juli 2023 - ICTberichten.nl

Archive for juli, 2023

Meer data, minder inzicht

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Meer data, minder inzicht
Meer data, minder inzicht
Veertig procent van de grote Nederlandse organisaties heeft onvoldoende inzicht in hun processen. Opvallend is dat dit niet komt door een gebrek aan data. Het probleem ontstaat doordat ze in de loop van de tijd juist te veel data hebben verzameld.

Door de aanhoudende trend om big data te verzamelen, bezwijken bedrijven inmiddels onder de hoeveelheid gegevens. Ze hamsteren data zonder dat daarbij duidelijke doelen te definiëren. Uit onderzoek van AMIS Conclusion blijkt dat 60% van de grote ondernemingen bewust méér data verzamelt dan ze nu en in de toekomst nodig denken te hebben. Bij bijna een derde zijn de gegevens niet snel genoeg voorhanden en een kwart heeft zelfs niet altijd toegang tot de benodigde data.

Ook de kwaliteit en herkomst van de data is vaak niet duidelijk. Bedrijven willen datagedreven werken maar lopen dus tegen allerlei problemen aan bij de data engineering, het beschikbaar stellen van realtime data en de inrichting van data platformen. Daardoor missen ze inzichten en kunnen ze niet snel genoeg bijsturen. Dat vermindert hun slagvaardigheid en wendbaarheid. Alle reden dus om dan orde te scheppen in het datalandschap en het data management goed te organiseren.

Lees verder

Meer over data en big data
Download gratis e-boek over Big data
Volledig artikel

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

ICT uitdagingen voor het mkb

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor ICT uitdagingen voor het mkb
sneller groeien door digitalisering
Het mkb voelt in toenemende mate de noodzaak van moderne ICT toepassingen. Dat is niet alleen om basisprocessen rond administratie, klantcontact of logistiek in goede banen te leiden. Het gaat steeds vaker ook om in de belangrijkste processen van het bedrijf onderscheidend te kunnen zijn van de concurrentie. Of om efficiënter te kunnen werken, groei te versnellen of een oplossing te vinden voor gebrek aan goed personeel. Vijf ICT thema’s spelen hierbij een belangrijke rol. Met onderaan elf vragen die u helpen met een snelle inventarisatie.

  • Cloud computing – Cloudoplossingen bieden u via het internet een schaalbare en flexibele infrastructuur, software en services. Grote investeringen in hardware zijn niet nodig en kosten staan in verhouding tot uw gebruik van de cloudoplossing. De flexibiliteit neemt vooral toe omdat u overal waar internet is, toegang heeft tot uw applicaties en data.
  • Cybersecurity – De veelzijdige verbondenheid met internet leidt tot een forse toename van cyberaanvallen en data hacks. Dat is niet alleen voor grote organisaties en overheden een gevaar, ook in het mkb is dit een toenemend probleem. Om u hiertegen te wapenen zijn investeringen nodig in cybersecurity-verhogende maatregelen. Naast technische aspecten, betreft dat ook het trainen van uw personeel, omdat het daar vaak als eerste misgaat.
  • Artificial intelligence – AI zat de laatste jaren al in steeds meer softwaretoepassingen, maar door de enorm grote aandacht voor AI in het laatste jaar, worden de rol en mogelijkheden van AI steeds meer bedrijven duidelijk. Kunstmatige intelligentie kan u helpen om uw processen te optimaliseren, uw operationele efficiëntie te verbeteren of meer klantgerichte diensten aan te bieden. Toepassingen zijn er voor onder andere klantenservice, data analytics, inventarisbeheer, marketing en de productie van content.
  • Internet of Things – Hierbij hebben fysieke apparaten een verbinding met het internet, waardoor data van deze apparaten kan worden verzameld en geanalyseerd. U kunt IoT toepassen voor voorraadbeheer, monitoring van productieapparatuur, gebouwenbeheer, het optimaliseren van klantinteracties en talloze andere processen.
  • Data analytics en BI – Zowel data analytics als business intelligence helpen u bij het verzamelen en analyseren van data, waardoor u meer waardevolle inzichten uit uw data kan halen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld klantgedrag beter begrijpen, trends identificeren, zakelijke processen verder optimaliseren of productieprocessen effectiever en efficiënter aansturen.

Van plan naar actie

In de praktijk is het lastig om voor elk van deze thema’s te bepalen wat de waarde ervan voor uw organisatie zou kunnen zijn en wat logische vervolgstappen zijn. Een begin daarmee maakt u door voor ieder genoemd thema met meerdere medewerkers, managers en/of afdelingen een antwoord te formuleren op de onderstaande vragen.

  • Hoe hebben wij dit thema tot nu toe toegepast?
  • Wat weten wij van dit thema af?
  • Wat willen of moeten wij van dit thema afweten?
  • Kennen wij alle mogelijkheden van dit thema voor onze business?
  • Welke mogelijkheden die dit thema biedt, hebben wij nog niet benut?
  • Welke voordelen kan het benutten van die mogelijkheden ons opleveren?
  • Is onze ICT infrastructuur voor dit thema up to date?
  • Wat is per thema de eerstvolgende stap om tot verbetering te komen?
  • Wie is of maken we daar binnen onze organisatie verantwoordelijk voor?
  • Welke externe partij kan ons daarbij helpen?
  • Met welk doel willen wij aan dit thema meer aandacht besteden?

Lees verder

Gartner schetst toekomstvaste IT

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Gartner schetst toekomstvaste IT
Gartner schetst toekomstvaste IT
Op het jaarlijkse IT symposium van Gartner presenteerde het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau drie denk- en actierichtingen die bedrijven moeten helpen zich te wapenen tegen economische onzekerheid. Welke daarvan zet u aan het denken?

  • Performance monitoring – Om alles uit uw bestaande IT omgeving te blijven halen, is het cruciaal om de prestaties van uw IT landschap permanent in de gaten te houden. Dat kost veel tijd, met name in een hybride omgeving. Gebruik daarom monitoringtools die dit voor u automatiseren in combinatie met artificiële intelligentie en machine learning. Met die tools kunt u ook beter inspelen op nieuwe gebruikerswensen.
  • Sneller en slimmer schalen – De capaciteit en rekenkracht van uw ICT systemen moeten in lijn blijven met wat uw business vraagt. Formeer daarom teams met IT’ers én medewerkers uit de business die veranderingen in de behoeften tijdig kunnen signaleren en direct de juiste maatregelen kunnen treffen. Overstappen naar een industry cloud die specifiek voor uw sector is ontwikkeld helpt ook om snel en ongelimiteerd te kunnen opschalen.
  • No code apps en VR – Om de ontwikkeltijd te verkorten kan IT zich beter richten op het ontwikkelen van modules met hulp van no code, waarmee productteams zonder te coderen zelf applicaties kunnen bouwen. Dat kan ook voor een tijdelijke taak, waardoor je dus ‘wegwerpapplicaties’ krijgt. Verder zijn webapplicaties door decentralisatie van data eenvoudiger te integreren. Door hierbij ook virtual reality (VR) in te zetten ontstaan nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld om de klantervaring te verbeteren met ‘digital humans’.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

7 voordelen van transportsoftware

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor 7 voordelen van transportsoftware
Voordelen van transportsoftware
Transportsoftware helpt u bij het stroomlijnen van uw transport- en distributieprocessen. Dat resulteert in een hogere efficiëntie en lagere kosten. Maar het draagt ook bij aan grotere klanttevredenheid én medewerkerstevredenheid. Uiteindelijk gaat het om betere bedrijfsprestaties en een sterkere concurrentiepositie. Op zeven vlakken kan transportsoftware of een TMS systeem uw organisatie voordelen opleveren.

