augustus 2019 - ICTberichten.nl

Archive for augustus, 2019

Logistieke sector dreigt opgegeten te worden

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Logistieke sector dreigt opgegeten te worden

Logistieke sector

Bedrijven die vraag en aanbod met innovatieve technologie samenbrengen, zijn bezig de keten van voor naar achter op te eten. Kan ICT de logistieke sector helpen om zich daartegen te wapenen?

Niet alleen bedrijven als Amazon, maar ook webwinkels in Nederland zoals bijvoorbeeld Bol.com betreden de logistieke markt. Daardoor kunnen ze sneller, slimmer en goedkoper transporteren. Denk aan AliExpress, dat onlangs een compleet vliegveld in Spanje heeft overgenomen. Hoe kan de logistieke sector een vuist maken tegen deze kapitaalkrachtige en innovatieve spelers?

Luister naar de millenials

Jarell Habets en Patrick Kerssemakers halen in dat verband hard uit naar de sector én de IT industrie. Ze zijn de oprichters van Shypple – de zelfbenoemde ‘booking.com van de zeevracht’ – dat in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Habets stelt dat de sector bezig is met het uitbouwen van legacy-systemen in plaats van incrementeel te innoveren. Er wordt nog steeds vooral gecommuniceerd via e-mail en Excel en nog nauwelijks via webapplicaties. Merkwaardig, want een groot deel van de kosten zit niet in het fysieke vervoer, maar in de administratieve afhandeling van documenten. Het advies van Kerssemakers: luister naar de millennials. Trek ‘tech-savvy’ mensen aan: slimme techneuten en veranderingsgezinde medewerkers. Logistieke dienstverleners houden vaak vast aan wat ze kennen en ze krijgen ondersteuning van grote ERP partijen die hun geld verdienen met het voortborduren op traditionele systemen. Omgekeerd zijn met innovatieve systemen enorme kostenbesparingen mogelijk. Bedrijven kunnen op termijn 25 tot 30 procent op de transportkosten besparen.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
TMS software – Alles over de selectie en implementatie van een transport management system
Gratis (e-)boeken over logistieke oplossingen – Gratis kennis voor betere ICT beslissingen
Einde van supply chain management nabij? (Artikel)
Alle berichten over logistiek

Standaards voor Artificial Intelligence op komst

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Standaards voor Artificial Intelligence op komst

Artificial Intelligence

Van financiën tot productie en van gezondheidszorg tot transport: elke sector vertrouwt tegenwoordig op Artificial Intelligence. Daarom hebben gebruikers, programmeurs en beleidsmakers belang bij duidelijke standaards. Daarmee is te toetsen of de AI-toepassingen betrouwbaar, veilig en wenselijk zijn voor de mens, de maatschappij én de business.

Wereldwijde standaardisatie Artificial Intelligence

Om één lijn te brengen in operationele, ethische en juridische vraagstukken rondom AI-toepassingen en big data, is ISO gestart met wereldwijde standaardisatie. Subcomité SC 42 van ISO bekijkt op dit moment het volledige AI-ecosysteem om brede acceptatie te bereiken. Ook Nederland wil invloed uitoefenen op de totstandkoming van standaards. Daarom is in februari 2019 de Normcommissie Artificial Intelligence & Big Data opgericht.

Juridisch gezien heeft AI nog geen duidelijke grenzen, dus moet er goed naar soorten recht gekeken moet worden. Denk aan grondrechten, aansprakelijkheid, rechtspersoonlijkheden maar ook aan mededinging en arbeidsrecht. Wat ethiek betreft is onder meer belangrijk dat AI-toepassingen niet leiden tot discriminatie, bijvoorbeeld bij het al dan niet accepteren van nieuwe klanten.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Artificial Intelligence bewijst zich in de maakindustrie (Artikel)
Valkuilen bij het starten met AI (Artikel)
Alle berichten over data management

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Next level cloud computing in aantocht

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Next level cloud computing in aantocht

cloud computing

Dankzij cloudtechnologie kunnen we makkelijker interacteren met systemen. In plaats van in te loggen op een command-line-interface, gebruiken we API’s. Dat vereenvoudigt lastige IT handelingen. Toch is dit nog maar de eerste fase van de digitale transformatie. De tweede fase richt zich op datacenters. Daarbij wordt het netwerk opengebroken door de inzet van microservices en containers.

Toepassingen worden dan dus niet meer vanaf nul opgebouwd. In plaats daarvan koppelen programmeurs bestaande configuraties aan elkaar met applicatieservices. Die services kunnen geactiveerd worden op het moment dat het nodig is. Kortom, in de eerste fase staat de interactie met de infrastructuur centraal en in de tweede fase gaat het erom hoe we die infrastructuur samenstellen.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Over cloudoplossingen, migratie en de keuze van een cloudleverancier
Gratis e-boeken over cloudoplossingen – Gratis kennis voor betere ICT beslissingen
Zes tips voor continuïteit in de cloud (Artikel)
Alle berichten over cloud computing

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)

Backup in de cloud vaak ‘vergeten’

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Backup in de cloud vaak ‘vergeten’

Backup in de cloud

Veel organisaties staan niet stil bij de mogelijkheden die de cloud biedt op het gebied van backups. Ze vertrouwen te veel op platformaanbieders zoals Microsoft om hun data te beveiligen. Dat blijkt uit onderzoek van Barracuda onder ruim 400 IT professionals, executives en backup-beheerders.

De organisaties zijn niet bepaald consequent. Aan de ene kant willen ze backups kunnen maken van uiteenlopende data op verschillende systemen en sites. Aan de andere kant aarzelen ze om te investeren in cloud backup oplossingen, hoewel daarmee kostbare data op een betaalbare, makkelijke en effectieve manier zijn te dupliceren conform de wet- en regelgeving. Nog meer zorgen baart het feit dat veel bedrijven ten onrechte veronderstellen dat Office 365 zelf complete backup-functionaliteit biedt. Kortom, werk aan de winkel.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Over cloudoplossingen, migratie en de keuze van een cloudleverancier
Gratis e-boeken over cloudoplossingen – Gratis kennis voor betere ICT beslissingen
Zo voorkomt u dat uw IT project ook mislukt (Artikel)
Cloudtechnologie ontgroeit de kinderschoenen (Artikel)
Alle berichten over cloud computing

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)