februari 2017 - ICTberichten.nl

Archive for februari, 2017

In 4 stappen migreren naar de cloud

Cloud Computing internet
Reacties uitgeschakeld voor In 4 stappen migreren naar de cloud
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Op cloudworks.nu wordt beschreven dat marktonderzoekbureau Gartner een groei in de cloudservicesmarkt van 16,5% wereldwijd voorspelt. Bedrijven voelen de druk om bij te blijven. Het is echter niet praktisch om de volledige IT-infrastructuur van de organisatie in één keer naar de cloud te verplaatsen. Dat stagneert bedrijfsactiviteiten en daarnaast gaat er veel tijd en geld zitten in technische ondersteuning. Niet alles tegelijkertijd is dus het credo. Maar hoe dan wel? Een weloverwegen aanpak in vier stappen:

Migreren naar de cloud

Stap 1: welke data gaat waarheen?
Bepaal welke applicaties of informatie naar de cloud gaan. Een goede strategie hier bespaart veel tijd en moeite wanneer bedrijven bijvoorbeeld (internationaal) willen uitbreiden.

Stap 2: applicaties naar de cloud
Het aantal bedrijven dat complexere activiteiten – applicaties – naar de cloud verplaatst, neemt toe. Dat vereist echter wel nieuwe inrichting van die applicaties.

Stap 3: creëer volledig inzicht
Een mix van cloud- en on-premise-applicaties heeft voordelen (lagere kosten en meer IT-flexibiliteit), maar zorgt ook voor veiligheids- en productiviteitsissues. Voldoet de omgeving niet aan de verwachting, loopt de productiviteit van de totale organisatie terug. Overzicht over alle applicaties is nodig, ongeacht locatie of aard. Daarmee zijn oorzaken van prestatie-issues te identificeren en kan IT die oorzaak verhelpen voordat de gebruikers er last van ondervinden.

Stap 4: voortdurend blijven verbeteren
Continue verbetering wordt bereikt door voortdurend feedback te verwerken. Zo zorgt u ervoor dat de kwaliteit voorop blijft staan.

Er is nog tijd
Geavanceerde oplossingen zorgen voor grotere veiligheid en toegankelijkheid van cloud computing services. Zowel voor bedrijven die net zijn gestart, als voor bedrijven die nog twijfelen, maakt dit de stap een stuk eenvoudiger.

Het hele artikel kunt u lezen op cloudworks.nu

 

Wat is een data management platform?

Datamanagement
Reacties uitgeschakeld voor Wat is een data management platform?
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Een data management platform (DMP) is voor data gestuurde marketeers de ultieme droom. Met een DMP krijgt u een integraal klantbeeld, gebaseerd op alle beschikbare eigen data en data van derden. Deze data is te gebruiken om eigen doelgroepen nauwkeurig en real time te bereiken, via diverse marketingkanalen, met inzicht op uw klant en de campagne performance.

Hoe werkt een Data Management Platform

Een data management platform verzamelt data van digitale en offline klantcontactmomenten, eventueel aangevuld met data van derde partijen. Daarnaast biedt het DMP inzichten in doelgroepen vergelijkbaar met uw beste klanten. Dat biedt goede kansen bij nieuwe klanten. Dit proces wordt steeds herhaald, met als resultaat steeds meer inzicht in uw klantgroepen.

Waarom een DMP?

Volgens onderzoek van Infogroup investeert 62% van de marketeers in data marketing oplossingen. Nog eens 26% gaat dat in de komende twee jaar doen. Het voordeel is dus wel bekend. Het is echter een uitdaging om al die (snelgroeiende) data effectief toe te passen. Bob Fair, president marketing applications bij Teradata, legt uit dat het de klanten zijn die zeggen of en hoe zij met bedrijven willen communiceren. Daarom is een DMP nodig. Dan bent u in staat om al die data te consolideren en in te zetten.

Een DMP biedt grote kansen voor:

  • Het verzamelen van data uit een groot aantal on- en offline bronnen
  • Het rubriceren en structureren van data
  • Ingegratie met mediaplatforms
  • Integratie met dataleveranciers
  • Gecentraliseerde doelgroep analyse en rapportages op campagne- en doelgroep niveau

Samenvattend
Een DMP biedt een unieke mogelijkheid om een totaalbeeld van uw klant te krijgen en daarmee de klant de aandacht te geven die hij of zij verdient!

Meer informatie vindt u ook in één van de boeken van het ICT informatiecentrum: master data management. U kunt het boek hier gratis aanvragen.

Bron: marketingonline.nl

 

Belangrijke vragen voordat uw backup naar de cloud gaat

Cloud Computing internet
Reacties uitgeschakeld voor Belangrijke vragen voordat uw backup naar de cloud gaat
ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Een backup wordt in veel gevallen als eerste in de cloud opgeslagen. Leverancier Telindus stelt 8 belangrijke vragen die beantwoord moeten worden voor u die stap zet.

