Te veel data is ook niet goed - ICTberichten.nl

Te veel data is ook niet goed

Te veel data is ook niet goed
Goede data helpt bij het nemen van beslissingen, maar te veel data is ook weer niet goed. Managers gaan kopje onder in de groeiende stroom data. Ruim 80% van de Nederlandse leidinggevenden voelt zich overweldigd door de grote hoeveelheid data die op hen afkomt.

Leidinggevenden hebben grote problemen de explosieve groei van data. Dat blijkt uit onderzoek van Oracle onder 14.000 leidinggevenden en werknemers in 17 landen, waaronder Nederland. Ruim 80% van de managers die deelnamen aan het onderzoek vindt het ingewikkeld om beslissingen op basis van data te nemen. Bijna 60% heeft wel eens géén beslissing durven nemen, omdat niet duidelijk was hoe betrouwbaar de gegevens waren.

Bijna alle leidinggevenden denken dat alleen data experts de kennis hebben om de juiste data op tafel te krijgen en die te analyseren. Het kan ook anders. IT’ers en analisten kunnen een data-infrastructuur opzetten waarmee leidinggevenden gemakkelijk kunnen werken en waarin ook externe data – bijvoorbeeld over markttrends – zijn opgenomen. Om een ‘data overload’ te voorkomen is het verder verstandig te focussen op de meest relevante datapunten. Daarbij is het belangrijk dat leidinggevenden ook hun eigen ervaring en expertise gebruiken bij het nemen van beslissingen.

Lees verder