Toepassing van business intelligence | Trends - ICTberichten.nl

Trends in de toepassing van business intelligence

toepassing van business intelligence
In dynamische markten is het steeds belangrijker om snel en secuur te kunnen beslissen. Vandaar dat er meer gebruik wordt gemaakt van business intelligence. Baptiste Jourdan signaleert de volgende vijf trends in BI.

  Explainable artificial intelligence
  Het wordt steeds belangrijker om transparant te maken en te rechtvaardigen hoe AI systemen beslissingen nemen. Business intelligence kan een belangrijke bijdrage leveren aan explainable artificial intelligence, kortweg XAI.

  Data quality management
  Om de juiste beslissingen te nemen moet de data nauwkeurig, actueel, consistent en volledig zijn. Door de toename van BI toepassingen groeit ook de aandacht voor de datakwaliteit.

  Actionable analytics
  Idealiter stellen BI tools bedrijfsdata beschikbaar op de locatie waar gebruikers actie willen ondernemen. Daarom worden de tools gekoppeld aan bedrijfsprocessen en workflows, bijvoorbeeld in de vorm van lokale dashboards en API’s.

  Data storytelling
  Voor de interpretatie van dashboardgegevens moet de context duidelijk zijn. Door de data over zakelijke ontwikkelingen in de vorm van een verhaal te presenteren, wordt die context duidelijk.

  Data discovery visualisation
  Uiteenlopende gegevensbronnen worden onder één noemer gebracht om ze eenvoudiger en door meer gebruikers te kunnen laten analyseren. Daarbij wordt datavisualisatie uitgebreid met onder meer heatmaps en geografische functionaliteit.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis BI/DATA box – Complete informatie over BI software en dataoplossingen: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Aandacht geboden voor beveiliging data analytics – Veelgelezen artikel
Vijf veelgehoorde excuses om nog niet met BI te beginnen – Veelgelezen artikel