oktober 2020 - ICTberichten.nl

Archive for oktober, 2020

Vol programma Exact Live – The virtual edition

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Vol programma Exact Live – The virtual edition
programma exact live
Voor business software events met persoonlijke ontmoetingen is in coronatijd even geen mogelijkheid. En dus worden softwareleveranciers creatief en online actief. Zo pakt Exact groots uit met Exact Live – The virtual edition. Van 2 tot en met 6 november kunt u vijf dagen lang gebruiken maken van een virtuele beursvloer. In een programma vol interactieve sessies gericht op diverse sectoren kunt u de presentaties volgen van een reeks topsprekers, maakt u kennis met actuele innovaties en ontmoet u langs digitale weg experts en partners. Alle informatie over de sprekers, het programma en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u op de website.

Bekijk hier het programma van Exact Live

Vijf adviezen over nieuwe bedrijfssoftware

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Vijf adviezen over nieuwe bedrijfssoftware
Vijf adviezen over nieuwe bedrijfssoftware
Deze maand publiceerde het ICT informatiecentrum op het platform IT executive ‘Vijf adviezen over het vernieuwen van bedrijfssoftware‘. De vijf adviezen kunt u hier nalezen. Het hele artikel vindt u via de link onderaan.

  • Besteed beslissingen over bedrijfssoftware niet uit. Neem deze altijd zelf en zorg tijdig voor de benodigde kennis.
  • Zorg dat u adviseurs en leveranciers begrijpt en kritische vragen kunt stellen. Weet welke kennis u daarvoor nodig hebt.
  • Er is een grote kans dat u dezelfde fouten maakt die anderen al maakten bij hun softwareproject. Gebruik bestaande kennis, ken de valkuilen en voorkom die fouten.
  • U gaat jarenlang van nieuwe bedrijfssoftware gebruik maken. Beslissingen hebben langdurige impact. Voorkom tijdsdruk, plan realistisch en begin op tijd.
  • Consultants en leveranciers hebben andere belangen dan u. Begrijp het verschil in rollen en behoud zelf de regie.
Naast deze vijf zijn er nog talloze adviezen over hoe u selectietrajecten het best kunt uitvoeren. U vindt deze in de gratis publicaties van het ICT informatiecentrum, zoals het Handboek Softwareselectie, het succesvolle boek Komt een CEO bij de IT dokter, checklist, stappenplannen en vele andere media.

Vier aanvliegroutes naar succesvolle AI

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Vier aanvliegroutes naar succesvolle AI
Vier aanvliegroutes naar succesvolle AI
Artificial intelligence is voor bedrijven inmiddels essentieel om te overleven en biedt de mogelijkheid om flexibel in te spelen op de ontwikkelingen. Volgens Forbes hebben organisaties daarom vorig jaar 62 procent meer uitgegeven aan kunstmatige intelligentie. Maar hoe is AI maximaal te benutten in deze onzekere tijden?

Er zijn een paar manieren om AI succesvol in te zetten. De eerste manier is het in kaart brengen van kansen voor optimalisatie. Denk aan AI voor de optimalisatie van marketinguitgaven, de allocatie van personeel of het terugdringen van de downtime. Ten tweede kan nagegaan worden waar versnelling mogelijk is. Juist in economisch turbulente tijden moet de focus liggen op use cases waarmee organisaties sneller kunnen handelen. Derde manier is vermijden van dubbel werk in AI projecten. Vaak zijn bijvoorbeeld de benodigde data al in eerdere projecten bijeengebracht en opgeschoond of is er herbruikbare code ontwikkeld. Tot slot is het goed om kritisch naar de modellen te kijken. In tijden van disruptie kunnen onder meer de businessbehoeften en de eisen met betrekking tot de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van data veranderen.

Uw ICT steeds meer naar de cloud

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Uw ICT steeds meer naar de cloud
Uw ICT steeds meer naar de cloud
Gartner verwacht dat de wereldmarkt voor public clouddiensten in 2020 met 6,3 procent zal groeien. In het segment public cloud verwacht Gartner voor het concept Desktop as a service (DaaS) dit jaar een spectaculaire groei van maar liefst 95,4 procent. Begrijpelijk, want DaaS is een betaalbare optie voor het ondersteunen van thuiswerkende werknemers, die vanaf meerdere devices en locaties veilig toegang moeten krijgen tot de bedrijfstoepassingen. Software as a service (SaaS), zoals ERP in de cloud, online CRM toepassingen of e-HRM, blijft volgens Gartner het grootste marktsegment. SaaS wordt gevolgd door Infrastructure as a Service (IaaS), dat dit jaar naar verwachting met 13,4 procent zal groeien. Bedrijven die gebruik maken van public cloud technologie hoeven vooraf veel minder geld te investeren dan wanneer ze traditionele licentiesoftware aanschaffen.

Meer informatie over ERP, CRM, HRM of andere bedrijfssoftware in de cloud vindt u in de gratis bedrijfssoftware box.

Datagedreven werken vraagt om een road map

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Datagedreven werken vraagt om een road map
Datagedreven werken
Steeds meer organisaties willen datagedreven (datadriven) gaan werken. Prima idee, maar daar komt meer bij kijken dan het koppelen van databases. Ook de processen en administratie moeten perfect georganiseerd zijn. Om te beginnen dienen de gegevens compleet en actueel te zijn. Hiervoor zijn controleslagen en feedback loops nodig. Verder is het belangrijk dat procedures en gegevensverzamelingen goed op elkaar aansluiten. Anders is het lastig om bruikbare informatie te destilleren uit het stuwmeer van gegevens. Bedenk daarnaast dat de organisatie permanent in beweging is. De datavoorzieningen moeten dus wendbaar kunnen meebewegen met de informatiebehoeften.

