Digitale transformatie in de supply chain - ICTberichten.nl

Digitale transformatie in de supply chain

digitale transformatie in supply chain
Het voorkomen en oplossen van verstoringen in de logistieke keten staat hoog op de agenda van veel directies. Digitale technologie brengt de serviceniveaus omhoog en de kosten omlaag. Hoe zorgt u ervoor dat de datastroom de goederenstroom optimaal kan aansturen? Begin bij het zoeken naar een oplossing met het antwoord op de onderstaande drie vragen.

Bij het verschepen van goederen ontstaat een bulk aan data, bijvoorbeeld informatie over de locatie van producten en de capaciteit van containers. Door digitale technologieën te integreren in de supply chain zijn de serviceniveaus significant te verbeteren, terwijl de kosten met 30% teruglopen. Om de digitale transformatie van de logistiek in gang te zetten zijn drie vragen van belang:

  • Wat zijn de grootste problemen?
  • Zijn deze oplosbaar met technologie?
  • En zo ja: wat is de beste oplossing?
De antwoorden verschillen per bedrijf. Wanneer de ‘last mile’ een probleem is, kan een warehouse management systeem (WMS) uitkomst bieden. Als de leveranciers en partners onvoldoende samenwerken, helpt een cloudgebaseerd platform om sneller en beter met elkaar te communiceren. En als zendingen vertraging oplopen is de exacte locatie ervan real time te bepalen met behulp van een trackingcode.

Door slimmere technologie toe te passen in logistieke processen, kunt u gecoördineerde acties ondernemen en weten uw klanten altijd waar ze aan toe zijn. Dit soort moderne technologische oplossingen maken in toenemende mate het verschil in markten waar een stevige concurrentie is.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Wanneer een WMS vervangen? – Veelgelezen artikel
Highly Competitive Warehouse Management – Gratis boek (bij WMS box)
Focus supply chain verschuift naar klanttevredenheid – Veelgelezen artikel

Highly competitive warehouse management