Agile werken combineren met low-code | Tips - ICTberichten.nl

Tips om agile werken te combineren met low-code

agile werken
Agile werken in korte sprints (scrums) en het gebruik van low-code platforms domineren de applicatiebouw. Hoe leidt dat tot productiever werken?

Agile teams bestaan uit medewerkers met verschillende perspectieven en specialiteiten. Dat geldt ook voor teams die bezig zijn met low-code ontwikkeling. Met de onderstaande tips kunt u ervoor zorgen dat er goed wordt samenwerkt in agile teams die met low code platforms aan de slag gaan.

  • Formeer een team dat bestaat uit een advanced developer, low-code developers en zakelijke gebruikers. Dat verkort de time-to-market, voorkomt misverstanden en zorgt dat mensen van elkaar kunnen leren.
  • Zie het ontwikkelen van applicaties als een doorgaand proces, omdat de markt steeds nieuwe eisen stelt. Iedereen mag dus op elk moment voorstellen voor aanpassingen inbrengen om mee te bewegen met de marktontwikkelingen.
  • Maak gebruik van zogeheten power users. Dat zijn kritische en ‘tech-savvy’ werknemers met innovatieve ideeën. Die moeten deze zonder restricties van hun managers kunnen uitwerken.