  • Efficiëntie en optimalisatie – Transportsoftware helpt u bij het optimaliseren van transportroutes en het plannen van zendingen op de meest efficiënte manier. Dit vermindert de transporttijd en transportkosten, waardoor u geld bespaart en de productiviteit van uw organisatie verbetert.
  • Real-time tracking en zichtbaarheid – Met transportsoftware kunt u uw zendingen in real-time volgen en de locatie van vrachtwagens en goederen bijhouden. Dit biedt betere zichtbaarheid en controle over uw logistieke processen, waardoor uw medewerkers tijdig kunnen reageren op eventuele vertragingen of problemen.
  • Optimalisatie van voorraadbeheer – Transportsoftware kan worden geïntegreerd met uw voorraadbeheersystemen, waardoor u beter inzicht kunt krijgen in uw voorraadniveaus en de vraag beter kunt voorspellen. Dit helpt bij het voorkomen van over- of onderbevoorrading en verbetert het voorraadbeheer van uw organisatie.
  • Klanttevredenheid – Transportsoftware stelt u in staat om uw klanten beter te informeren over de status van hun zendingen, zoals geschatte aankomsttijd en trackinggegevens. Dit verbetert de klanttevredenheid en versterkt uw klantrelaties.
  • Papierloze processen – Met transportsoftware kunt u geautomatiseerde processen implementeren, waardoor het papierwerk kan verminderen en administratieve taken beter gestroomlijnd kunnen worden. Dit vermindert de kans op fouten en bespaart u veel tijd.
  • Compliance en regelgeving – Transportsoftware kan u helpen bij het naleven van de wettelijke voorschriften die gelden voor uw transportactiviteiten. Douanevoorschriften en veiligheidseisen zijn hier voorbeelden van.
  • Data analytics en rapportage – Transportsoftware verzamelt en analyseert data over de transportprestaties en transportkosten in uw organisatie. Deze data kunt u gebruiken om rapporten en analyses te genereren (data analytics), waardoor u beter inzicht krijgt in de prestaties van uw transportactiviteiten en verbeterpunten kunt ontdekken.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Cloudbeheer beïnvloed door vijf trends

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Cloudbeheer beïnvloed door vijf trends
Cloudbeheer beïnvloed door vijf trends
De voordelen van cloudoplossingen zijn inmiddels voor iedere organisatie wel duidelijk. Dat betekent nog niet dat iedere nieuwe cloudtoepassing een succes wordt. Om alle voordelen van uw cloud-configuratie volledig te benutten is aandacht nodig voor deze vijf ontwikkelingen.

  • Er is meer aandacht nodig voor cyberveiligheid – Met name in hybride cloudomgevingen is de beveiliging lastig, door het grote aantal ingangen en devices in de configuratie. Een algemeen inzetbaar netwerkfilter in combinatie met API’s en telemetrie voor real-time detectie is daarom aan te bevelen.
  • Economische onzekerheid vraagt om kostenbeheersing – Zestig procent van de bedrijven meldt een forse overschrijding van de cloudkosten. Kies daarom voor één platform dat alle cloudservices integreert en zorg voor waterdichte SLA’s.
  • De capaciteit voor digitale diensten moet schaalbaar zijn – Veel bedrijven ontwikkelen nieuwe verdienmodellen die gebaseerd zijn op digitale dienstverlening. Daardoor kunnen grote pieken in het netwerkverkeer ontstaan. Zorg daarom dat de cloudproviders de capaciteit in lijn houden met de gebruiksintensiteit.
  • Er is een groeiende behoefte aan gedistribueerd gegevensbeheer – De hoeveelheid opgeslagen bedrijfsdata stijgt exponentieel. Tegelijkertijd is het steeds belangrijker om data uit te wisselen en te analyseren. Om dat probleem te tackelen besluiten steeds meer bedrijven om data aan de rand van het netwerk op te slaan. Een informatie-architectuur voor edge computing wordt dus noodzakelijk.
  • Digitale samenwerking in de keten neemt toe – Om sneller te kunnen schakelen en nieuwe producten te ontwikkelen werken bedrijven vaker met partners samen. Hiervoor is een gemeenschappelijk platform op te zetten in de vorm van een cloud netwerkinfrastructuur met intelligente connectiviteit.

Lees verder

Kies de cloudvorm die bij u past – Veelgelezen artikel
Probleemloos migreren naar de cloud – Veelgelezen artikel
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Veilig thuiswerken

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Veilig thuiswerken
Veilig Thuiswerken
Sinds de coronacrisis wordt er steeds vaker thuisgewerkt. Dat biedt voordelen, maar zorgt ook voor gevaren op het gebied van cybersecurity. Informatieplatform VPNGids legt uit wat mogelijk is om deze gevaren het hoofd te bieden.

Via Zoom, Teams en vergelijkbare programma’s kun je gemakkelijk vergaderingen bijwonen en vanuit huis kun je productiever zijn dan op kantoor. Je hebt immers minder afleidingen. Het is ook beter voor het milieu, want de auto blijft staan. Ook heb je niet te maken met drukte in treinen of gemiste bussen. Thuiswerken kent dan ook genoeg voordelen, mits je het op een veilige manier kunt doen. Je loopt namelijk wel risico’s op het gebied van cybersecurity.

