Zo bepaalt u een succesvolle cloudstrategie - ICTberichten.nl

Zo bepaalt u een succesvolle cloudstrategie

succesvolle cloudstrategie
Kiest u voor een hybride of multicloud omgeving? Doet u dat voor alle applicaties of houdt u een deel toch liever in eigen huis? En waarop baseert u die beslissingen? Vragen waarop een antwoord moet hebben als u meer gebruik wilt maken van cloudoplossingen.

De keuze voor de juiste IT configuratie kan lastig zijn. Welke applicaties en data moet u via welke cloud beschikbaar stellen? En wat kunt u misschien beter in eigen huis blijven doen? Bij uw beslissingen kunt u meewegen of een applicatie bedrijfskritisch is en in hoeverre de beveiliging van uw data in de cloud gewaarborgd is.

Ook de meerwaarde van clouddiensten in termen van efficiency en beheergemak speelt een rol. Verder zult u prijsargumenten willen meewegen. Kortom, er zijn tal van vraagstukken waarover u goed moet nadenken bij het ontwikkelen van een cloudstrategie. Wat u ook beslist, uitgangspunt is dat u ook een complexe infrastructuur bestaande uit cloudoplossingen en on-premise oplossingen als één geheel moet kunnen beheren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

5 stappen voor cloudtransitie – Veelgelezen artikel
CLOUD box – Complete informatie over het starten en uitvoeren van cloudprojecten
Cloud gids – Over toepassingen, trends en ontwikkelingen rond cloud computing

Cloud gids