustus 2017 - ICTberichten.nl

Archive for augustus, 2017

De markt van CRM systemen

CRM
Reacties uitgeschakeld voor De markt van CRM systemen
ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

Op de markt voor CRM systemen heeft een verrassende verschuiving plaatsgevonden. Meer dan 10 jaar lang heeft Salesforce de koppositie in deze sector stevig in handen gehad. Marketing automation was dan ook het werkterrein waar dit bedrijf zich als een van de eerste bedrijven op had gericht. Microsoft is pas later in deze markt gestapt, maar heeft inmiddels een succesvolle inhaalslag gemaakt en domineert nu de CRM markt.

Strategie van Microsoft

Deze strategie past bij de traditie van Microsoft. De onderneming van Bill Gates vervult vrijwel nooit de rol van pionier. Als een markt zich echter positief ontwikkelt, zet het IT-bedrijf veelal alles op alles om een stevige marktpositie te veroveren. Of het nu gaat om de browser, kantoorsoftware, games of business intelligence, iedere keer slaagt het bedrijf erin alsnog een groot deel van de markt in handen te krijgen.

De kracht van Microsoft is dat in Dynamics 365, de CRM oplossing van het bedrijf, meer functionaliteit is ingebouwd om de salesproductiviteit te verhogen. Dit product kent vergaande integraties met Office 365 en Outlook. Daarnaast is veel meer kunstmatige intelligentie ingebouwd, zoals tools voor analyse en datavisualisatie.

Trends in sales force automation

In het verleden konden CRM oplossingen nogal eens beklemmend werken. Sales en marketing werden gedwongen in strakke processen te werken, hetgeen het succes van CRM implementaties nogal eens in de weg stond. Salesprocessen en salesfunnels werden van te voren bedacht en er was weinig ruimte voor afwijking. De nieuwe generatie CRM software is flexibeler en gebruiksvriendelijker. Bovendien staat de klant meer centraal en is het proces een stuk minder prominent aanwezig.

Daarnaast hebben ondernemingen vastgesteld dat de salesproductiviteit de belangrijkste prioriteit is en het managen van de salesactiviteiten minder belang heeft. De hedendaagse CRM tools hebben ‘seller empowerment’ hoog in het vaandel staan. Bovendien behoort klantinteractie in het digitale tijdperk niet meer alleen tot het exclusieve takenpakket van verkopers. Marketeers, en ook serviceprofessionals, spelen een steeds belangrijke rol in het verkoopproces.

Interessante CRM-aanbieders

Naast lovende woorden voor de grote, complexe en duurdere CRM-leveranciers, is Forrester ook enthousiast over SugarCRM. Voor organisaties met minder grote budgetten die CRM toch makkelijk willen aanpassen aan het klantgedrag en koppelen aan andere systemen, is het in California gevestigde SugarCRM een aantrekkelijke oplossing. Qua kunstmatige intelligentie loopt Sugar weliswaar achter. Maar hoeveel organisaties zijn in staat dit al goed toe te passen? De technologie is veelal wel aanwezig, maar organisatie, data en mensen vormen een belemmering voor een succesvolle implementatie.

Deze verschuiving is in kaart gebracht door het onderzoeksinstituut Forrester Research in het onderzoeksrapport ‘Forrester Wave: Sales Force Automation Solutions, Q2 2017’.

Staat u aan het begin van een nieuw CRM project? In het gratis boekje CRM software selectie van het ICT informatiecentrum leest u hoe u CRM software met elkaar kunt vergelijken en krijgt u diverse ‘gouden tips’ die u helpen bij het selecteren en implementeren van CRM software.

Bent u klaar voor volgende fase in BI?

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Bent u klaar voor volgende fase in BI?
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Data is geld en de kennis over data (BI) heeft daarom hoge prioriteit. Echter, de acceptatie van BI blijft achter bij de verwachtingen. Dat heeft een aantal oorzaken:

  • Het beschermen van de ‘eigen belangen’. Het idee ‘kennis is macht’ heerst nog binnen veel organisaties. Wie toegang heeft tot de informatie heeft het voor het zeggen.
  • BI systemen zijn qua gebruik vaak lastig voor gebruikers te doorgronden. En dus worden ze niet gebruikt.