Risico’s thuiswerken verkleinen

Uit onderzoek van VPNGids blijkt dat bijna de helft van de respondenten geen wachtwoordmanager gebruikt en dat 20 procent van de respondenten updates steeds uitstelt of ze helemaal niet uitvoert. Dat betekent dat computersystemen kwetsbaar worden en dat het mogelijk is om wachtwoorden te achterhalen. Met een wachtwoordmanager kun je bij iedere website of dienst een apart wachtwoord laten genereren en deze veilig opslaan. Op die manier kun je voorkomen dat je wachtwoord wordt gehackt en hackers toegang krijgen tot gevoelige data.

Voordat je gaat thuiswerken, doe je er dan ook goed aan om veiligheidsmaatregelen te nemen. Dat begint met het maximaliseren van je privacy, het voorkomen van phishing en het versleutelen van je internetverbinding met een VPN.

Internetverkeer versleutelen met een VPN

VPN staat voor virtual private network. Dit is een netwerk waarmee je verbinding kunt maken en je bestaande internetverkeer kunt laten versleutelen. Zie het als een beveiligde tunnel. De data wordt van tevoren door de software van de VPN aanbieder versleuteld. Daarna gaat deze versleutelde data door de versleutelde tunnel. Aan het einde van de tunnel wordt de data weer ontsleuteld.

Tijdens het verwerken van de data in de tunnel kan niemand de data afluisteren. Pas aan het einde van de tunnel kan alleen de website of dienst waarop je inlogt de data weer gebruiken. Vervolgens verstuurt de website of dienst een antwoord. Dat antwoord gaat weer door de tunnel terug. Aan het einde van die tunnel wordt de data weer versleuteld, zodat ook je antwoord niet meer is af te luisteren.

Het versleutelen van data via een VPN verbinding is vooral handig als je vanuit huis of op de openbare wifi van een hotel of restaurant gaat werken. De kans is groot dat cybercriminelen zo’n openbaar netwerk kunnen afluisteren. Het versleutelen van je internetverkeer is dan noodzakelijk.

Als je van een VPN gebruikmaakt, wordt ook je locatie gewijzigd. Dat komt omdat je van de VPN aanbieder een ander IP-adres krijgt. Op die manier is je identiteit minder gemakkelijk te herleiden en heb je meer online privacy.

Wachtwoordhacks voorkomen

Steeds meer thuiswerkers krijgen te maken met gehackte wachtwoorden. Een wachtwoord kan door hackers worden ‘afgeluisterd’ met behulp van een keylogger. Dat is een apart programma op je computer waarmee toetsenaanslagen gedetecteerd kunnen worden. Als je op alle diensten en websites hetzelfde wachtwoord gebruikt, kunnen de hackers dus inloggen op veel van deze diensten. Het beste is dan ook om voor iedere website of dienst een apart wachtwoord aan te maken.

Het bedenken van een goed wachtwoord kan echter best lastig zijn. Wachtwoordmanagers lossen dit voor je op door een goed wachtwoord voor je aan te maken. Dit wachtwoord slaat de wachtwoordmanager versleuteld op. Op die manier kun je met één muisklik weer inloggen en hoef je het wachtwoord niet meer te onthouden.

Het gevaar van phishing

Cybercriminelen hebben het vaak gemunt op mensen die thuiswerken. Ze maken mails die lijken alsof deze van de bank of een andere officiële instantie komen. In de praktijk blijkt het dan te gaan om een nepmail waarin gehengeld wordt naar gegevens, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of bankgegevens.

Cybercriminelen kunnen je zo flink op kosten jagen of zelfs je bankrekening leeghalen. Het beste voornemen is dan ook om nooit zomaar op links in mails te klikken. Deze kunnen geïnfecteerd zijn met virussen of je vragen gevoelige gegevens in te vullen. Gooi zulke mails altijd direct weg. Twijfel je? Bel dan eerst de instantie waarvan de mail afkomstig zou zijn, zoals je bank of de belastingdienst. Zij kunnen je zekerheid geven over de betrouwbaarheid van mails waaraan hun naam verbonden is.

Dit is een bijdrage van VPNgids. Als onafhankelijk vergelijker en tester van de VPN services publiceren zij regelmatig over alle aspecten van online privacy, cybersecurity en vrij internet.

Lees verder

Veilig thuiswerken – Meer informatie van VPNgids
Werkplekbeheer – Meer over hoe u dat optimaal regelt
Wat is cybersecurity? – Uitleg en informatie

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

CRM en CDP moeten fuseren

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor CRM en CDP moeten fuseren
CRM en CDP moeten fuseren
CRM systemen kunnen transacties met statische klantinformatie perfect afhandelen. Een customer data platform of CDP is vooral goed in segmenteren en personaliseren. Het beste van twee werelden benut u als u beide systemen samenvoegt.

CRM systemen zijn ontstaan vanuit een B2B-insteek. Klantgegevens worden samengebracht in een data warehouse of data lake. Dat verandert in de loop van de tijd in een data-swamp waarin gebruikers zonder IT ervaring de weg niet meer kunnen vinden.

Een customer data platform (CDP) komt vanuit de B2C wereld en registreert onder meer surfgedrag en mobiele clicks over alle devices heen. Bovendien kan elke gebruiker direct met een CDP aan de slag. Dat helpt marketeers om completere klantbeelden op te bouwen. Minpunt is dat de data minder gestructureerd is opgeslagen dan in een CRM systeem.

Verder kan een CRM systeem transacties vanuit een ERP systeem afhandelen. Daarom zou het beter zijn om een CDP te integreren in een CRM systeem. Met zo’n next-gen CRM oplossing kunt u de klantreis over alle kanalen heen managen. Van een mobiele app of website tot een callcenter en een fysieke winkel. Zelfs data van wearables, apparaten en andere bronnen is te combineren met klassieke CRM data.

Lees verder

Gratis CRM box – Voor organisaties die nieuwe CRM software overwegen
Data management platform – Uitleg en toepassingen
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Digital employee experience moet goed zijn

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Digital employee experience moet goed zijn
Digital employee experience moet goed zijn
Als de digital employee experience ondermaats is, gaan werknemers eerder op zoek naar een andere baan. Precies wat u met de huidige schaarste aan goed personeel wilt voorkomen. Als HR en IT goed samenwerken kan de digital employee experience aanzienlijk verbeterd worden.

Uit onderzoek blijkt dat 45% van de HR professionals vindt dat een goede digital employee experience belangrijk is om werknemers te behouden. Begrijpelijk, want IT en in het bijzonder HRM software hebben een steeds grotere rol bij de uitvoering van HR taken, zoals bij onboarding, werving en selectie en personeelsontwikkeling. Daarom is het essentieel dat HR en IT elkaar weten te vinden.
HR moet daarbij tijdig aangeven aan welke functionaliteit behoefte is en wat de prioriteiten zijn. IT kan nagaan wat de nieuwste mogelijkheden zijn en analisten kunnen de rol van intermediair tussen de afdelingen vervullen. Verder is aandacht voor communicatie nodig om de adoptie van nieuwe functies te versnellen en verwachtingen goed te managen. Door die aanpak is de medewerkerstevredenheid gemakkelijker op peil houden.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Hoe start u een data science project?

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Hoe start u een data science project?
Hoe start u een data science project?
De meeste data science projecten leveren uiteindelijk onvoldoende bruikbare inzichten op voor de besluitvorming. Verklaringen worden snel gezocht in de technische complexiteit van dergelijke dataprojecten. Toch zijn vaak niet de technologische, maar eerder de strategische en organisatorische aspecten van het project daar de oorzaak van.

Dit zijn de grootste niet-technische valkuilen bij data science projecten:
  • Het project wordt als technische opdracht aangepakt, waardoor het data science team onvoldoende voeling heeft met de business. Dat is te voorkomen door multidisciplinaire teams met business en IT mensen te formeren.
  • Het doel van data science is om beter onderbouwd te kunnen beslissen. Maar waarover? De taak van het datateam moet een afgeleide zijn van de strategische doelstellingen.
  • Data science biedt niet voor elk businessprobleem een oplossing. Inventariseer daarom eerst de informatiebehoefte en zoek pas daarna een passende technische oplossing.
  • Het kost enorm veel tijd om de datakwaliteit op 100 procent te krijgen, terwijl dat lang niet altijd nodig is. Denk daarom vanuit het einddoel.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

CRM is veelzijdig geworden

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor CRM is veelzijdig geworden
CRM is veelzijdig geworden
CRM software is steeds veelzijdiger geworden dankzij tal van ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Een aantal staan hieronder. Ontdek dus snel welke ontwikkelingen u gemist heeft en welke mogelijkheden uw organisatie verder zouden kunnen helpen of aandacht nodig hebben.

