Bent u klaar voor volgende fase in BI? - ICTberichten.nl

Bent u klaar voor volgende fase in BI?

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Data is geld en de kennis over data (BI) heeft daarom hoge prioriteit. Echter, de acceptatie van BI blijft achter bij de verwachtingen. Dat heeft een aantal oorzaken:

  • Het beschermen van de ‘eigen belangen’. Het idee ‘kennis is macht’ heerst nog binnen veel organisaties. Wie toegang heeft tot de informatie heeft het voor het zeggen.
  • BI systemen zijn qua gebruik vaak lastig voor gebruikers te doorgronden. En dus worden ze niet gebruikt.

Volgende generatie BI

Daar gaat verandering in komen. Nieuwe tools zijn gericht op samenwerken en samen tot datagestuurde beslissingen komen. Beschikbaarheid van die data is daarin cruciaal en zal naar de behoefte van de gebruiker kunnen worden omgezet in voor hem bruikbare informatie. Toepassing van dergelijke moderne BI vereist dat een organisatie zich erop instelt. Diverse bronnen moeten naadloos op elkaar kunnen worden aangesloten om bijvoorbeeld zo een bruikbaar (koop)profiel van de klant te vormen. Bedrijven die hierin niet meegaan zullen de boot missen.

Bron: Computable

Bent u bezig met een BI project of bent u gewoonweg geïnteresseerd in het onderwerp? Het ICT informatiecentrum biedt u kennis en informatie waarmee u betere keuzes kunt maken en weet hoe u een BI softwareproject optimaal organiseert en uitvoert. Lees hier meer