Bent u al op de hoogte van de mogelijkheden en voordelen van datagedreven werken? Het ICT informatiecentrum introduceert 3 nieuwe boeken die u alles uitleggen over data, data management, analytics en datagedreven werken. Lees hier hoe u deze gratis kunt aanvragen.

Datagedreven werken

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Datagedreven werken
3 gratis boeken over data
Kent u de mogelijkheden en voordelen van datagedreven werken? Het ICT informatiecentrum introduceert 3 nieuwe boeken die u alles uitleggen over data, data management, analytics en datagedreven werken.

Zoals de meeste bedrijven, kent u inmiddels het belang van goedwerkende bedrijfssoftware. Uw financiële, commerciële en logistieke processen kunnen niet meer zonder. Bijblijven en tijdig overschakelen naar nieuwe ERP, CRM of andere software is nu belangrijk. De afgelopen jaren is daar aandacht voor verdere digitalisering en de toepassing van cloudoplossingen bijgekomen. In de volgende stap om uw organisatie succesvoller, stabieler, effectiever en toekomstbestendiger te maken, gaat het om data. Maar wat betekent dat concreet? Waarom zou u ook met data aan de slag ‘moeten’? Hoe wordt u een datagedreven organisatie? En welke stappen moet u daarvoor zetten? Het ICT informatiecentrum introduceert 3 nieuwe e-boeken, die gratis voor u beschikbaar zijn.

Transformeer eerst de organisatie en dan pas de IT

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Transformeer eerst de organisatie en dan pas de IT
digitaal transformeren
Negentig procent van alle digitale producten is rommel, volgens internet en customer experience specialist McGovern. Hij hoort vaak dezelfde klachten: de software werkt niet goed genoeg en we kunnen de data niet snel genoeg terugvinden in onze systemen. Dat komt volgens hem vooral door de grote hoeveelheid nutteloze content, slecht design, overbodige code en ongelezen e-mails.

Het grootste voordeel van digitalisering is tegelijkertijd het grootste nadeel. Wanneer de communicatiecultuur inefficiënt is, zal de situatie door de introductie van nieuwe technologie juist verder verslechteren. En wanneer er veel interne competitiviteit is, gaat nieuwe teamsoftware niet werken. Kortom, je kunt niet digitaal transformeren, als je niet eerst transformeert op organisatieniveau. Dat doe je door mensen meer verantwoordelijkheid te geven over de data die ze genereren, door hen training te geven in het werken met technologie en door hun samenwerkend vermogen te stimuleren.

Thuiswerken creëert drie IT uitdagingen

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Thuiswerken creëert drie IT uitdagingen
Thuiswerken creëert drie IT uitdagingen
Thuiswerken tijdens de COVID-19 pandemie vraagt om andere manieren van (samen)werken. Dat stelt nieuwe eisen aan de digitale transformatie. Daarbij ontstaan drie uitdagingen. Om de continuïteit in tijden van corona te waarborgen is meer aandacht geboden voor security en connectiviteit. Tijd derhalve om de IT voorzieningen met een nieuwe blik te bekijken. Daarbij staan de volgende vragen centraal.

  • Hoe is de digitale transformatie te versnellen en te optimaliseren? De pandemie maakt het noodzakelijk om IT oplossingen, processen en mensen te onderwerpen aan stresstests (die waardevolle inzichten kunnen opleveren).
  • Hoe zorg je voor efficiënte samenwerking? Nu mensen meer thuiswerken moet goed onderzocht worden met welke middelen ze dat in welke situaties het beste kunnen doen.
  • Hoe is het welzijn van medewerkers te optimaliseren? Als mensen elkaar minder vaak fysiek ontmoeten kan hun motivatie voor het werk afnemen. Het is dus belangrijk om te onderzoeken hoe dat is te voorkomen.

Lees verder

Multi-cloud: kloof tussen ambitie en adoptie

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Multi-cloud: kloof tussen ambitie en adoptie
Multi-cloud: kloof tussen ambitie en adoptie
De belangstelling van Nederlandse IT beslissers voor een multicloud omgeving is de laatste jaren vertienvoudigd. Toch ligt de concrete adoptiegraad nog onder de 20 procent.

Uit onderzoek blijkt dat 45 procent van de Nederlandse IT beslissers plannen heeft om over te stappen naar een multicloud strategie. Maar slechts een vijfde heeft dit al daadwerkelijk gerealiseerd. Bedrijven maken dus nog maar weinig gebruik van verschillende cloudaanbieders om hun functionele behoeften af te dekken. Verder blijkt uit het onderzoek dat circa driekwart van de respondenten meer IT functionaliteit naar de cloud wil verplaatsen. Twee derde gaat dit zelfs binnen een jaar doen. Men denkt daarbij met name aan legacy-applicaties en databases, maar ziet tegelijkertijd cyberrisico’s als een belangrijk issue.

ERP, CRM of andere bedrijfssoftware naar de cloud? Maak gebruik van de bedrijfssoftware box.