maart 2017 - ICTberichten.nl

Archive for maart, 2017

Top 10 ICT dienstverleners

Management
Reacties uitgeschakeld voor Top 10 ICT dienstverleners
ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

Naar aanleiding van een onderzoek naar de tevredenheid van Nederlandse managers over zakelijke dienstverleners en adviesbureaus is een top 10 ICT dienstverleners ontstaan. Het onderzoek vindt ieder jaar plaats en aan de editie van 2016 werkten zo’n 620+ managers mee, die in het vorige jaar betrokken zijn geweest bij de inhuur van externe partijen. De Top 10 in de waardering van die diensten ziet er als volgt uit:

    1. KPN
    2. IBM
    3. HP
    4. Atos/Oracle
    6. Capgemini
    7. Centric
    8. Ordina
    9. Accenture
    10. Unisys/VMware/Sogeti/Fujitsu

Voor het onderzoek is de respondenten gevraagd partijen te beoordelen met activiteiten gericht op het goed blijven functioneren van IT systemen. Management Team (Initiatiefnemer van het onderzoek) maakt vervolgens een MT100 ranking van alle bedrijven die het best scoren op klantgerichtheid, productleiderschap en excellentie van uitvoering.

Bron: Consultancy.nl

De voordelen van een digitale strategie

Digitale transformatie, Management
Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een digitale strategie
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Herman Levert, algemeen directeur bij Xerox Nederland, vertelt in zijn blog dat nog altijd miljoenen euro’s verloren gaan door tijdrovende en foutgevoelige (papieren) processen. Terwijl een digitale strategie dat al kan voorkomen in slechts vijf stappen. Daarnaast zijn nog wat andere taken die opgepakt moeten worden:

Werkprocessen automatiseren

Het digitaal beheren van werkprocessen kost minuten in plaats van uren. Er is echter diepgaand inzicht vereist in wat nodig is om het aantal handelingen terug te dringen.

Een geautomatiseerde werkplek

Uit het Xerox-rapport ‘Digitalisering op het Werk’ blijkt dat 85 procent van de werknemers op dit moment in staat om werkprocessen aan te wijzen die mogelijk geautomatiseerd kunnen worden. Financiële en klantcontactprocessen staan bovenaan. Echter, nog geen 50 procent van alle organisaties heeft zijn werkprocessen volledig gedigitaliseerd.

En dan…

Een duurzame digitale strategie

Een duurzame, organisatiebrede digitale strategie kan in enkele stappen, door grip te krijgen op interne processen.

Breng papieren werkprocessen in kaart
Breng daarom allereerst in kaart welke papieren werkprocessen er door het bedrijf lopen.

Analyseer bedrijfsprocessen
Analyseer wat er binnen de organisatie gebeurt en hoe bedrijfsprocessen verlopen.

Gebruik digitale tools
Digitale tools geven ‘live’ statusupdates door over de procesuitvoering en geven het vereiste inzicht.

Vergroot automatiseringsgraad
Het is onvermijdelijk dat steeds meer bedrijven gebruik zullen maken van softwareoplossingen om menselijke handelingen na te bootsen.

Evalueer continu de stappen naar een digitale organisatie
Beschikbaarheid van verbeterde analyse- en evaluatiemogelijkheden brengt bedrijven dichterbij volledig gedigitaliseerde processen.

Verbeterpotentieel
De digitale transformatie biedt een enorm verbeterpotentieel voor bedrijven. Daarmee kunnen ze overstappen op volledig gedigitaliseerde processen.

Bron: managersonline.nl

Hybride cloud is de trend

Cloud Computing internet
Reacties uitgeschakeld voor Hybride cloud is de trend
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Op een blog van Zsolt Szabo (vice-president Capgemini Nederland) over de cloud journey barometer is een interessant rapport over de adoptie van op cloud gebaseerde oplossingen te vinden die wordt behandeld in twaalf onderwerpen. Belangrijkste conclusie van het rapport: ‘Koudwatervrees cloud lijkt verdwenen’. Lees meer