Deze vragen moet u kunnen beantwoorden

1. Wat is het doel?
Gaat het om voorspelbare kosten, flexibiliteit en opschaling of vervangen van tape, in geval van disaster recovery. Check de validiteit van de antwoorden.

2. Welke cloud-storage-provider kiest u?
Deze keuze hangt af van technische mogelijkheden van en het vertrouwen in de gekozen leverancier. Bedenk dat u de backup data niet ‘zomaar even verplaatst’ als het fout gaat met een provider!

3. Wat zijn de kosten?
Bij backup gaat het vooral om de prijs per Gigabyte (GB). De prijs daarvan hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid kopieën van de data die bewaard worden en of deze kopieën op één locatie of meerdere, geografisch gescheiden locaties staan.

4. Wat is de beschikbaarheid?
Hou goed in de gaten wat de downtime van de provider is en check de SLA die u hebt met de eindgebruikers.

5. Welke bandbreedte is nodig?
Deze is helemaal afhankelijk van de totale hoeveelheid data en de wijzigingsgraad. Er zijn eenvoudige rekensommetjes te maken om te berekenen wat de bandbreedte moet zijn om een redelijke hersteltijd te houden.

6. Wat als er dataverlies optreedt?
Als de data zo cruciaal is, is het wellicht verstandig om zekerheid voor alles te nemen. Er zijn bijvoorbeeld organisaties die de data zowel bij Azure als bij Amazon opslaan.

7. Is de data bij de cloud-storage-provider beveiligd?
Met de inwerkingtreding van de huidige wet Meldplicht Datalekken is het belangrijk te weten hoe de data is beveiligd. Data-encryptie voor die naar de cloud gaat, biedt goede mogelijkheden. De backup-applicatie zorgt voor de versleuteling en daarmee is alle data bij de cloud-storage-provider ook versleuteld. Dedupliceren is dan niet mogelijk. Eerst dedupliceren en daarna versleutelen is wel mogelijk.

8. Hoe krijg ik de data weer uit de cloud of bij een andere provider?
Stel u wilt data weer terug halen of overzetten naar een andere provider: kan dat dan zonder allerlei problemen en moeilijke handelingen? Hoeveel kosten gaan er gemoeid met de migratie in verband met de doorbelasting van dataverkeer?

Het hele artikel kunt u hier lezen.
 

Helft organisaties onderbouwt beslissingen met data

Data analytics / BI
Reacties uitgeschakeld voor Helft organisaties onderbouwt beslissingen met data
ICT onderzoek eigen redactie

ICT informatiecentrum|

De Data Driven Marketing Association (DDMA) commissie Klantdata & Dialoog heeft een kleine 200 marketing professionals in Nederland ondervraagd. Daaruit kwam naar voren dat ongeveer de helft van de bedrijven hun beslissingen onderbouwen met inzichten uit data. Maar dus nog steeds ongeveer de helft niet…

Inzichten uit data

Investeren in data-driven marketing levert wel resultaat op: een hogere klanttevredenheid en groei van de omzet. Verbetering van de klantervaring is bij driekwart van de respondenten de belangrijkste reden om persoonsgegevens in te zetten bij marketingactiviteiten.

Dat gebeurt dan door:

  • Doelgroepen te segmenteren (55%)
  • Hun kennis van klanten te vergroten (49%)
  • Conversie te optimaliseren (40%).

Nu is het nog slechts vijf op de tien datagedreven marketeers die klantgedrag voorspelt op basis van data, maar door de inzet van predictive analytics moet dat snel groeien.

Grootste trends in het marketing vak

  • Predictive analytics
  • Marketing automation
  • Personalisatie
  • In-real-time
  • Omni-channel marketing

Aandachtspunten

  • De grootste uitdaging ligt in de kwaliteit van de data, vindt 56%,
  • Verbetering in techniek, systemen en tooling is hard nodig, vindt 43%,
  • Samenwerking tussen afdelingen kan beter, vindt 37%,
  • Het bedienen van klanten over meerdere kanalen (31%) kan wel een boost gebruiken,
  • De investeringen in de vereiste kennis en deskundigheid zouden omhoog moeten.

Vakgebied steeds volwassener
Volgens het onderzoek neemt de helft van de ondervraagde organisaties beslissingen nog steeds voornamelijk op basis van onderbuik en ervaring. Maar het wordt beter en volwassener. Data wordt steeds vaker organisatiebreed ingezet. Dat is cruciaal, want alleen dan gaan bedrijven én consumenten ervan profiteren.

Bron: IT Executive