Mkb kan data beter benutten - ICTberichten.nl

Mkb kan data beter benutten

Mkb kan data beter benutten
Mkb ondernemers die zakelijke beslissingen baseren op analyses van data, zijn bijna tweemaal zo vaak positief gestemd over hun financiële toekomst dan andere bedrijven. Het verklaart de steeds grotere toepassing van datagedreven werken en de inzet van business intelligence en andere dataoplossingen.

Middelgrote en kleine bedrijven zouden actief op zoek moeten gaan naar manieren om informatie te gebruiken die binnen en buiten het bedrijf beschikbaar is. Denk aan het gericht benaderen en ondersteunen van klanten(groepen) waardoor de respons en tevredenheid stijgt. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlandse mkb bedrijven die datagedreven werkt zichzelf succesvol noemt bij het werven van nieuwe klanten (tegenover 33% van de andere bedrijven). Bovendien zijn ze beter in staat bestaande relaties te behouden (60% om 44%). Om datagedreven te werken is het belangrijk medewerkers hierin te trainen en data te gebruiken om nieuwe producten, diensten en verdienmodellen te ontwikkelen. Durf daarbij ook te experimenteren.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

BI/DATA kennisbank – Uw toegang tot alle gratis informatie over BI software en data
Gratis BI/DATA box – Complete informatie over BI software en data: selectie, implementatie en ontwikkelingen
Data management – E-boek over wat u moet en kunt doen voor het optimaal beheren en gebruiken van data in uw organisatie (gratis download)
Data analytics – E-boek over hoe uw data u helpt om uw bedrijfsprocessen, prestaties en beslissingen te verbeteren en wat u daarvoor moet doen (gratis download)
Wie neemt het voortouw bij datavisualisatie? – Veelgelezen artikel

trends in data
trends in data