januari 2022 - ICTberichten.nl

Archive for januari, 2022

30% besparen op operationele kosten

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor 30% besparen op operationele kosten
besparen op operationele kosten
Volgens Gartner moeten financieel managers de komende tijd vol inzetten op hyperautomatisering en intelligent composable business. Wat houden beide begrippen in, welke voordelen bieden deze en waarom moeten CFO’s de twee trends volgens Gartner direct oppakken?

Hyperautomation

Financieel managers die wendbaar kunnen inspelen op de snel veranderende omstandigheden in hun werkveld, hebben twee trends opgepakt. De eerste is hyperautomation. Bedrijven die technologie op dit gebied combineren met het herontwerp van hun processen kunnen volgens Gartner medio 2024 hun operationele kosten al met 30% hebben verlaagd. Ze maken daarbij niet alleen gebruik van Robotic Process Automation (RPA), maar ook van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), event-gestuurde software architectuur en intelligente business process management suites (iBPMS’s).

Intelligent composable business

De tweede trend is de overstap naar intelligent composable business. Gartner definieert dit als een architectuur waarin applicaties modulair zijn te configureren en te combineren. Daardoor zijn financiële managementsystemen sneller aanpasbaar aan veranderingen binnen en buiten de organisatie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Robotic process automation – Ontdek de voordelen en unieke eigenschappen van RPA (gratis download)
Hyperautomation – Wat is hyperautomation en wat is de relatie met RPA?
RPA heeft de toekomst in finance – Veelgelezen artikel

Robotic process automation

Maatwerk ERP systemen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Maatwerk ERP systemen
Maatwerk ERP systemen
Vroeger werden ERP systemen bijna vanzelfsprekend met maatwerk functionaliteit ontwikkeld. Dat was vooral duur en tijdrovend. Met de tegenwoordige ERP standaardoplossingen is dat maatwerk al bijna niet meer nodig, omdat heel veel functionaliteit al in de software zit. Nieuwe mogelijkheden rond applicatieontwikkeling geven nu zelfs gebruikers een rol in het ontwikkelen van maatwerk ERP systemen.

ERP systemen worden tegenwoordig per branche plug and play geleverd. Ze zijn nog steeds in te regelen op specifieke bedrijfsbehoeften, maar daar is veel minder tijd voor nodig. Daardoor verdwijnt de behoefte aan maatwerk. Steeds meer organisaties besluiten daarbij om workflows aan te passen met low code of no code tools. Hiervoor worden super users naar voren geschoven.

Super users zijn dus geen programmeurs, maar creatieve gebruikers van de software, die de functionaliteit daarvan exact kunnen afstemmen op hun wensen en die van collega’s. Deze ontwikkeling heeft grote gevolgen voor ERP leveranciers. In plaats van bij elke release weer een nieuwe serie functies te introduceren, moeten zij systemen creëren die intuïtief werken en medewerkers als een soort digitale assistent ondersteunen om flexibel aanpassingen door te voeren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

ERP kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over ERP software
Gratis ERP box – Complete informatie over ERP software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Zo pakt u uw ERP project aan – Belangrijke adviezen bij de start van uw ERP project (gratis download)
ERP systemen van complex naar wendbaar – Veelgelezen artikel

Maatwerk ERP systemen

5 stappen voor cloudtransitie

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor 5 stappen voor cloudtransitie
5 stappen voor cloudtransitie
De grootste bottleneck bij een cloudtransitie is de beschikbaarheid van mensen en middelen. Om de transitie soepel te laten verlopen zijn vijf stappen nodig. Door het volgen van deze stappen behoudt u de regie op de transitie naar de cloud en waarborgt u de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

Er kan van alles misgaan bij een cloudtransitie wanneer onvoldoende is nagedacht over de inzet van mensen en middelen. Hier de vijf stappen om het proces in goede banen te leiden.
  • Zorg dat een externe leverancier de nieuwe cloudservices zo nodig tijdelijk of gedeeltelijk technisch kan beheren. Stel hiervoor een managed services contract op.
  • Beperk het onderhoud van uw huidige IT infrastructuur tot de zaken die absoluut noodzakelijk zijn. Anders loopt het transitietraject vertraging op, waardoor er toch weer grotere projecten in de huidige configuratie opgepakt moeten worden.
  • Let erop uw IT medewerkers niet te veel tijd kwijt zijn aan randzaken en leg vast op welke tijden ze full time met de transitie bezig mogen zijn. Zorg voor ondersteuning door een product owner en scrum master of projectmanager.
  • Laat niet iedere IT medewerker opdraven voor elke vergadering of workshop. Bedenk wie waarbij aanwezig moet zijn en bouw een communicatieplatform om iedereen op de hoogte te houden van de belangrijkste beslissingen.
  • Let op signalen van uw eigen en externe IT medewerkers dat zaken niet goed lopen. Misschien hebben ze toch onvoldoende tijd voor hun taken of ontstaan problemen waarmee ze te lang doormodderen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis CLOUD box – Complete informatie over cloud computing: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Cloud computing kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over cloud computing
Cloud computing, introductie – E-boek over wat het is, wat het kan en wat u eraan heeft (gratis download)
Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel

cloudtransitie

Data vraagt aandacht

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Data vraagt aandacht
Data vraagt aandacht
In en rond al uw applicaties en IT systemen zit data. Veel data zelfs en dat wordt iedere dag meer. Steeds meer bedrijven zien de kansen daarvan en maken er gebruik van voor waardevolle analyses, managementrapportages, dashboards en visualisaties. Deze bedrijven nemen beslissingen op basis van nieuwe inzichten op basis van hun eigen data.

