ICT trends in de maakindustrie - ICTberichten.nl

ICT trends in de maakindustrie

ICT trends maakindustrie
Slimmer werken door digitale mogelijkheden beter te benutten kan maakbedrijven helpen het hoofd te bieden tegen stijgende grondstofkosten en personeelsschaarste. De toekomst van manufacturing ligt volgens Dynabook in het toepassen van de volgende trends:

    Verdere automatisering – Om de kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en het toenemende tekort aan technisch personeel op te vangen zullen productielijnen steeds verder worden geautomatiseerd. Moderne software zorgt ervoor dat de automatisering van productielijnen steeds verder wordt verbeterd.

    Datagestuurde robotica – Robotica op basis van IoT, AI en machine learning kunnen de fabricage versnellen en standaardiseren. Dat leidt tot minder productiefouten en verspilling en hogere productkwaliteit.

    Betere en veiligere hardware – Nu er meer thuisgewerkt wordt, ontstaat behoefte aan goede laptops en andere hardware, die licht van gewicht zijn en tegelijk ook robuust, snel en veilig. Verder moet de connectie met bedrijfssystemen waterdicht afgeschermd worden voor onbevoegden.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder