Hoe lang gaat uw ERP systeem nog mee? - ICTberichten.nl

Hoe lang gaat uw ERP systeem nog mee?

Hoe lang gaat uw ERP systeem nog mee
Op een bepaald moment kost het onderhoud van een ouder ERP systeem te veel tijd, moeite en geld. Daarnaast hebben de grote ERP leveranciers ook een einddatum bepaald voor de beschikbaarheid of het ontwikkelen van hun softwareoplossingen. Wanneer is het tijd voor een migratie naar de opvolger van een top 5 ERP systeem op leeftijd?

Dit zeggen de grote ERP leveranciers over de houdbaarheidsdatum van hun ERP systeem:
  • SAP zegt de ondersteuning van ECC in 2025 te gaan stoppen, maar die aankondiging lijkt vooral bedoeld om gebruikers te bewegen over te stappen naar SAP S/4HANA. Dat is echter een totaal ander systeem.
  • Microsoft liet eerst weten de ondersteuning van GP (Great Plains) per 2025 te beëindigen, maar heeft dit onder druk van de MS community verschoven naar 2028. Wel blijft het bedrijf sterk pushen op de migratie naar het cloudgebaseerde vlaggenschip Microsoft Dynamics 365.
  • Voor JD Edwards – in handen van Oracle – is de situatie wat rooskleuriger. Dit systeem blijft tot 2033 ondersteund worden.
  • Voor gebruikers van Baan is een overstap nagenoeg onvermijdelijk. Huidige eigenaar Infor steekt er nauwelijks geld meer in en beheerders met kennis van zaken worden steeds schaarser.
  • AS/400 ERP software is nog steeds een stabiele oplossing, maar er zijn steeds minder RPG programmeurs om applicaties voor dit platform te onderhouden.

Lees verder

Gratis ERP box – Leidraad bij de migratie naar nieuwe ERP software
Dit boek redt uw ERP project – Veelgelezen artikel
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief