IT uitbesteden vereist dat IT dienstverleners als ketenpartners samenwerken - ICTberichten.nl

IT uitbesteden vereist dat IT dienstverleners als ketenpartners samenwerken

Check uw uitbestede IT
Bedrijven besteden steeds meer IT diensten uit aan IT dienstverleners. Op hun beurt werken zij weer samen met andere partijen om u zo de gevraagde dienst te kunnen leveren. Dat betekent dat u voor de prestatie van de IT dienstverlener waarmee u zaken doet, niet alleen afhankelijk bent van deze partij, maar ook van hoe zij samenwerken met anderen die bij de geleverde dienst betrokken zijn. Een check op hoe uw IT dienstverlener dat geregeld heeft kan geen kwaad, voordat u met elkaar in zee gaat. Van een goede IT dienstverlener mag u goed ketenmanagement verlangen.

Ketenmanagement

Om u als klant maximaal te ontzorgen moeten IT dienstverleners beter samenwerken als partners in een keten. Daarvoor is meer aandacht nodig voor het totale IT ecosysteem dat voor deze samenwerking nodig is. Leveranciers zouden gezamenlijk moeten investeren in het optimaliseren van processen. Dat beperkt zich niet tot eenvoudige functies, zoals facturering of ticketing via de helpdesk. Door de verantwoordelijkheden in de keten na een grondige analyse goed vast te leggen, worden naderhand problemen voorkomen.

Daar bent niet alleen u als klant bij gebaat, ook de externe partners hebben daar voordeel van. Wanneer alle IT processen helder zijn vastgelegd, kunnen de partijen sneller schakelen, verlopen migraties sneller en wordt de downtime beperkt. Bovendien zijn de adviezen over het inzetten van nieuwe technologie integraal gericht op het behalen van uw business doelen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Zo krijgt u draagvlak voor nieuwe ICT systemen – Veelgelezen artikel
Komt een CEO bij de IT dokter – Over waarom IT projecten mislukken en hoe u dat voorkomt (gratis boek)
Directie moet hoognodig bijspijkeren op IT gebied – Veelgelezen artikel
ICT trends 2022 – Algemeen en IT management

IT uitbesteden