Digital Risk Management - ICTberichten.nl

Digital Risk Management

ICT nieuws externe bron

Digital Shadows|

De noodzaak en adoptie van digital risk management binnen organisaties groeit. Dat blijkt uit het rapport ‘The Pressing Need for Digital Risk Management’. Het rapport laat zien dat CEO’s en het bestuur zich bewust zijn van de digitale risico’s en niet meer terugdeinzen van een organisatiebrede cybersecurity-strategie.

Verder laat het rapport zien dat organisaties een echt goede beveiliging willen en investeren in goede middelen ter bescherming van de organisatie. Desalniettemin denken nog veel organisaties dat digitale risico’s alleen het interne netwerk bedreigen. Digitale risico’s hebben invloed op het gehele ecosysteem van een organisatie, zoals websites, sociale netwerken, belangrijke personen, partners, leveranciers, etc. Daarom adviseert ESG een alomvattende digital risk management-strategie. Dit betreft het monitoren, filteren, beoordelen en vervolgens het acteren op bedreigingen die zich op het internet en dark web bevinden.

Digital Risk Management

Een effectieve digital risk management-strategie bevat in ieder geval het monitoren van gerichte cyber-dreigingen. Daarnaast is het belangrijk om te monitoren of uw merk, data en infrastructuur worden blootgesteld aan de buitenwereld. Digital risk management waarbij de intelligentie van menselijke analisten wordt gecombineerd met geautomatiseerde analyses, is tegenwoordig een cruciaal component in cybersecurity.

Meer over cyber security vind u op deze pagina van het ICT informatiecentrum.