december 2020 - ICTberichten.nl

Archive for december, 2020

Is uw HRM software nog up to date?

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Is uw HRM software nog up to date?
HRM software
E-HRM, ESS en MSS; de oude personeelsinformatiesystemen zijn al steeds vaker vervangen door moderne online oplossingen. Inclusief urenregistratie, planning, payrolling en meer. Gaat u uw HRM software komend jaar vervangen of uitbreiden? Maak dan kennis met nieuwe ontwikkelingen en oplossingen.

Met HRM oplossingen beheert u alle administratie en data rondom uw medewerkers en regelt u de (online) toegang tot alle gegevens, dossiers en verdere documentatie. Verwerking en opslag van personeelsgegevens, arbeidsovereenkomsten, lonen, pensioenen, verlof en verzuim en tijd- en urenregistratie behoren tot de bekende functionaliteiten. Maar ook bij talentontwikkeling, performance management en werving en selectie speelt HRM software een steeds grotere rol. Zelfs artificial intelligence wordt toegepast. Ook met uw HRM software doet u er daarom goed aan de mogelijkheden van uw huidige oplossing eens tegen het licht te houden en tijdig te kiezen voor vernieuwing of uitbreiding. Bent u daar aan toe? Maak dan gebruik van de HRM box van het ICT informatiecentrum, maak kennis met nieuwe oplossingen en spreek direct enkele specialisten over wat in uw situatie de toepasbare mogelijkheden zijn.

AI en RPA vragen om investering in vaardigheden

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor AI en RPA vragen om investering in vaardigheden
RPA
De toepassing van AI en RPA (robotic process automation) leidt tot zorgen over banen, lonen en de aard van het werk zelf. Vraag is hoe deze zorgen zijn weg te nemen.

Door de toepassing van AI en RPA gaan banen verdwijnen en zal de inhoud van het werk veranderen. Medewerkers moeten daarop voorbereid worden. Volgens onderzoekers van Forrester moet er meer geïnvesteerd worden in opleiding in plaats van alleen in slimme software. 40% van de medewerkers is bang dat hun digitale vaardigheden niet aansluiten op hun toekomstige taken. Door training overwinnen ze hun angst voor nieuwe automatiseringsvormen en zien ze welke kansen AI biedt om hun productiviteit te verhogen. Door repetitieve taken te automatiseren kunnen ze immers meer tijd besteden aan hoogwaardig werk en dus meer waarde aan de organisatie toevoegen. Dat verhoogt hun werkplezier en betrokkenheid.

Hoe verlaag je de kosten van AI projecten?

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Hoe verlaag je de kosten van AI projecten?
AI projecten
Om efficiënter en slimmer te werken, gaan veel organisaties sterker inzetten op AI. Maar ze missen kansen om dat kosteneffectief te doen. Niet alle verbeteringsmogelijkheden worden benut.

Bedrijven die regelmatig AI projecten uitvoeren kunnen op twee manieren de kosten daarvan verlagen en de opbrengsten ervan verhogen. Kernwoorden hierbij zijn hergebruik en kostenspreiding. Denk bij het eerste aan hergebruik van code bij verschillende projecten. Dat versnelt de datapreparatie. Op een wat hoger niveau is het zaak om te voorkomen dat data scientists een vergelijkbaar project voor verschillende bedrijfsonderdelen uitvoeren en bij beide op nul beginnen. Tweede manier is het spreiden van de kosten over verschillende projecten. Denk aan het verzamelen, opschonen en prepareren van data die voor meerdere projecten worden gebruikt. Door deze tips in praktijk te brengen, krijgt u meerdere use cases voor de prijs van één.

Security is de bottleneck voor multicloud toepassingen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Security is de bottleneck voor multicloud toepassingen
multicloud
Europa loopt voorop in het gebruik van multicloud-omgevingen, maar met name het gebrek van kennis op het gebied van security is een remmende factor. Wat zijn de aandachtspunten?

Uit een recent ‘State of Application Services rapport’ blijkt dat het merendeel van de EMEA-bedrijven het gebruik van de cloud in al z’n verschijningsvormen als de belangrijkste strategische trend beschouwt. De bedrijven beslissen per applicatie wat ze ermee willen doen, waar ze de applicatie willen hosten en hoe ze die aanbieden. Daardoor ontstaat een multicloud omgeving. Zo’n pluriforme architectuur moet uiteraard wel op een uniforme infrastructuur te benaderen zijn. Dat is een uitdaging, met name als het gaat om security. Securitytalent is onder meer nodig voor het regelen van de toegangscontrole, het overzichtelijk maken van alle cloud-serviceobjecten en het implementeren van securitystandaarden. Twee derde van de bedrijven heeft een tekort aan kennis op dit gebied.

Tips om agile werken te combineren met low-code

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Tips om agile werken te combineren met low-code
agile werken
Agile werken in korte sprints (scrums) en het gebruik van low-code platforms domineren de applicatiebouw. Hoe leidt dat tot productiever werken?

Agile teams bestaan uit medewerkers met verschillende perspectieven en specialiteiten. Dat geldt ook voor teams die bezig zijn met low-code ontwikkeling. Met de onderstaande tips kunt u ervoor zorgen dat er goed wordt samenwerkt in agile teams die met low code platforms aan de slag gaan.

  • Formeer een team dat bestaat uit een advanced developer, low-code developers en zakelijke gebruikers. Dat verkort de time-to-market, voorkomt misverstanden en zorgt dat mensen van elkaar kunnen leren.
  • Zie het ontwikkelen van applicaties als een doorgaand proces, omdat de markt steeds nieuwe eisen stelt. Iedereen mag dus op elk moment voorstellen voor aanpassingen inbrengen om mee te bewegen met de marktontwikkelingen.
  • Maak gebruik van zogeheten power users. Dat zijn kritische en ‘tech-savvy’ werknemers met innovatieve ideeën. Die moeten deze zonder restricties van hun managers kunnen uitwerken.