Volgende generatie BI

Daar gaat verandering in komen. Nieuwe tools zijn gericht op samenwerken en samen tot datagestuurde beslissingen komen. Beschikbaarheid van die data is daarin cruciaal en zal naar de behoefte van de gebruiker kunnen worden omgezet in voor hem bruikbare informatie. Toepassing van dergelijke moderne BI vereist dat een organisatie zich erop instelt. Diverse bronnen moeten naadloos op elkaar kunnen worden aangesloten om bijvoorbeeld zo een bruikbaar (koop)profiel van de klant te vormen. Bedrijven die hierin niet meegaan zullen de boot missen.

Bron: Computable

Bent u bezig met een BI project of bent u gewoonweg geïnteresseerd in het onderwerp? Het ICT informatiecentrum biedt u kennis en informatie waarmee u betere keuzes kunt maken en weet hoe u een BI softwareproject optimaal organiseert en uitvoert. Lees hier meer

Digital Risk Management

Management, Security
Reacties uitgeschakeld voor Digital Risk Management
ICT nieuws externe bron

Digital Shadows|

De noodzaak en adoptie van digital risk management binnen organisaties groeit. Dat blijkt uit het rapport ‘The Pressing Need for Digital Risk Management’. Het rapport laat zien dat CEO’s en het bestuur zich bewust zijn van de digitale risico’s en niet meer terugdeinzen van een organisatiebrede cybersecurity-strategie.

Verder laat het rapport zien dat organisaties een echt goede beveiliging willen en investeren in goede middelen ter bescherming van de organisatie. Desalniettemin denken nog veel organisaties dat digitale risico’s alleen het interne netwerk bedreigen. Digitale risico’s hebben invloed op het gehele ecosysteem van een organisatie, zoals websites, sociale netwerken, belangrijke personen, partners, leveranciers, etc. Daarom adviseert ESG een alomvattende digital risk management-strategie. Dit betreft het monitoren, filteren, beoordelen en vervolgens het acteren op bedreigingen die zich op het internet en dark web bevinden.

Digital Risk Management

Een effectieve digital risk management-strategie bevat in ieder geval het monitoren van gerichte cyber-dreigingen. Daarnaast is het belangrijk om te monitoren of uw merk, data en infrastructuur worden blootgesteld aan de buitenwereld. Digital risk management waarbij de intelligentie van menselijke analisten wordt gecombineerd met geautomatiseerde analyses, is tegenwoordig een cruciaal component in cybersecurity.

Het ESG rapport ‘The Pressing Need for Digital Risk Management’ is hier te downloaden.

Meer over cyber security vind u op deze pagina van het ICT informatiecentrum.

Op de drempel van de cloud

Cloud Computing internet
Reacties uitgeschakeld voor Op de drempel van de cloud
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Grote aanbieders (Google, Amazon, Microsoft) investeren fors in hun infrastructuur voor clouddiensten om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. De aandacht voor cloud-toepassingen in zijn algemeenheid groeit. Voor de hybride cloud in het bijzonder, vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid, tegen relatief lage ‘cost of ownership’. Dat zijn ook de afwegingen voor Infrastructure as a Service (IaaS, Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Wet- en regelgeving rondom deze toepassingen zijn nog wel een uitdaging.

Voor een soepele overgang naar de cloud zijn vier factoren van belang, zo blijkt uit de praktijk:

  • Ga voor een verticale benadering;
  • Maak gebruik van de scrum-methodiek;
  • Richt een zogenaamde API-factory in, en
  • Deel gebruikerservaringen.

De verticale aanpak met een projectgroep die een dwarsdoorsnede van de organisatie is, zorgt voor meer snelheid, mits er een goede coördinatie en communicatie plaatsvindt.

Niet alles gaat in één keer of in één project. Een fasegewijze aanpak heeft daarom de voorkeur: de scrum methodiek. Per periode kijken welke resultaten behaald moeten worden (definiëren) en vervolgens steeds inspelen op de behoefte en veranderingen in die behoefte.

De API’s vormen de blokkendoos voor het (cloud)bouwwerk. Die moeten onderhouden worden en kunnen mee bewegen met de markt. Beheer ze apart met specialisten in een team van API-experts: de API-factory.

De gebruikers moeten willen werken met de cloud of welke andere toepassing ook. Dat – de gebruikerservaring – is de drijvende kracht voor het ontwerp. Houd rekening met de verschillende culturen (in geval van internationaal opererende bedrijven).

Deze bevindingen zijn volgens Mritunjay Singh van de Indiase ict-dienstverlener Persistent Systems de basis voor een soepele overgang naar de cloud.

Bron: IT-Executive