Redenen om een dataproject te starten

Maar ook als u nog niet zover bent, moet u alleen al vanwege de AVG, dataveiligheid, data opslag of datakwaliteit aandacht besteden aan data management. Er zijn dan ook inmiddels heel veel redenen waarom bedrijven een dataproject starten, zoals:
  • Het applicatie- of informatielandschap moet vernieuwd worden
  • Master data management moet naar een hoger niveau
  • Meta data management moet verbeterd worden
  • Systemen of applicaties moeten geïntegreerd worden
  • Belangrijke applicaties zoals ERP, CRM of financiële software moeten gemigreerd worden
  • De datakwaliteit moet hoger om betere rapportages te krijgen
  • Er moeten applicaties naar de cloud verhuisd worden
  • Er is behoefte aan nieuwe databases en datawarehouses
  • Nieuwe data analyse of BI oplossingen zijn nodig

Gratis DATA box

Er komt veel op u af als u een dataproject start, een oplossing of leverancier wilt selecteren of een betrouwbare adviseur zoekt. De DATA box is bedoeld om u daarbij te helpen. Deze biedt belangrijke kennis en adviezen en waardevolle inzichten om uw dataproject vanaf de beginfase in goede banen te leiden.

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

CRM systeem vervangen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor CRM systeem vervangen
CRM systeem vervangen
De belangrijkste aanleiding om uw CRM systeem te vervangen, is omdat het oude piept en kraakt. Technisch zijn er problemen, koppelingen met andere systemen of websites werken niet goed, het systeem wordt te traag, er is weinig te halen uit de beschikbare klantdata, het systeem voorziet niet in slimme manieren van leadgeneratie of communicatie met klanten en prospects wordt steeds omslachtiger uitvoerbaar.

Voordelen en kansen

In de meeste gevallen wordt het vervangen van CRM software ingegeven door problemen en beperkingen die worden ervaren. Logischer zou zijn om niet pas nieuwe CRM software te overwegen als er problemen zijn, maar juist als de realisatie er is dat een moderne CRM oplossing uw organisatie grote voordelen en kansen kan bieden. Dat het dus bijvoorbeeld gemakkelijker wordt om leads te genereren, dat u meer belangrijke informatie kan halen uit uw klantdata, dat u eerder en beter weet waaraan salesmensen hun tijd moeten besteden, dat mailings en nieuwsbrieven sneller gemaakt en verzonden kunnen worden, enzovoort. Kortom, dat klantrelaties beter worden, verkopen gemakkelijker wordt en uw omzet en winst toenemen, omdat uw klantgerichtheid verbetert.

Oplossing zoeken

CRM software is dan ook niet een IT oplossing voor een klantendatabase, maar een oplossing om meer te verkopen, klanten te binden en het verschil te maken met de concurrentie. Bedrijven die nieuwe CRM software willen, maken voor de selectie en implementatie daarvan gebruik van de CRM box. En omdat CRM software niet alleen over IT gaat, zit daar nu ook een boek bij over succesvol klantgericht ondernemen. Zodat iedereen die nieuwe CRM software wil selecteren, de software ook zo benut, dat uw organisatie er ook echter beter van wordt. Nieuwe CRM is altijd winst.

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis CRM box – Complete informatie over CRM software: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Succesvol klantgericht ondernemen – Alles over het toepassen van CRM en CX (gratis boek)

CRM systeem vervangen

Beslissingen over de cloud

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Beslissingen over de cloud
Beslissingen over de cloud
Directies zien cloud computing vaak als een technisch onderwerp dat niet in de boardroom thuishoort, maar bij IT’ers. Dat kan gevaarlijk zijn, want beslissingen over de cloud zijn van strategisch belang.

IT oplossingen ondersteunen niet meer alleen bedrijfsprocessen, maar bepalen die processen ook vaak. Daarom is IT niet meer alleen het domein van IT’ers en de CIO, maar ook van de CEO en CFO. Alle board-members moeten de impact begrijpen van beslissingen over de vraag welke systeemdelen je on premise (lokaal) of in de public cloud laat draaien.

Algemeen gesteld is het verstandig om applicaties die snel veranderen in de public cloud op te stellen en back-end kernapplicaties in een private cloud. Maar er zijn allerlei uitzonderingen op deze regel. Daarom zal de boardroom mee moeten praten over de vraag waar de knip wordt gelegd. Bestuurders moeten beseffen dat je met IT niet alleen kosten kunt besparen, maar ook markten kunt veroveren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis CLOUD box – Complete informatie over cloud computing: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Cloud computing kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over cloud computing
Cloud computing, introductie – E-boek over wat het is, wat het kan en wat u eraan heeft (gratis download)
Verhuizen naar de cloud – Veelgelezen artikel

cloud computing introductie