BI tools | Niet elke medewerker benut deze - ICTberichten.nl

Nog lang niet alle medewerkers kunnen BI benutten

BI tools
BI tools zijn ontworpen voor data scientists. Te ingewikkeld vaak, waardoor ‘gewone’ medewerkers er niet goed mee uit de voeten kunnen. De tools moeten beter toegesneden worden op de kennis en behoeften van gebruikers.

Volgens Gartner stagneert de acceptatiegraad van BI tools. Daardoor missen medewerkers belangrijke kansen en inzichten. Wat is er nodig om dat te voorkomen? Allereerst worden de data momenteel beschikbaar gesteld in de vorm van een gigantisch all-you-can-eat buffet. Daardoor verliezen medewerkers het overzicht. Hoe omvangrijker en complexer de datastructuur, hoe lastiger het is om de juiste acties te ondernemen.

Eindgebruikers zijn gebaat bij snacks: kleinere porties data die zijn samengesteld op hun actuele en persoonlijke informatiebehoeften. Verder is het noodzakelijk om de tools voor datavisualisatie net zo gebruiksvriendelijk te maken als de apps waarmee je als consument werkt. In plaats van enorme dashboards en lijvige Excel sheets moet dus functionaliteit ontwikkeld worden die specifiek is afgestemd op een bepaalde categorie gebruikers. Bovendien moet de data realtime beschikbaar zijn op alle devices.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

BI/DATA kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over BI software en data
Gratis BI/DATA box – Complete informatie over BI software en data: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Data analytics – E-boek over hoe uw data u helpt om uw bedrijfsprocessen, prestaties en beslissingen te verbeteren en wat u daarvoor moet doen (gratis download)
Datagedreven werken vraagt om een road map – Veelgelezen artikel

BI tools