  • Klantgerichtheid – De nadruk bij bedrijven komt steeds meer te liggen op het begrijpen van de behoeften en wensen van hun klanten. Het streven is om meer gepersonaliseerde ervaringen te bieden en de klanttevredenheid te verhogen. Hoe helpt CRM software u om uw organisatie klantgerichter te maken?
  • Mobiele CRM – Met de groei van mobiele apparaten hebben bedrijven mobiele CRM oplossingen ontwikkeld. Dit stelt salesmensen in staat om onderweg toegang te krijgen tot klantinformatie en klantrelaties effectiever te beheren. Hebben uw salesmensen altijd en overal toegang tot klantgegevens en volledige CRM functionaliteit, zodat zij overal hun werk kunnen doen?
  • Social CRM – Sociale media hebben een enorme invloed gehad op CRM. Bedrijven zijn begonnen met het integreren van sociale media in hun CRM strategieën om klantinteracties op social media platforms te volgen en te beheren. Is uw CRM systeem al bruikbaar voor integratie met social media kanalen?
  • Cloudgebaseerde CRM – Cloudgebaseerde CRM systemen zijn bijna standaard, omdat deze flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen bieden. Het stelt bedrijven in staat om snel en overal toegang te krijgen tot klantgegevens en CRM functionaliteit, zonder de complexe interne infrastructuur van on premise oplossingen. Benut u de voordelen van CRM in de cloud al?
  • Artificial Intelligence (AI) – AI en en machine learning worden steeds vaker gebruikt in CRM. Deze technologieën helpen bij het analyseren van grote hoeveelheden klantdata, het voorspellen van klantgedrag, het automatiseren van taken en het leveren van gepersonaliseerde aanbevelingen. Is uw CRM omgeving al klaar voor AI toepassingen?
  • Marketing automation – Bedrijven maken gebruik van marketingtools om leads te genereren, e-mailcampagnes te beheren, marketing workflows te stroomlijnen en klantinteracties te automatiseren. Onderhoudt u al contact met uw leads, prospects, klanten en leveranciers via marketing automation?
  • Klantenservicetools – Moderne CRM systemen bieden uitgebreide klantenservicetools, zoals selfserviceportals, live chatondersteuning, chatbots en ticketbeheer. Hiermee zijn klantvragen en andere klantinteractie efficiënter af te handelen. Leent uw klantenservice zich voor gehele of gedeeltelijke ondersteuning door moderne CRM tools?
  • Data analyse en rapportage – CRM systemen bieden krachtige analysetools waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in klantgedrag, trends kunnen identificeren, verkoopprestaties kunnen volgen en toekomstige kansen kunnen voorspellen. Kunt u met uw huidige CRM oplossing ook al een beetje in de toekomst kijken?
  • Integratie met andere systemen – CRM systemen worden steeds meer geïntegreerd met andere bedrijfssoftware en systemen, zoals ERP software, e-commerce platforms of financiële systemen. Doel daarvan is om een naadloze uitwisseling van gegevens mogelijk te maken. Is uw CRM oplossing al gekoppeld met andere systemen, zodat data-uitwisseling eenvoudig wordt en data altijd maar op één plek bijgehouden wordt?
  • Focus op customer experience – Bedrijven richten zich steeds meer op het verbeteren van de algehele customer experience. Ze gebruiken CRM als een strategisch hulpmiddel om klantinteracties te personaliseren, klachten en problemen snel op te lossen en duurzame klantrelaties op te bouwen. Helpt uw huidige CRM oplossing u al bij het optimaliseren van de klantbeleving van iedereen die zaken met u doet?

Pak het op!

Op CRMsystemen.nl vindt u nog veel meer informatie over CRM en CRM software. Zoals e-boeken die u gratis kunt downloaden, het document ‘Zo pakt u uw CRM project aan’ of de gratis CRM box die u helpt bij het starten en uitvoeren van uw CRM project.

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief