Low code als oplossing voor verouderde systemen - ICTberichten.nl

Low code als oplossing voor verouderde systemen

Low code als oplossing voor verouderde systemen
Steeds meer bedrijven hebben te maken met bedrijfsprocessen die gehinderd worden door een verouderd IT landschap. Er zit dan niets anders op dan afscheid nemen van de oude legacy systemen en overgaan op nieuwe versies van de software. Veel ERP software, maar ook WMS en andere logistieke en financiële systemen, staan hierdoor op de nominatie vervangen te worden.

Complexe projecten

De vervanging van oude kernsystemen leidt tot complexe projecten. Dit komt vooral omdat veel oude systemen in de loop der tijd op niet erg geavanceerde manieren aan elkaar gekoppeld zijn. Dit heeft niet alleen gezorgd voor meer handmatige verwerking tussen de systemen, het heeft ook gedrochten van processen gecreëerd, die alleen goed draaien door de talloze business rules die daarover afgesproken zijn. Gevolg hiervan is dat er veel maatwerk is toegepast en dat er vertrouwd moest worden op kennis die wel in de hoofden van medewerkers zat, maar niet in het systeem.

Een oplossing voor dit soort situaties is om gebruik te maken van software die de business rules centraal kan stellen. Dat geldt voor low code applicaties. Het is daarmee niet nodig alle oude software in één keer te vervangen. Stap voor stap kan je dan bouwen aan een nieuwe omgeving voor je oude ERP, WMS of andere software oplossing.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief